*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Toshiban uusi Cell-TV muuntaa 2D-sisällön 3D:ksi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.1.2010 11:00 Kommentteja (2)

CES: Toshiban uusi Cell-TV muuntaa 2D-sisällön 3D:ksi Toshiba on jo vuosien ajan meuhkannut Cell-suorittimella varustettujen televisioiden ylivoimasta, ja pian Yhdysvalloissa asuvat kuluttajat voivat hankkia sellaisen itselleen, sillä Toshiba kertoi eilen tuovansa myyntiin uusia ZX900-sarjan televisioita, joiden ominaisuuslista on valtaisa.
Viime vuonna Japaniin myyntiin tulleiden mallien tavoin ZX900 pitää sisällään Cell-suorittimen lisäksi mm. KIRA2 LED -tekniikalla taustavalaistun 55 tai 65 tuuman kokoisen LCD-paneelin (480 Hz, 1 000 cd/m2, 9 000 000 : 1 dynaaminen kontrasti), teratavun kiintolevyn, Blu-ray-soittimen, 802.11n-standardia tukevan WLAN-yhteyden, Ethernet-portin, DLNA-tuen, USB-paikan ja Wireless HD -tuen, jonka avulla avulla varsinaisen aivolaatikolta ei tarvitse vetää kaapelia itse näyttöosaan.

Cell-suorittimen myötä TV suoriutuu erilaisista skaalaus- ja kuvanparannustoimista vauhdikkaasti. Lisäksi laite tukee 3D-videoformaateista ainakin MPEG4-MVC- ja RealD-videoita, joten se on heti valmis 3D-sisällön näyttämiseen. Cellin myötä laite osaa myös muuntaa 2D-videokuvaa 3D-videoksi Toshiban kehittämän TriVector-ominaisuuden avulla. 3D-videoiden katselu vaatii monien muiden laitteiden tavoin erillisten katselulasien käyttämistä.

Hyvien verkkoyhteyksien myötä laite osaa toistaa videosisältöä useista internetin videopalveluista, ja tarvittaessa videot voi kopioida suoraan television kiintolevylle myöhempää katselua varten. Laite tukee lisäksi videopuheluiden tekemistä, mutta mahdollisesta Skype-yhteensopivuudesta ei ole mainintaa virallisessa tiedotteessa.

Valitettavasti Toshiba on jättänyt ZX900-sarjan laitteiden hinnat kertomatta, mutta todennäköisesti uudet Cell-TV:t maksavat Yhdysvalloissa tuhansia dollareita, kun ne saapuvat myyntiin myöhemmin tämän vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

17.1.2010 16:27

Kuullostaa lupaavalta.. antaa vuosien vähän vieriä niin saadaan sitä 3d:tä sitten jo ihan sopivaan hintaan.

27.1.2010 20:45

Avatar 3D elämyksen jälkeen odotan innolla lisää hyviä 3D leffoja teattereihin ja tekniikan rantautumista kotiinkin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia
iPhone 8 pistettiin osiin – Tällaisia komponentteja puhelimen sisältä löytyy iPhone 8 pistettiin osiin – Tällaisia komponentteja puhelimen sisältä löytyy (22.9.2017 11:50)
Applen viime viikolla esittelemien iPhone 8- ja iPhone 8 Plus -älypuhelimien myynti on alkanut. Tuttuun tyyliin tee-se-itse-fiksareille suunnattu iFixit-sivusto on ollut hereillä ja hyökännyt ....
Kiinan hakukonejätti aikoo kiriä Yhdysvaltojen ohi itsestään ajavissa autoissa Kiinan hakukonejätti aikoo kiriä Yhdysvaltojen ohi itsestään ajavissa autoissa (22.9.2017 10:42)
Kiinan hakukonemarkkinoita suvereenisti hallitseva Baidu on ilmoittanut perustavansa 1,52 miljardin dollarin arvoisen rahaston, jonka on määrä sijoittaa rahaa seuraavan kolmen vuoden aikana ....
CCleaner-haittaohjelmalla hyökättiin teknologiayritysten verkkkoihin CCleaner-haittaohjelmalla hyökättiin teknologiayritysten verkkkoihin (22.9.2017 09:56)
Aiemmin tällä viikolla selvisi, että huippusuosittuun CCleaner-puhdistustyökaluun oli ujutettu haittaohjelma. Ohjelman versionumeroon 5.33 istutettiin haittaohjelma ilmeisesti tietomurron avulla, ....

Uutisarkisto