*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

EMI käyttää likaisia otteita oikeudessa?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 4.11.2009 11:46 Kommentteja (2)

EMI käyttää likaisia otteita oikeudessa? MP3.comin perustaja Michael Robertson on tottunut taistelemaan oikeudessa yritystensä puolesta, mutta viimeaikoina hänellä on ollut entistä suurempi huoli myös omasta, henkilökohtaisesta taloudesta. Kaksi vuotta sitten Robertsonin perustama MP3Tunes sekä mies itse haastettiin oikeuteen EMI Groupiin kuuluvien levy-yhtiöiden toimesta. Haaste tekijänoikeusrikkomuksesta oli kaiken kaikkiaan kyseenalainen, mutta erityisesti henkilökohtainen hyökkäys ihmetytti. Tuomari kuitenkin hylkäsi häneen kohdistuneet syytökset vuotta myöhemmin, joten Robertson sai hengittää hieman rauhallisemmin -- vuoden.
Pari viikkoa sitten oikeus avasi levy-yhtiöille jälleen ovet haastaa Robertson, kun esiin astui jo kertaalleen oikeudessa kuultu todistaja, Emily Richards. Entinen, Robertsonin erottama, MP3Tunes-pomo kertoi nyt jotain mitä aiemmin ei ole kuultu. Lähteiden mukaan asiat muistuivat uudella tapaa todistajan mieleen, kun EMI oli ensin maksanut hänelle 10 000 dollaria.

Henkilökohtainen hyökkäys on monien mielestä likaista peliä ja anteeksiantamatonta. Robertson ei anna pelottelun kuitenkaan tehota. Hän neuvoo blogissaan levittämään sanaa EMIn valheista ja on jo valittanut tuomiosta.

MP3tunes.com on verkkopalvelu, jossa käyttäjät voivat säilyttää digitaalista musiikkiaan. Säilötyn musiikin kuunteleminen palvelusta onnistuu lähes millä tahansa internetiin kytketyllä laitteella. Palvelu ei mahdollista musiikin jakamista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

14.11.2009 11:49

Eipä mitään uutta, levy-yhtiöt ovat/tulevat käytämään kaikkiakeinoja myös ne vähemmän valoakestävätkin, eli siis mafia otteita....

24.11.2009 21:20

maailmanlaajunen EMI boikotti päälle selkeesti

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
1 kommentti
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto