*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Audio CD -levyjen kopiointi on edelleen laillista Saksassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.11.2009 11:16

Audio CD -levyjen kopiointi on edelleen laillista Saksassa Omien Audio CD -levyjen varmuuskopiointi on monissa maissa täysin laillista, kunhan levyn kopioinnin yhteydessä ei kierretä kopiointisuojauksia. Saksassa musiikkiteollisuuden edustajat halusivat kuitenkin viedä tämän perusoikeuden pois kuluttajilta, mutta kuluttajien onneksi maan oikeuslaitos ei kuitenkaan suostunut musiikkiteollisuuden vaatimuksiin.
Oikeuslaitos ei kuitenkaan ottanut kantaa tällaisen rajoituksen mahdollisuuteen, vaan musiikkiteollisuuden vaatimus kieltää Audio CD -levyjen kopiointi hylättiin valitusajan umpeutumisen johdosta.

Saksassa vuonna 2003 hyväksyttiin uusi tekijänoikeuslaki, joka sallii kuluttajien ottaa varmuuskopioitaan omista Audio CD -levyistä. Saksassa uusiin lakeihin voi hakea muutosta vuoden sisällä, mutta musiikkiteollisuus haki lakiin muutosta vasta viime vuoden joulukuussa. Musiikkiteollisuuden näkemyksen mukaan tekijänoikeuslakiin vuonna 2008 tehdyt muutokset toivat uuden 12 kuukauden valitusajan, joten sillä oli täten mahdollisuus saada tekijänoikeuslakiin muutoksia.

Oikeuslaitos ei ollut kuitenkaan asiasta samaa mieltä, koska CD-levyjen kopiointiin liittyvää kohtaa ei muutettu vuoden 2008 muutoksissa, joten uutta valitusvuotta ei tältä osin sallita.

Saksan musiikkiteollisuuden etujärjestöä eli Bundesverband Musikindistrieta (BVMI) johtava Stefan Michalk oli pettynyt oikeuden päätökseen, ja hänen mukaansa asian käsittelyn hylkääminen muotoseikkojen takia on väärin. Michalkin mukaan tämä riski oli kuitenkin tiedossa, mutta asiaan oli pakko puuttua, koska yksityisellä kopioinnilla on niin suuri taloudellinen vaikutus musiikkiteollisuuteen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto