*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Avoin WLAN-yhteys kiinni luvattoman lataamisen takia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.11.2009 21:43 Kommentteja (10)

Avoin WLAN-yhteys kiinni luvattoman lataamisen takia Tekijänoikeudella suojatun sisällön luvaton lataaminen voi johtaa internet-yhteyden sulkemiseen joissain maissa, mutta yleensä tästä on haittaa vain muutamalle ihmisille. Coshoctonin piirikunnassa Ohiossa luvattoman lataajan toimet aiheuttivat kuitenkin ongelmia monille ihmisille, sillä elokuvan luvaton lataaminen johti satojen ihmisten käyttämän WLAN-yhteyden sulkemiseen.
Jo viisi vuotta käytössä ollut kunnan tarjoama avoin WLAN-tukiasema suljettiin viime viikolla, kun Sony Pictures teki ilmoituksen verkon ylläpitäjille luvattomasta lataamisesta. Koska kunta ei halunnut ylimääräisiä ongelmia asian suhteen, sulki se kyseisen WLAN-tukiaseman kokonaan, jotta luvaton lataaminen ei jatkuisi.

Tavallisten kuluttajien lisäksi kyseistä oikeustalon lähettyvillä olevaa WLAN-yhteyttä hyödynsivät mm. poliisit ja torikauppiaat, jotka hoitivat maksukorttien vaatiman internet-liikenteen kyseisen tukiaseman kautta.

WLAN-yhteyttä hyödyntäneen luvattoman lataajan löytäminen voi osoittautua vaikeaksi, sillä tukiasemaa käytti päivittäin jopa sata ihmistä. Vastaavien tapausten estämiseksi kunnan pitäisi hankkia uusi valvontaohjelma, jonka käyttöönotto maksaisi sille noin 5 000 dollaria ja vuotuisia ylläpitokustannuksia järjestelmästä tulisi noin 900 dollarin verran.

Elokuvateollisuuden etuja suojelevan MPAA-järjestön (Motion Picture Association of America) johtoportaassa työskentelevä Elizabeth Kaltman kertoi elokuvien luvatonta lataamista tapahtuvan kaikkialla Yhdysvalloissa, joten Coshoctonin tapaus ei liene ainoa laatuaan.

Monilla Yhdysvalloissa sijaitsevilla kaupungeilla ja kunnilla ei ole varaa kalliisiin oikeustaisteluihin, joten ne noudattavat kirjaimellisesti tekijänoikeusjärjestöiltä ja mediajäteiltä tulleita poisto- ja sulkemispyyntöjä, vaikka näistä aiheutuisi haittaa paikallisille asukkaille.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

113.11.2009 21:57

Only way to stop pirates is to stop whole internetz. Pitäisi vain elää tätä aikaa. Milloinhan meidän paikallinen panoulu poikkaistaan veikkaan että useampi kuin pari käyttää sitäkin synteihin.

213.11.2009 23:07

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:20

313.11.2009 23:49

Just just.Kiitos sille joka sen latas.Toisaalta koko internetin sulkeminen kuulostaa aika mahdottomalta vaikka Sony sitä yrittää tosissaan.Ilman internettiä en saisi ikinä mitään selville esim urheilusta ja suojatun internetin käyttö olisi surkeempaa kuin Windows Vistan käyttö.

414.11.2009 0:21

Johan on kumma että pitää julkinen yhteys katkaista... ei mitään valvontaa tarvita vaan ainoastaan proxy väliin.

514.11.2009 1:25

Niin ohi on.. mutta miten uutinen oli ?

614.11.2009 1:25

Niin ohi on.. mutta miten uutinen oli ?

714.11.2009 2:29

Mikä uutinen?

814.11.2009 9:13

Siinä teille kitisijöille uutisia:
http://www.iltalehti.fi/etusivu/

Luin lähdettä hieman eteenpäin ja kyllä siellä tuli tämä koko maan valvominen taas esille

Lainaus:
LaVigne has done some homework and found a program that would prevent the illegal downloads from happening in the future; however, it would cost the cash-strapped county about $2,900 to implement, $2,000 for equipment and then $900 annually for the filtering program.

Commissioners questioned whether the investment would be justified for the free service, but LaVigne said it could be put to use on the entire county system to monitor activity.
Oikein hopealuoti laittomaan tiedostojenjakamiseen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.11.2009 @ 09:14

914.11.2009 12:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Siinä teille kitisijöille uutisia:
http://www.iltalehti.fi/etusivu/

Luin lähdettä hieman eteenpäin ja kyllä siellä tuli tämä koko maan valvominen taas esille

Lainaus:
LaVigne has done some homework and found a program that would prevent the illegal downloads from happening in the future; however, it would cost the cash-strapped county about $2,900 to implement, $2,000 for equipment and then $900 annually for the filtering program.

Commissioners questioned whether the investment would be justified for the free service, but LaVigne said it could be put to use on the entire county system to monitor activity.
Oikein hopealuoti laittomaan tiedostojenjakamiseen.

Aika turhaa laittaa rahaa tuollaiseen ohjelmaan joka todennäköisesti ei toimi kuin tietyssä tilanteessa =/. Se varmasti filtteröi BT-sivut ja ehkä mahdollisesti kuristaa p2p-liikennettä, mutta siihen se melko varmasti jääkin. VPN-yhteyksillä tuokin jumalattoman kallis ohjelma kierretään. Tuhansien eurojen ohjelma hyödyttömäksi niinkin pienellä kuin 5e kuukausimaksulla.

1014.11.2009 18:26

Niinpä. Yksi mokaa, kaikkia rangaistaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään (25.10.2016 20:55)
Xiaomi on julkaissut tänään Mi Note 2:n lisäksi mielenkiintoiselta näyttävän Mi Mix -älypuhelimen. 6,4 tuuman Mi Mix on käytännössä reunukseton kolmelta sivulta ja kosketusnäyttö valtaa 91,3 ....
Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....

Uutisarkisto