*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Audio CD -levyjen kopiointi on edelleen laillista Saksassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.11.2009 11:16

Audio CD -levyjen kopiointi on edelleen laillista Saksassa Omien Audio CD -levyjen varmuuskopiointi on monissa maissa täysin laillista, kunhan levyn kopioinnin yhteydessä ei kierretä kopiointisuojauksia. Saksassa musiikkiteollisuuden edustajat halusivat kuitenkin viedä tämän perusoikeuden pois kuluttajilta, mutta kuluttajien onneksi maan oikeuslaitos ei kuitenkaan suostunut musiikkiteollisuuden vaatimuksiin.
Oikeuslaitos ei kuitenkaan ottanut kantaa tällaisen rajoituksen mahdollisuuteen, vaan musiikkiteollisuuden vaatimus kieltää Audio CD -levyjen kopiointi hylättiin valitusajan umpeutumisen johdosta.

Saksassa vuonna 2003 hyväksyttiin uusi tekijänoikeuslaki, joka sallii kuluttajien ottaa varmuuskopioitaan omista Audio CD -levyistä. Saksassa uusiin lakeihin voi hakea muutosta vuoden sisällä, mutta musiikkiteollisuus haki lakiin muutosta vasta viime vuoden joulukuussa. Musiikkiteollisuuden näkemyksen mukaan tekijänoikeuslakiin vuonna 2008 tehdyt muutokset toivat uuden 12 kuukauden valitusajan, joten sillä oli täten mahdollisuus saada tekijänoikeuslakiin muutoksia.

Oikeuslaitos ei ollut kuitenkaan asiasta samaa mieltä, koska CD-levyjen kopiointiin liittyvää kohtaa ei muutettu vuoden 2008 muutoksissa, joten uutta valitusvuotta ei tältä osin sallita.

Saksan musiikkiteollisuuden etujärjestöä eli Bundesverband Musikindistrieta (BVMI) johtava Stefan Michalk oli pettynyt oikeuden päätökseen, ja hänen mukaansa asian käsittelyn hylkääminen muotoseikkojen takia on väärin. Michalkin mukaan tämä riski oli kuitenkin tiedossa, mutta asiaan oli pakko puuttua, koska yksityisellä kopioinnilla on niin suuri taloudellinen vaikutus musiikkiteollisuuteen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....
Intel paljasti ensimmäiset kahdeksannen sukupolven Core-prosessorit Intel paljasti ensimmäiset kahdeksannen sukupolven Core-prosessorit (22.8.2017 09:46)
Intel on esitellyt kahdeksannen sukupolven Core-prosessorinsa. Vaikka kyseessä on Intelin tuotelinjastolla uuden sukupolven tuote, niin käytännössä erot edelliseen seitsemänteen sukupolveen ovat pienet. ....

Uutisarkisto