*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

McDonald's verkottaa osan asiakkaistaan ilmaiseksi

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 18.12.2009 10:34 Kommentteja (11)

McDonald's verkottaa osan asiakkaistaan ilmaiseksi Pikaruokaketju McDonald's tarjoaa tammikuun puolivälistä lähtien Yhdysvalloissa ja Kanadassa ilmaisen WLAN-yhteyden asiakkaillensa, PC World kertoo. Päätelaitteiden yleistymisen myötä langattomasta lähiverkosta on tullut rapakon takana ravintoloille ja kahviloille niin sanottu sisäänvetotuote.
Yhdysvalloissa McDonald's-ketjun 13 000 ravintolasta ilmainen yhteys on tulossa noin 11 tuhanteen. Toistaiseksi yhteydet ovat olleet maksullisia. Kahden tunnin selailusession hinta on ollut tähän asti 2,95 dollaria.

Teleoperaattori AT&T on tarjonnut maksukykyisille käyttäjilleen rajoituksetonta WLAN-yhteyttä muun muassa Starbucks- ja McDonald's-ravintoloissa. AT&T:n mukaan yrityksen langattomia lähiverkkopisteitä on käytetty tänä vuonna jo 51 miljoonaa kertaa. Luku on yli kaksinkertainen vuoden 2008 tulokseen verrattuna.

"Kun katsoo Starbucks-kahvilan asiakkaita, näkee enemmän ihmisiä nokka kiinni kannettavan näytössä kuin jutustelemassa kahvin äärellä", vertaa Pund-IT:n pääanalyytikko Charles King eWeek-lehdelle.

Kingin arvioiden mukaan McDonald's aikoo matkia Starbucksin menestysmallia, sillä tänä vuonna ketju toi valikoimiinsa omat espressokahvinsa ja nyt on vuorossa ilmainen internet-yhteys. Vielä ei ole tietoa, tuleeko ketjun liikemalli internet-yhteyden osalta leviämään muihin maihin.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

118.12.2009 11:01

Eikös suomen hesburgereissa ole tollanen wlani ollu jo kauanki, en vaan varma ole et oliko ilmanen, mut muistelisin niin.
No eipä tuo mäcci muutenkaan houkuttele (tää on taas näitä maku asioita)..

218.12.2009 11:24

Hesburgerissa on maksullinen wlan ja kallis sellainen.

Mutta mitä lisäarvoa tälle uutiselle antaa kommentti, että joku ei tykkää syödä paikassa X? Jos ei tykkää niin hyvä, sen tiedon voi pitää itsellään. Ei aina tarvii ruokkia turhanpäiväistä, X on parempi kuin Y hössötystä.

318.12.2009 12:29

Kyllä ainakin Porvoon mäkkärissä on ilmainen wlan-verkko asiakkaille, jota saa käyttää about tunnin ajan ilman erillisiä koodeja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2009 @ 12:29

418.12.2009 13:11

Huvittavinta ainakin Oulun Hesburgerin maksullisessa verkossa oli ja on se, että jo yli 1 200 WLAN-tukiasemaa käsittävä panOULU-verkko kuului/kuuluu erittäin hyvin ko. ravitsemusliikkeessä – täysin ilmaiseksi.

Monikohan Oulun keskustan Hesburgerissa WLAN-setelin on (turhaan) ostanut? ;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2009 @ 13:13

518.12.2009 13:42

Tapiolan mäkkäristä löytyy myös (ilmainen?) wlan, vaatii tosin jonkin sortin kirjautumisen.

618.12.2009 15:06
mickey
Vahvistamaton

Suomessahan on jo pidemmän aikaa ollut ilmainen wlan mäkkäreissä. Siitä vain ei ole pidetty sen kummempaa meteliä. Oikeastaan suomessa ollaan oltu todellisia edelläkävijöitä, sillä espresso ja muut erikoiskahvit myös lanseerattiin hetki sitten. Ei se aina mene niin että suuressa ja mahtavassa amerikassa ennen meitä :)

718.12.2009 16:42
Zarok
Inactive

Odottellaan hetki niin joku iso paha elokuva/musiikki yhtiö vie mäkkärin oikeuteen laittomasta elokuvan/musiikin lataamisesta.

818.12.2009 19:44

Myös Lahden keskustan mäkkärissä ilmainen wlan. Ainoa muu maininta verkosta sen näkyvyyden lisäksi on tarrat ulkoikkunoissa.

918.12.2009 21:04
anon112233
Vahvistamaton

Suomessa jokaisessa, ainakin OY:n alla toimivassa Mc Donaldsissa on ilmainen wlan-verkko. Ollut vuoden päivät jo suunnilleen.

1021.12.2009 9:24

Lainaus:
McDonald's aikoo matkia Starbucksin menestysmallia, sillä tänä vuonna ketju toi valikoimiinsa omat espressokahvinsa

Taitaa olla Suomi joku kokeilumaa, kun kauan sitten olen asentanut Mäkkeihin erikoiskahvikoneita McCafe konseptin nimissä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.12.2009 @ 09:31

1126.12.2009 23:53

No pääkaupunkiseudulla melkein jokaisessa mäkissä wlan on ollut jo vaikka kuinka kauan. Mannerheimin mäkkärissä joka 2vuotta? ainakin siellä olen dataillut puhelimella monen mont kertaa :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa (26.9.2017 18:07)
Elokuussa tuotemallistoaan lippulaivapuhelimella täydentänyt HMD Global on esitellyt uuden version Nokia 8:sta. Uutukaisesta löytyy kuusi gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. ....
Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
1 kommentti

Uutisarkisto