*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Dreamer rakensi BD-Liven päälle oman Blu-TV-alustan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.1.2010 17:36

CES: Dreamer rakensi BD-Liven päälle oman Blu-TV-alustan Blu-rayn viimeisin Profile 2.0 -määritys toi mukanaan uudistuksia, jotka mahdollistavat sisällön lataamisen soittimelle suoraan internetistä. Monien elokuvien BD-Live-ominaisuudet ovat kuitenkin olleet melko heikkoja, ja kuluttajien usko BD-Liven hyödyllisyyteen onkin varsin heikko. Dreamer Corporation -niminen yritys aikoo kuitenkin pelastaa BD-Liven omalla Blu-TV-toteutuksellaan, joka muuttaa BD-Live-yhteensopivat laitteet IPTV-multimedialaitteiksi.
CES-messuilla julkaistun Blu-TV-tekniikkan ensimmäinen tukija on OPPO, joka lisäsi Blu-TV-toiminnallisuuden BDP-83-soittimeen firmware-päivityksen avulla. Muihin soittimiin Blu-TV-ohjelmiston saa pyörimään erillisen käynnistyslevyn avulla, mutta toistaiseksi Dreamer ei ole kertonut näiden levyjen saatavuudelle mitään aikataulua.

Blu-TV tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden käyttää esim. YouTube-, Twitter-, Facebook- ja Netflix-palveluita suoraan Blu-ray-soittimella. Laajennettavalla alustalla voi lisäksi toteuttaa erilaisia ohjelmia ja pelejä (jakelu onnistuu ohjelmistokaupan kautta), sekä tarjota kuluttajille elokuvien nettivuokrauspalveluita. Ohjelmien ja palveluiden tarjontaa voidaan tarvittaessa rajoittaa maakohtaisesti tai julkaista niistä joka maahan omat lokalisoidut versiot.

Laitevalmistajille Blu-TV:n lisäys Blu-ray-soittimen vakio-ominaisuudeksi ei vaadi suurta uhrausta, sillä internet-yhteyden pakollisuuden myötä Blu-TV-ohjelmiston tilavaatimus on kutistettu 100 kilotavuun, joten se mahtuu helposti monien soittimien firmwarelle tarkoitettuun muistiin. OPPO:n on kuitenkin tällä hetkellä ainoa valmistaja, joka on kertonut tukevansa tekniikkaa omissa Blu-ray-soittimissaan.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto