*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Toshiban uusi Cell-TV muuntaa 2D-sisällön 3D:ksi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.1.2010 11:00 Kommentteja (2)

CES: Toshiban uusi Cell-TV muuntaa 2D-sisällön 3D:ksi Toshiba on jo vuosien ajan meuhkannut Cell-suorittimella varustettujen televisioiden ylivoimasta, ja pian Yhdysvalloissa asuvat kuluttajat voivat hankkia sellaisen itselleen, sillä Toshiba kertoi eilen tuovansa myyntiin uusia ZX900-sarjan televisioita, joiden ominaisuuslista on valtaisa.
Viime vuonna Japaniin myyntiin tulleiden mallien tavoin ZX900 pitää sisällään Cell-suorittimen lisäksi mm. KIRA2 LED -tekniikalla taustavalaistun 55 tai 65 tuuman kokoisen LCD-paneelin (480 Hz, 1 000 cd/m2, 9 000 000 : 1 dynaaminen kontrasti), teratavun kiintolevyn, Blu-ray-soittimen, 802.11n-standardia tukevan WLAN-yhteyden, Ethernet-portin, DLNA-tuen, USB-paikan ja Wireless HD -tuen, jonka avulla avulla varsinaisen aivolaatikolta ei tarvitse vetää kaapelia itse näyttöosaan.

Cell-suorittimen myötä TV suoriutuu erilaisista skaalaus- ja kuvanparannustoimista vauhdikkaasti. Lisäksi laite tukee 3D-videoformaateista ainakin MPEG4-MVC- ja RealD-videoita, joten se on heti valmis 3D-sisällön näyttämiseen. Cellin myötä laite osaa myös muuntaa 2D-videokuvaa 3D-videoksi Toshiban kehittämän TriVector-ominaisuuden avulla. 3D-videoiden katselu vaatii monien muiden laitteiden tavoin erillisten katselulasien käyttämistä.

Hyvien verkkoyhteyksien myötä laite osaa toistaa videosisältöä useista internetin videopalveluista, ja tarvittaessa videot voi kopioida suoraan television kiintolevylle myöhempää katselua varten. Laite tukee lisäksi videopuheluiden tekemistä, mutta mahdollisesta Skype-yhteensopivuudesta ei ole mainintaa virallisessa tiedotteessa.

Valitettavasti Toshiba on jättänyt ZX900-sarjan laitteiden hinnat kertomatta, mutta todennäköisesti uudet Cell-TV:t maksavat Yhdysvalloissa tuhansia dollareita, kun ne saapuvat myyntiin myöhemmin tämän vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

17.1.2010 16:27

Kuullostaa lupaavalta.. antaa vuosien vähän vieriä niin saadaan sitä 3d:tä sitten jo ihan sopivaan hintaan.

27.1.2010 20:45

Avatar 3D elämyksen jälkeen odotan innolla lisää hyviä 3D leffoja teattereihin ja tekniikan rantautumista kotiinkin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
5 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
2 kommenttia
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
10 kommenttia

Uutisarkisto