*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Oikeus määräsi Bluebeat.comin poistamaan EMI:n tuotannon

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.11.2009 15:51

Oikeus määräsi Bluebeat.comin poistamaan EMI:n tuotannon Kerroimme eilen kuinka levy-yhtiö EMI haastoi Yhdysvalloissa toimivan Bluebeat.com-sivuston oikeuteen, koska musiikkilataamo kauppasi levy-yhtiön mukaan kappaleita luvatta.
Kuten odottaa saattoi, paljasti oikeusjuttu pian karun totuuden Bluebeat.comin taustalla toimivien tahojen rehellisyydestä tai pikemmin sen puutteesta, sillä yrityksen aiemmin kertomat tarinat maksetuista lisenssi- ja rojaltimaksuista eivät pidäkään paikkaansa.

Oikeudessa Bluebeat.comin tarina oli muokkautunut siihen pisteeseen, että yritys väitti myyvänsä kappaleita, joita eivät ole esittäneet alkuperäiset artistit, vaan kappaleet on luotu uudelleen tietokoneen avulla käyttämällä apuna "psykoakustista simulaatiota". Täten kappaleiden myyntioikeudet eivät kuuluisi levy-yhtiöille, vaan ne omistaisi Bluebeat.com, ja tällöin kappaleista ei tarvitsisi juuri maksaa korvauksia alkuperäisille esittäjille tai levy-yhtiöille, vaan kyseessä olisi cover-julkaisuihin verrattava tilanne.

Juttua käsitellyt tuomari hylkäsi kuitenkin Bluebeat.comin tarinan, koska yrityksen edustajat eivät voineet todistaa väitteitään millään tavalla. Tämän johdosta Bluebeat.comille langetettiin EMI:n kappaleita koskeva myynti- ja suoratoistokielto, joka on voimassa kunnes toisin määrätään.

Asian käsittely oikeudessa jatkuu tämän kuun 20. päivä, jolloin molemmat puolet pääsevät kertomaan oikeudelle näkemyksensä asiasta. Jos Bluebeat.comin todetaan syyllistyneen tekijänoikeusrikoksiin, joutuu yritys todennäköisesti maksamaan huimat tekijänoikeuskorvaukset kaikille levy-yhtiöille, joiden tuotantoa se on myynyt luvatta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto