*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Dreamer rakensi BD-Liven päälle oman Blu-TV-alustan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.1.2010 17:36

CES: Dreamer rakensi BD-Liven päälle oman Blu-TV-alustan Blu-rayn viimeisin Profile 2.0 -määritys toi mukanaan uudistuksia, jotka mahdollistavat sisällön lataamisen soittimelle suoraan internetistä. Monien elokuvien BD-Live-ominaisuudet ovat kuitenkin olleet melko heikkoja, ja kuluttajien usko BD-Liven hyödyllisyyteen onkin varsin heikko. Dreamer Corporation -niminen yritys aikoo kuitenkin pelastaa BD-Liven omalla Blu-TV-toteutuksellaan, joka muuttaa BD-Live-yhteensopivat laitteet IPTV-multimedialaitteiksi.
CES-messuilla julkaistun Blu-TV-tekniikkan ensimmäinen tukija on OPPO, joka lisäsi Blu-TV-toiminnallisuuden BDP-83-soittimeen firmware-päivityksen avulla. Muihin soittimiin Blu-TV-ohjelmiston saa pyörimään erillisen käynnistyslevyn avulla, mutta toistaiseksi Dreamer ei ole kertonut näiden levyjen saatavuudelle mitään aikataulua.

Blu-TV tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden käyttää esim. YouTube-, Twitter-, Facebook- ja Netflix-palveluita suoraan Blu-ray-soittimella. Laajennettavalla alustalla voi lisäksi toteuttaa erilaisia ohjelmia ja pelejä (jakelu onnistuu ohjelmistokaupan kautta), sekä tarjota kuluttajille elokuvien nettivuokrauspalveluita. Ohjelmien ja palveluiden tarjontaa voidaan tarvittaessa rajoittaa maakohtaisesti tai julkaista niistä joka maahan omat lokalisoidut versiot.

Laitevalmistajille Blu-TV:n lisäys Blu-ray-soittimen vakio-ominaisuudeksi ei vaadi suurta uhrausta, sillä internet-yhteyden pakollisuuden myötä Blu-TV-ohjelmiston tilavaatimus on kutistettu 100 kilotavuun, joten se mahtuu helposti monien soittimien firmwarelle tarkoitettuun muistiin. OPPO:n on kuitenkin tällä hetkellä ainoa valmistaja, joka on kertonut tukevansa tekniikkaa omissa Blu-ray-soittimissaan.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto