*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Popcorn Hourin seuraava kehitysaskel on edullinen Popbox

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.1.2010 14:37 Kommentteja (6)

CES: Popcorn Hourin seuraava kehitysaskel on edullinen Popbox Popcorn Hour -mediasoittimet ovat valloittaneet monien kuluttajien sydämet hyvillä ominaisuuksillaan, ja CES-messujen lähestyessä kyseisiä laitteita valmistava Syabas on kertonut tietoja uudesta Popbox-laitteesta, joka sisältää runsaasti uusia ominaisuuksia ja selkeästi nykyisiä malleja edullisemman hinnan.
Popbox tulee Yhdysvalloissa myyntiin maaliskuussa 129 dollarin suositushinnalla, ja se jaksaa monista muista laitteista poiketen toistaa jopa 100 Mbps bitratella tallennettuja 1080p-resoluution videoita. Tuettuja video- ja audioformaatteja ovat mm. OGG (Vorbis), MP3, AAC, WMA, FLAC, AC3, DTS, MPEG-1, MPEG-2, H.264, VC-1, WMV ja XviD. Laite sisältää luonnollisesti tuet Matroska-tiedostoille ja irtotekstityksille (.sub, .srt, .ssa jne.), joten verkosta elokuvansa lataavat henkilöt arvostanevat laitetta.

Videoita laitteesta saa ulos HDMI- ja komponentti-liitäntöjen kautta. Audiolle ulostulovaihtoehdot ovat 2xRCA (analoginen) ja RCA (digitaalinen). Verkkoliitäntänä laitteessa on Ethernet ja USB-massamuisteja voi laitteeseen liittää kolmen USB-liitännän kautta. Laitteen etulevyssä on myös SD-muistikorttipaikka.

Parannetun videotoiston lisäksi laitteen ohjelmoitavuutta on parannettu selvästi, ja nyt laitteelle voi toteuttaa ohjelmia Flash, Java sekä Qt-tekniikoiden avulla. Täten laitteella voi katsella esim. Netflixin videotarjontaa, päivittää Facebook-profiiliaan tai pelata erilaisia pelejä. Internetin ohella laite voi toistaa sisältöä SMB-, Bonjour-, UPnP- ja DLNA-protokollia tukevilta verkkolaitteilta.

Laite on passiivisesti jäähdytetty, joten se ei pidä ylimääräistä melua katselun yhteydessä. Virrankulutuksen luvataan pysyvän alle 15 watin lukemissa.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

14.1.2010 17:55

Jos kaiken tekee mitä luvataan niin on kyllä tohon hintaan aika kova laite.

24.1.2010 19:17

Jos tosiaan nuilla ominaisuuksilla ja tuolla hinnalla tulossa tänne Eurooppaankin niin voisi harkita ostoa.

34.1.2010 19:41

Kuulostaa hyvältä. Itsellä PCH A110 on palvellut jo jonkun aikaa vallan mainiosti. Ainoa murheen kryyni on se, että kun NAS boxi alkaa lepuuttaa kovalevyjä (pysäyttää ne kun ovat olleet idlenä määritellyn ajan - mulla 30min) niin jos menee sen jälkeen valitsemaan jonkun raskaamman filun niin edessä on mitä ilmeisimmin IVO-resetti kun noi levyt ei ehdi mukaan ennen time-outtia josta PCH ei toivu. Sinällään helppo estää ongelman syntyminen selaamalla valikkoja vähän ennen videon katsomista mutta tuntuu tää jotenkin melkoselta kauneusvirheeltä.

Noi Web Servicet on sitten makeita ja itse diggaan katella esim. Revision3:n tarjontaa. Näyttää hyvältä HD:nä.

-Make-

44.1.2010 23:36

Toivottavasti joku tekee tuohon torrent ohjelman, niin on täydellinen sen jälkeen. Tosin sisäisen kovalevyn mahdollisuus hieman harmittaa, tosin jos usb-liitännällä toimii hyvin niin mikä ettei. Oma nas asema ainakin on niin hidas ettei sen sisällä olevia pätkiä jaksa katsoa ja odottaa...

55.1.2010 10:27

Mulla oli aikoinaan PCH A100. Laite oli muuten ihan ok mutta käyttöliittymä oli niin surkea, että myin pois. Tämä uusi laite kyllä kiinnostaa mutta mikäli käyttöliittymä on edelleen yhtä surkea niin hyllyyn jää.

66.1.2010 11:01

Syabaksella on vaan ikävä tapa pistää myyntiin keskeneräisiä tuotteita, joita paikkaillaan päivityksillä jälkikäteen. Laite on oikeasti käyttökelpoinen reilun vuoden päästä. Itseltäni löytyy PCH A100, jossa on kankea html-pohjainen käyttöliittymä, mutta toistaa videot ihan hyvin niin en ole vielä vaihtanut. PCH C200 kyllä kiinnostaisi, siihen kun saa bluray-asemankin asennettua, mutta käyttäjien kokemusten perusteella yhtä buginen kuin aikaisemmatkin laitteet tullessaan markkinoille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....

Uutisarkisto