*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube kevenee Feather-ominaisuudella

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 4.12.2009 13:09 Kommentteja (4)

YouTube kevenee Feather-ominaisuudella Videopalvelu YouTube on aloittanut uuden höyhenenkevyen videosivun testaamisen. Kevyemmän version tarkoituksena on vähentää videosivulta ylimääräistä sisältöä, jolloin videon tulisi latautua nopeampaa ja toimia paremmin hitaammillakin koneilla. Feather-ominaisuuden voi laittaa päälle TestTubesta, josta löytyy muitakin testausvaiheessa olevia ominaisuuksia.
Feather poistaa sivulta "More From:"-kohdan ja kommentoinnin, vähentää samankaltaisten videoiden määrää 21:stä viiteen ja kommenttejen määrän kymmeneen sekä poistaa muutamia muita vähemmän olennaisia elementtejä. Videoiden laatu asetetaan samalla oletuksena HQ:n tai HD:n sijasta SD-tasoiseksi.

Toistaiseksi ilmeisesti vain pieni osa videoista näkyy Feather-moodissa, mutta YouTube aikoo tulevaisuudessa laajentaa testiä. Feather-ominaisuuden saat päälle täältä, josta sen voi myös kytkeä pois päältä. Lisäksi ominaisuuden saa pois käytöstä jokaisella Feather-videosivulla olevasta vihreästä laatikosta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

14.12.2009 14:41

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865 (Adblock Plus)
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4364 (Adblock Plus: Element Hiding Helper)

Saa poistettua sivulta mitä vaan. ;)

25.12.2009 18:39

Nyt en ihan ymmärtänyt tuota. Jos sivulta ensin latautuu kaikki muu paitsi video, niin pitäiskö sen jälkee videon latautua jotenkin nopeammin, jos sivua kevennetään?

Mielestäni youtube suurin ongelma on se että vaikka olisi kuinka nopea yhteys, niin silti joskus saattaa latautua videot pirun hiitasti. Myös HD videot vaatii todella paljon prosessoritehoa. Tosin tuohon uusi tuleva flash päivitys piäisi tehdä vähän parannusta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2009 @ 18:40

39.12.2009 13:00

Kyllä on Youtube nykyään muuttunut hitaaksi videoitten latauksessa, kun nopeallakin nettiyhteydellä saa odottaa kauan aikaa. Eikä tuo feather ominaisuus auta kuin niitä joilla on hitaampi nettiyhteys. Saisivat lisätä servereitäkin, jotta kaistaa tulisi lisää.

49.12.2009 13:11

Joo paljon nopeammalta tuntuu tuo "Feather"-toiminto, kuin tavallinen YouTube. Tavallisessa videot latautuvat kyllä aivan liian hitaasti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto