*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Toshiban uusi Cell-TV muuntaa 2D-sisällön 3D:ksi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.1.2010 11:00 Kommentteja (2)

CES: Toshiban uusi Cell-TV muuntaa 2D-sisällön 3D:ksi Toshiba on jo vuosien ajan meuhkannut Cell-suorittimella varustettujen televisioiden ylivoimasta, ja pian Yhdysvalloissa asuvat kuluttajat voivat hankkia sellaisen itselleen, sillä Toshiba kertoi eilen tuovansa myyntiin uusia ZX900-sarjan televisioita, joiden ominaisuuslista on valtaisa.
Viime vuonna Japaniin myyntiin tulleiden mallien tavoin ZX900 pitää sisällään Cell-suorittimen lisäksi mm. KIRA2 LED -tekniikalla taustavalaistun 55 tai 65 tuuman kokoisen LCD-paneelin (480 Hz, 1 000 cd/m2, 9 000 000 : 1 dynaaminen kontrasti), teratavun kiintolevyn, Blu-ray-soittimen, 802.11n-standardia tukevan WLAN-yhteyden, Ethernet-portin, DLNA-tuen, USB-paikan ja Wireless HD -tuen, jonka avulla avulla varsinaisen aivolaatikolta ei tarvitse vetää kaapelia itse näyttöosaan.

Cell-suorittimen myötä TV suoriutuu erilaisista skaalaus- ja kuvanparannustoimista vauhdikkaasti. Lisäksi laite tukee 3D-videoformaateista ainakin MPEG4-MVC- ja RealD-videoita, joten se on heti valmis 3D-sisällön näyttämiseen. Cellin myötä laite osaa myös muuntaa 2D-videokuvaa 3D-videoksi Toshiban kehittämän TriVector-ominaisuuden avulla. 3D-videoiden katselu vaatii monien muiden laitteiden tavoin erillisten katselulasien käyttämistä.

Hyvien verkkoyhteyksien myötä laite osaa toistaa videosisältöä useista internetin videopalveluista, ja tarvittaessa videot voi kopioida suoraan television kiintolevylle myöhempää katselua varten. Laite tukee lisäksi videopuheluiden tekemistä, mutta mahdollisesta Skype-yhteensopivuudesta ei ole mainintaa virallisessa tiedotteessa.

Valitettavasti Toshiba on jättänyt ZX900-sarjan laitteiden hinnat kertomatta, mutta todennäköisesti uudet Cell-TV:t maksavat Yhdysvalloissa tuhansia dollareita, kun ne saapuvat myyntiin myöhemmin tämän vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

17.1.2010 16:27

Kuullostaa lupaavalta.. antaa vuosien vähän vieriä niin saadaan sitä 3d:tä sitten jo ihan sopivaan hintaan.

27.1.2010 20:45

Avatar 3D elämyksen jälkeen odotan innolla lisää hyviä 3D leffoja teattereihin ja tekniikan rantautumista kotiinkin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
3 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....
Boston Dynamicsin Atlas-robotti on pelottavan ketterä Boston Dynamicsin Atlas-robotti on pelottavan ketterä (17.11.2017 18:14)
Entinen Googlen X-ryhmään kuulunut robotiikkayhtiö Boston Dynamics on julkaissut uutta materiaalia Atlas-robotin kehityksestä. Nykyisin japanilaisen telejätin SoftBankin omistaman robottien ....

Uutisarkisto