*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Mozilla Thunderbird päivittyi kolmosversioon

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 9.12.2009 18:42 Kommentteja (2)

Mozilla Thunderbird päivittyi kolmosversioon Mozilla on julkaissut uuden version suositusta Thunderbird-sähköpostiohjelmastaan. Uusi Thunderbird 3 on ensimmäinen isompi harppaus kehityksessä sitten 2.0-version, joka julkaistiin jo vuonna 2007. Thunderbird 3:sta on aiemmin julkaistu useampia beta- ja release candidate -versioita, mutta nyt kyseessä on ensimmäinen virallinen, stabiili kolmosversio. Ohjelmasta on saatavilla tuttuun tapaan omat Mac-, Linux- ja Windows-versiot.
Thunderbird 3 tuo mukanaan uudistuksia niin visuaalisesti kuin käytettävyyteenkin. Tärkeimmiksi uudistuksiksi Mozilla mainitsee tabeihin perustuvan käyttöliittymän, filteröintiä tukevan hakuominaisuuden, kustomoinnin ja lisäosat sekä helppokäyttöisen aloituksen. Mukana on lisäksi tukku ulkoasua, käyttömukavuutta ja toimintanopeuksia parantavia muutoksia.

Thunderbirdin, kuten tuhansia muitakin ohjelmia, voit ladata Download.fi:stä, johon pääset ylhäällä olevasta Ohjelmat-linkistä tai alla olevista suorista linkeistä. Lisää tietoa Thunderbirdin uudistuksista löydät täältä.

Lataa Thunderbird 3 Windowsille
Lataa Thunderbird 3 Mac OS X:lle
Lataa Thunderbird 3 Linuxille

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.12.2009 18:56

Oli aika pelottavaa, kun yhtäkkiä ohjelma lataa 2500 viestiä palvelimelta koneelle. :D Kätevä, mutta minulle turha ominaisuus. Jospa tuon saisi toimimaaan kuten vanhan.

210.12.2009 0:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:
Oli aika pelottavaa, kun yhtäkkiä ohjelma lataa 2500 viestiä palvelimelta koneelle. :D Kätevä, mutta minulle turha ominaisuus. Jospa tuon saisi toimimaaan kuten vanhan.
Saahan sen. Ensimmäisella avauksella se avasi välilehden "migration options", jossa selitettiin tuota IMAP-laatikoidenkin lataamisesta koneelle (synchronization), jotta haku ulottuisi myös viestien sisältöön. Samalla migration options -sivulla oli nappi, mistä sai tuon synkronisaation kokonaan pois päältä, tai asetettua joka laatikolle oma vaihtoehtonsa.

Jos suljit tuon välilehden, niin synkronisaatiovalinnat löytyvät account options -kohdasta, jokaisen laatikon alta kohdasta synchronization & storage.

Yleensäkin kaikki isot muutokset mitä siinä migration options -sivulla oli esitelty, oli mahdollista asettaa vanhaan malliin. Joten ei pitäisi käytön muuttua vanhasta yhtään ellei halua.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto