*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

OpenBitTorrentin internet-operaattori haastettu oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.11.2009 16:15

OpenBitTorrentin internet-operaattori haastettu oikeuteen Keväällä The Pirate Bayn (TPB) oikeudenkäynnin aikaan toimintansa aloittanut OpenBitTorrent-trakkeri on joutunut oikeudellisiin ongelmiin, kun sille internet-yhteyksiä tarjoava Portlane-operaatori haastettiin oikeuteen Ruotsissa.
Oikeusjutun takana ovat Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot, jotka haluavat saada OpenBitTorrentin pois linjoilta. Studioita edustava asianajaja Monique Wadsted kertoi Ruotsin tietotoimisto TT:lle, että OpenBitTorrentia käytetään apuna tiedostojen luvattomassa jakelussa, jonka lisäksi he epäilevät OpenBitTorrentin taustalta löytyvän TPB:n ylläpitäjiä. TPB-kytköksen perusteluina mainitaan Fredrik Neij, joka rekisteröi alun perin OpenBitTorrent-domainin, jonka lisäksi TPB on lisännyt OpenBitTorrent-trakkerin käytettäväksi kaikkiin TPB:n kautta jaettaviin torrent-tiedostoihin.

Portlane on ollut aiemminkin ongelmissa tekijänoikeuksiaan puolustavien tahojen kanssa, ja mm. IFPI on vaatinut aiemmin operaattoria sulkemaan useita BitTorrent-sivustoja.

OpenBitTorrentin sivuilla kiistetään TPB:n ylläpitäjien osallisuus trakkerin pyörittämiseen. Sivuston oman tekstin mukaan sivustojen ylläpitäjät ovat Limassa asuvia opiskelijoita.

Kaikille avoinna oleva OpenBitTorrent-trakkeri on noussut lyhyessä ajassa todella suosituksi trakkeriksi, vaikka se ei tarjoa muita palveluita kuin pelkän trakkerin. OpenBitTorrent tukee DMCA-lain mukaisia poistopyyntöjä, joiden avulla voidaan estää trakkerin käyttö tiettyjen torrent-tiedostojen kanssa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....
WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle (25.9.2017 14:34)
Kiinalaisen teknologiayhtiö Tencentin omistama WeChat-viestipalvelu paljastaa yksityiskeskusteluissa käydyt viestit Kiinan hallinnolle. Asia tuli ilmi palvelun päivitetyistä yksityisyydensuojakäytännöistä ....
Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä (25.9.2017 14:15)
Netflix laajensi HDR-tuettujen laitteiden listaa vähän aika sitten Samsungin elokuussa esittelemällä Galaxy Note8 -älypuhelimella. Suoratoistopalvelu on joutunut päivittämään tuettujen laitteiden ....

Uutisarkisto