*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

OpenBitTorrentin internet-operaattori haastettu oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.11.2009 16:15

OpenBitTorrentin internet-operaattori haastettu oikeuteen Keväällä The Pirate Bayn (TPB) oikeudenkäynnin aikaan toimintansa aloittanut OpenBitTorrent-trakkeri on joutunut oikeudellisiin ongelmiin, kun sille internet-yhteyksiä tarjoava Portlane-operaatori haastettiin oikeuteen Ruotsissa.
Oikeusjutun takana ovat Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot, jotka haluavat saada OpenBitTorrentin pois linjoilta. Studioita edustava asianajaja Monique Wadsted kertoi Ruotsin tietotoimisto TT:lle, että OpenBitTorrentia käytetään apuna tiedostojen luvattomassa jakelussa, jonka lisäksi he epäilevät OpenBitTorrentin taustalta löytyvän TPB:n ylläpitäjiä. TPB-kytköksen perusteluina mainitaan Fredrik Neij, joka rekisteröi alun perin OpenBitTorrent-domainin, jonka lisäksi TPB on lisännyt OpenBitTorrent-trakkerin käytettäväksi kaikkiin TPB:n kautta jaettaviin torrent-tiedostoihin.

Portlane on ollut aiemminkin ongelmissa tekijänoikeuksiaan puolustavien tahojen kanssa, ja mm. IFPI on vaatinut aiemmin operaattoria sulkemaan useita BitTorrent-sivustoja.

OpenBitTorrentin sivuilla kiistetään TPB:n ylläpitäjien osallisuus trakkerin pyörittämiseen. Sivuston oman tekstin mukaan sivustojen ylläpitäjät ovat Limassa asuvia opiskelijoita.

Kaikille avoinna oleva OpenBitTorrent-trakkeri on noussut lyhyessä ajassa todella suosituksi trakkeriksi, vaikka se ei tarjoa muita palveluita kuin pelkän trakkerin. OpenBitTorrent tukee DMCA-lain mukaisia poistopyyntöjä, joiden avulla voidaan estää trakkerin käyttö tiettyjen torrent-tiedostojen kanssa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....
Teslan pomo: Niin muuten, se 1,9 sekunnissa 0-100km/h kiihdytys.. se on se halvin perusmalli Teslan pomo: "Niin muuten, se 1,9 sekunnissa 0-100km/h kiihdytys.. se on se halvin perusmalli" (20.11.2017 15:10)
Teslan johtaja Elon Musk kertoi Twitterissä että uuden Roadster-mallin käsittämätön kiihdytyskyky on vain alkua ja että lisävarusteilla auto on vieläkin nopeampi.
3 kommenttia

Uutisarkisto