*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Britannian DVB-T2-lähetykset käynnistyvät joulukuun alussa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.11.2009 00:20 Kommentteja (4)

Britannian DVB-T2-lähetykset käynnistyvät joulukuun alussa Britanniassa digitaalisen television kehitys saavuttaa jouluun 2. päivä jälleen yhden merkkipaalun, kun maassa aloitetaan julkiset DVB-T2-lähetykset.
Täten Britanniasta tulee maailman ensimmäinen maa, jossa kuluttajille tarjotaan DVB-T2-lähetyksiä. Alkuun kanavia on vain kaksi (BBC HD ja ITV HD), joista molemmat tarjoavat antenniverkon kuluttajille teräväpiirtoista materiaalia.

Joulukuussa lähettimet laitetaan päälle Manchesterissa ja Lontoossa. Lisää lähettimiä laitetaan linjoille helmikuusta alkaen ja vuoden 2010 jalkapallon MM-kisoihin mennessä DVB-T2-peiton pitäisi kattaa puolet Britannian asukkaista. Kolmen vuoden kuluttua DVB-T2-lähetysten ulottuvilla on 98,5 prosenttia saarivaltakunnan asukkaista, jos kaikki työt etenevät nykyisten suunnitelmien mukaan.

Britanniassa DVB-T2 kasvaa tiedonsiirtokapasiteettia B-kanavanipussa 67 prosenttia nykyisiin DVB-T-lähetyksiin verrattuna. Kuluttajille tämä hyöty tarjotaan teräväpiirtosisällön muodossa, mutta valitettavasti tällä hetkellä näyttää siltä, ettei DVB-T2-digibokseja tai -televisioita nähdä pukinkontissa, koska valmistajat eivät saa laitteita markkinoille ajoissa. Digibokseja valmistavan Humaxin edustajan mukaan uudet laitteet ehtivät markkinoille vasta ensi vuoden alussa.

Suomessa DVB-T2-lähetykset on tarkoitus aloittaa ensi vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

117.11.2009 4:49

tulis ny suomeenki :P

217.11.2009 10:32

Ja siinä menis sitten vasta hankittu DVB-C 40" HDTV suoraan kaatopaikalle. No, en kyllä juuri televisiota katsokaan, pelitelkkarina korkeintaan ja jos jotain leffaa silloin tällöin. On sitä hauskaa kun ostaa upouuden töllön ja siinä ei sitten ole mahdollisuutta katsoakaan televisiokanavia (ainakaan vähän ajan päästä). 50-luvulla valmistetuilla mustavalkoisilla putkitöllöillä näkee vieläkin hyvin kaikki kanavat, kunhan on digiboxi välissä. Nyt ei ole ehtinyt olla telkkari edes puolta vuotta, kun jo suunnitellaan niiden heittämistä roskiin. Ekologista, kyllä ihminen itsensä loppuun kuluttaa (ja maapallon varat).

317.11.2009 10:33
Asentaja
Vahvistamaton

Nähtäväksi jää mitä DVB-T2 boxit maksaa, mutta veikkaisin että perusboxi on helposti 500€ ja kanavatarjonta aluksi surkea, joten menee sillä vielä aikaa yleistyessä.

417.11.2009 11:15
admins
Inactive

Hintaa aika paha arvioida, kun ensimmäinen boksi tulee markkinoille 2010 ensimmäisellä neljänneksellä.

http://www.broadbandtvnews.com/2009/09/1...reeview-hd-box/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto