*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Britannian DVB-T2-lähetykset käynnistyvät joulukuun alussa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.11.2009 00:20 Kommentteja (4)

Britannian DVB-T2-lähetykset käynnistyvät joulukuun alussa Britanniassa digitaalisen television kehitys saavuttaa jouluun 2. päivä jälleen yhden merkkipaalun, kun maassa aloitetaan julkiset DVB-T2-lähetykset.
Täten Britanniasta tulee maailman ensimmäinen maa, jossa kuluttajille tarjotaan DVB-T2-lähetyksiä. Alkuun kanavia on vain kaksi (BBC HD ja ITV HD), joista molemmat tarjoavat antenniverkon kuluttajille teräväpiirtoista materiaalia.

Joulukuussa lähettimet laitetaan päälle Manchesterissa ja Lontoossa. Lisää lähettimiä laitetaan linjoille helmikuusta alkaen ja vuoden 2010 jalkapallon MM-kisoihin mennessä DVB-T2-peiton pitäisi kattaa puolet Britannian asukkaista. Kolmen vuoden kuluttua DVB-T2-lähetysten ulottuvilla on 98,5 prosenttia saarivaltakunnan asukkaista, jos kaikki työt etenevät nykyisten suunnitelmien mukaan.

Britanniassa DVB-T2 kasvaa tiedonsiirtokapasiteettia B-kanavanipussa 67 prosenttia nykyisiin DVB-T-lähetyksiin verrattuna. Kuluttajille tämä hyöty tarjotaan teräväpiirtosisällön muodossa, mutta valitettavasti tällä hetkellä näyttää siltä, ettei DVB-T2-digibokseja tai -televisioita nähdä pukinkontissa, koska valmistajat eivät saa laitteita markkinoille ajoissa. Digibokseja valmistavan Humaxin edustajan mukaan uudet laitteet ehtivät markkinoille vasta ensi vuoden alussa.

Suomessa DVB-T2-lähetykset on tarkoitus aloittaa ensi vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

117.11.2009 4:49

tulis ny suomeenki :P

217.11.2009 10:32

Ja siinä menis sitten vasta hankittu DVB-C 40" HDTV suoraan kaatopaikalle. No, en kyllä juuri televisiota katsokaan, pelitelkkarina korkeintaan ja jos jotain leffaa silloin tällöin. On sitä hauskaa kun ostaa upouuden töllön ja siinä ei sitten ole mahdollisuutta katsoakaan televisiokanavia (ainakaan vähän ajan päästä). 50-luvulla valmistetuilla mustavalkoisilla putkitöllöillä näkee vieläkin hyvin kaikki kanavat, kunhan on digiboxi välissä. Nyt ei ole ehtinyt olla telkkari edes puolta vuotta, kun jo suunnitellaan niiden heittämistä roskiin. Ekologista, kyllä ihminen itsensä loppuun kuluttaa (ja maapallon varat).

317.11.2009 10:33
Asentaja
Vahvistamaton

Nähtäväksi jää mitä DVB-T2 boxit maksaa, mutta veikkaisin että perusboxi on helposti 500€ ja kanavatarjonta aluksi surkea, joten menee sillä vielä aikaa yleistyessä.

417.11.2009 11:15
admins
Inactive

Hintaa aika paha arvioida, kun ensimmäinen boksi tulee markkinoille 2010 ensimmäisellä neljänneksellä.

http://www.broadbandtvnews.com/2009/09/1...reeview-hd-box/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan (27.6.2017 14:01)
Euroopan komissio on määrännyt kilpailulainsäädäntötutkimustensa pohjalta Googlelle ennätykselliset 2,42 miljardin euron sakot. Komission mukaan sakko Google on väärinkäyttänyt hakukoneen markkina-asemaa ....
iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy (27.6.2017 12:20)
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ....
2 kommenttia
Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren (27.6.2017 10:26)
Elisa Viihde -palvelun valikoimiin on lisätty operaattorin ja MTV:n välisen yhteistyön myötä myös C More -suoratoistopalvelu. Entuudestaan Elisa Viihteestä on löytynyt Aitio, Yle Areena, ....
Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen (27.6.2017 09:36)
Apple on ostanut pöytälaatikkofirmansa kautta saksalaisen katsetunnistusta ja -seurantaa kehittävän SensoMotoric Instrumentsin. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään niin lääketieteellisissä sovelluksissa ....
Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition (26.6.2017 19:47)
Viime vuoden kesällä Nintendolta kuultiin jymyuutinen, sillä perinteikäs peliyhtiö kertoi tuovansa legendaarisen NES-pelikonsolin ja sille julkaistut pelit uudelleen saataville NES Classic Editionin ....
1 kommentti

Uutisarkisto