*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Dreamer rakensi BD-Liven päälle oman Blu-TV-alustan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.1.2010 17:36

CES: Dreamer rakensi BD-Liven päälle oman Blu-TV-alustan Blu-rayn viimeisin Profile 2.0 -määritys toi mukanaan uudistuksia, jotka mahdollistavat sisällön lataamisen soittimelle suoraan internetistä. Monien elokuvien BD-Live-ominaisuudet ovat kuitenkin olleet melko heikkoja, ja kuluttajien usko BD-Liven hyödyllisyyteen onkin varsin heikko. Dreamer Corporation -niminen yritys aikoo kuitenkin pelastaa BD-Liven omalla Blu-TV-toteutuksellaan, joka muuttaa BD-Live-yhteensopivat laitteet IPTV-multimedialaitteiksi.
CES-messuilla julkaistun Blu-TV-tekniikkan ensimmäinen tukija on OPPO, joka lisäsi Blu-TV-toiminnallisuuden BDP-83-soittimeen firmware-päivityksen avulla. Muihin soittimiin Blu-TV-ohjelmiston saa pyörimään erillisen käynnistyslevyn avulla, mutta toistaiseksi Dreamer ei ole kertonut näiden levyjen saatavuudelle mitään aikataulua.

Blu-TV tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden käyttää esim. YouTube-, Twitter-, Facebook- ja Netflix-palveluita suoraan Blu-ray-soittimella. Laajennettavalla alustalla voi lisäksi toteuttaa erilaisia ohjelmia ja pelejä (jakelu onnistuu ohjelmistokaupan kautta), sekä tarjota kuluttajille elokuvien nettivuokrauspalveluita. Ohjelmien ja palveluiden tarjontaa voidaan tarvittaessa rajoittaa maakohtaisesti tai julkaista niistä joka maahan omat lokalisoidut versiot.

Laitevalmistajille Blu-TV:n lisäys Blu-ray-soittimen vakio-ominaisuudeksi ei vaadi suurta uhrausta, sillä internet-yhteyden pakollisuuden myötä Blu-TV-ohjelmiston tilavaatimus on kutistettu 100 kilotavuun, joten se mahtuu helposti monien soittimien firmwarelle tarkoitettuun muistiin. OPPO:n on kuitenkin tällä hetkellä ainoa valmistaja, joka on kertonut tukevansa tekniikkaa omissa Blu-ray-soittimissaan.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto