*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

3D-videot kiinnostavat kuluttajia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.12.2009 19:37 Kommentteja (7)

3D-videot kiinnostavat kuluttajia 3D-elokuvat saattavat pian vallata elokuvateattereiden lisäksi myös kuluttajien olohuoneet, sillä Quixel Researchin tekemän kyselyn mukaan 3D-elokuvien katselu omassa olohuoneessa kiinnostaa noin 50 prosenttia teräväpiirtotelevisioiden omistajista.
Quixel Research haastatteli kyselyään varten tuhatta yhdysvaltalaista teräväpiirtotelevision omistavaa henkilöä, ja eniten 3D-elokuvien kotikatselu tuntui kiinnostavan niitä ihmisiä, jotka ovat käyneet katsomassa 3D-elokuvia elokuvateattereissa. Haastatelluista noin kolmasosa odottaa 3D-televisioiden yleistyvän seuraavan 12 kuukauden aikana ja ihmiset ovat myös valmiita maksamaan enemmän 3D-sisällöstä kuin 2D-sisällöstä.

Sisällön lisäksi kuluttajat voisivat maksaa mm. 3D-laseista, jos niiden käyttö on pakollista olohuoneen 3D-elämyksen näkemistä varten. Laseista ei kuitenkaan haluta maksaa ylimääräistä ja kuluttajien keskuudessa toivotaan määräalennusta, jos laseja ostetaan kerralla useammat kappaleet.

Uuden Blu-ray 3D -formaatin kannalta kysely ei ollut kuitenkaan paras mahdollinen, sillä kuluttajat haluavat vastaanottaa 3D-elokuvia mieluiten kaapeli- tai satelliittioperaattorinsa kautta, eikä Blu-ray 3D ole täten kuluttajien ykkösvaihtoehto. Kolmasosa vastaajista oli myös valmis vaihtamaan nykyistä operaattoriaan, jos se takaisi heille pääsyn 3D-sisältöön.

3D-tekniikan osalta vastaajat luottivat eniten Comcastin, Samsungin ja Sonyn ammattitaitoon, joten vaikka kuluttajille suunnattua 3D-tekniikkaa ei ole vielä kunnolla markkinoilla, ovat jotkin tahot tehneet jo valintansa tulevan merkin osalta.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

127.12.2009 19:54

Joo jos ei tarvis käyttää laseja.

227.12.2009 19:59

Ei haittaa lasitkaan kunhan muuten homma toimii.

327.12.2009 20:25

Tulin juuri elokuvista ja katsoin 1. 3D elokuvani, avatarin. Leffa sinänsä oli aika todella näyttävää shittiä mutta se tekniikka. Kelpaisi kyllä kotiin mutta onko tv liian pieni että siitä saisi mitään irti vai videotykkikö pitää hommata? Lasit hiostivat kyllä.

427.12.2009 21:53
ruffe90
Vahvistamaton

3d-lasit on aika vanha juttu jo. Saisivat keksiä jotain uutta. Esim. Hologrammimainen elokuva, ilman minkäälaisia laseja ei olisi hirveen huono idea.

528.12.2009 0:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruffe90:
3d-lasit on aika vanha juttu jo. Saisivat keksiä jotain uutta. Esim. Hologrammimainen elokuva, ilman minkäälaisia laseja ei olisi hirveen huono idea.

On jo keksitty. http://www.inition.co.uk/inition/product...ereovis_philips

Enää pitää odottaa että tulee kauppoihin järkevään hintaan.

629.12.2009 22:24

Ei muuten kiinnosta nuo idioottilasit. Vituttaa jo muutenkin nämä niin sanotut oikeat rillit ;)

Millähän ne sini-punat edes virittäisi naamaansa... No, ei kiinnosta. Naurettavat ne ovat silti.

729.12.2009 23:57

Aivan turha juttu tämä tämmönen 3D, tulee vaa paha olo katellessa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Arvostelussa yllätys Creativelta: mekaaninen Vanguard K08 -pelinäppäimistö Arvostelussa yllätys Creativelta: mekaaninen Vanguard K08 -pelinäppäimistö (21.10.2017 12:00)
Creative tunnetaan parhaiten muun muassa äänikorteistaan, kuulokkeistaan, kaiuttimistaan ja kannettavista soittimistaan. Nyt yhtiö on päättänyt lähteä kokeilemaan siipiään myös pelinäppäimistöjen parissa. ....
Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
1 kommentti
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
2 kommenttia
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....

Uutisarkisto