*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Oikeus määräsi Bluebeat.comin poistamaan EMI:n tuotannon

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.11.2009 15:51

Oikeus määräsi Bluebeat.comin poistamaan EMI:n tuotannon Kerroimme eilen kuinka levy-yhtiö EMI haastoi Yhdysvalloissa toimivan Bluebeat.com-sivuston oikeuteen, koska musiikkilataamo kauppasi levy-yhtiön mukaan kappaleita luvatta.
Kuten odottaa saattoi, paljasti oikeusjuttu pian karun totuuden Bluebeat.comin taustalla toimivien tahojen rehellisyydestä tai pikemmin sen puutteesta, sillä yrityksen aiemmin kertomat tarinat maksetuista lisenssi- ja rojaltimaksuista eivät pidäkään paikkaansa.

Oikeudessa Bluebeat.comin tarina oli muokkautunut siihen pisteeseen, että yritys väitti myyvänsä kappaleita, joita eivät ole esittäneet alkuperäiset artistit, vaan kappaleet on luotu uudelleen tietokoneen avulla käyttämällä apuna "psykoakustista simulaatiota". Täten kappaleiden myyntioikeudet eivät kuuluisi levy-yhtiöille, vaan ne omistaisi Bluebeat.com, ja tällöin kappaleista ei tarvitsisi juuri maksaa korvauksia alkuperäisille esittäjille tai levy-yhtiöille, vaan kyseessä olisi cover-julkaisuihin verrattava tilanne.

Juttua käsitellyt tuomari hylkäsi kuitenkin Bluebeat.comin tarinan, koska yrityksen edustajat eivät voineet todistaa väitteitään millään tavalla. Tämän johdosta Bluebeat.comille langetettiin EMI:n kappaleita koskeva myynti- ja suoratoistokielto, joka on voimassa kunnes toisin määrätään.

Asian käsittely oikeudessa jatkuu tämän kuun 20. päivä, jolloin molemmat puolet pääsevät kertomaan oikeudelle näkemyksensä asiasta. Jos Bluebeat.comin todetaan syyllistyneen tekijänoikeusrikoksiin, joutuu yritys todennäköisesti maksamaan huimat tekijänoikeuskorvaukset kaikille levy-yhtiöille, joiden tuotantoa se on myynyt luvatta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
1 kommentti
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto