*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Blu-ray-soittimet testissä: Pioneer BDP-120 -ensikatsaus

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 27.10.2009 16:18 Kommentteja (2)

Blu-ray-soittimet testissä: Pioneer BDP-120 -ensikatsaus Keräsimme suhteellisen kattavan valikoiman suosituimpien laitevalmistajien Blu-ray-soittimia, joita testasimme muutamien viikkojen ajan. Testin tavoitteena oli saada aikaiseksi vertailu markkinoilla olevista keskihintaluokan soittimista, jotka tukevat BD-Live-ominaisuutta. Keskityimme testeissä erityisesti käytettävyyteen, suorituskykyyn, tiedostotukeen sekä yleisesti ominaisuuksiin. Tämä katsaus on esimakua vertailun yhdestä osanottajasta.
Suorittamassamme Blu-ray-soitinten vertailussa oli mukana kaksi Pioneerin Blu-ray-soitinta. BDP-120 on kaksikosta edullisempi, joka näkyy lähinnä erillisenä USB-muistina sekä 48bit Deep Colourin ja DivX-tiedostotuen puutteena. Hintaa BDP-120:llä on hieman yli 100 euroa vähemmän kuin BDP-320:llä, eli noin 290 euroa. Kyseessä on siis Pioneerin halvin Blu-ray-soitin, joka valitettavasti näkyy myös laatuvaikutelmassa.

Pioneerin Blu-ray-soittimet ovat parhaimillaan valmistajan KURO-televisioiden parina, sillä tukevat aina KURO Link -teknologiaa, joka osaa säätää asetukset automaattisesti näyttölaitteelle sopivaksi. Vastinetta ei saa kuitenkaan tämän soittimen kohdalla paljoa rahalle, mikäli ei ole keskittänyt ostoksiaan jo aiemmin Pioneerin suuntaan.

Positiivisena puolena täytyy mainita BDP-120:stä löytyvä pika-aloitus-toiminto, joka nopeuttaa laitteen käynnistystä merkittävästi. Kyseisen toiminnon käyttäminen kuitenkin nostaa samalla stand-by-tilan tehonkulutuksen nelinkertaiseksi, jolloin se vastaa miltei idle-tilan (laite päällä toimettomana) kulutusta. Kyseistä ominaisuutta ei syystä tai toisesta löydy kalliimmasta BDP-320-mallista, joka käynnistyy siten huomattavasti hitaammin.

Tiedostotuki jää BDP-120:llä varsin laihaksi, sillä soitin osaa toistaa ainoastaan JPEG-tiedostoja. Kuvien katseleminen ei ole mahdollista USB-muistilta, vaan kuvat täytyy polttaa CD/DVD/BD-levylle -- vieläpä tiettyyn hakemistorakenteeseen. USB-väylään liitettävä muistitikku on tarkoitettu siis ainoastaan BD-Live-sisällölle.

Onko ylimääräisen sadan euron sijoitus BDP-320:een suositeltavaa? Kuinka BDP-120 vastaa kilpailevien valmistajien saman hintaisten laitteiden haasteeseen? Muun muassa nämä asiat selviävät piakkoin julkaistavasta vertailusta.

Pähkinänkuoressa:
  • Rajoitetusti ominaisuuksia
  • Ei tukea DivX:lle
  • Ei sisäistä flash-muistia, mukana 2GB muistitikku
  • Nopea käynnistys käytettäessä pika-aloitus-toimintoa
Muiden soittimien ensikatsaukset:

Tulemme julkaisemaan kaikista kuudesta Blu-ray-soittimesta tämänkaltaisen lyhyehkön katsauksen. Katsausten jälkeen julkaisemme varsinaisen vertailuartikkelin, joka sisältää testituloksia, vertailuvideoita ja luonnollisesti kruunaa vertailun voittajan. Pysykää siis kuulolla!

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

127.10.2009 17:18

Lainaus:
jotka tukevat BD-Live-ominaisuutta
Täysin yli arvostettu ohjelma
Lainaus:
Pioneerin Blu-ray-soittimet ovat parhaimillaan valmistajan KURO-televisioiden parina, sillä tukevat aina KURO Link -teknologiaa, joka osaa säätää asetukset automaattisesti näyttölaitteelle sopivaksi
Tiedän et kaikki ei haluu ja osaa säätää omaa taulu tv mut ton takia hankkia joku kuro tv ? tai siis Pioneer töllö kyllä Samsung tai Sonyn töllössä toimii yhtä hyvin 24p tuet ollut jo ikuisuuden kummassakin

mut aika hyvin tää heppu myy töllöä
Lainaus:

Onko ylimääräisen sadan euron sijoitus BDP-320:een suositeltavaa?
Niin missä se ostajan hinta raja menee se on monella ihmisellä erilainen

Itellä on Pioneer 939a DVD soitin oli osto hetkellä hyvä on vieläkin joten pinohiiri osaa tehdä soittimia mut telvisot on Samsung ja Sonyn valtteja

ja nyt kun Power DVD tuli iso päivitys PC Blu-ray asema toimii hyvin joten esim tää lite-on 80€ halpa tosin itellä on LG blu-ray

227.10.2009 18:06

Tässä on loistava esimerkki kuinka hinta on aika usein verrannollinen ominaisuuksiin. Ja varsinkin kun puhutaan markkinoinen halvasta päästä, se kyllä näkyy. Jos tätä pioneeriä verrataan esim. tuohon LG BD390 eroa on kyllä aika huomattavasti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.10.2009 @ 18:12

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
LG:n V30-lippulaivamalli kestävyystestissä: Muuten kestävässä laitteessa yksi murheenkryyni LG:n V30-lippulaivamalli kestävyystestissä: Muuten kestävässä laitteessa yksi murheenkryyni (19.10.2017 22:59)
YouTuben älypuhelinten kestävyystestaaja Zach Nelson, aka. JerryRigEverything, on ottanut testiin jo jonkin aikaa sitten esitellyn LG:n lippulaivamalli V30:n. Huipputekniikalla täytetty V30 ....
Netflixin uusi The Punisher -sarja sai julkaisupäivän ja trailerin Netflixin uusi The Punisher -sarja sai julkaisupäivän ja trailerin (19.10.2017 21:45)
Netflixistä on tullut Marvelin yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneista ja viimeisten vuosien aikana suoratoistopalveluun on tullut yksi toisensa jälkeen uusia supersankarisarjoja. Nyt mm. ....
USA:n ja Japanin jättiläisrobottien huvittava kaksintaistelu YouTube-videolla USA:n ja Japanin jättiläisrobottien huvittava kaksintaistelu YouTube-videolla (19.10.2017 18:59)
Twitchissä aiemmin tällä viikolla esitetty robottitaistelu on julkaistu myös YouTubessa. Japanilais- ja yhdysvaltalaistiimien massiiviset monen tonnin robotit ottivat mittaa toisistaan vanhalla ....

Uutisarkisto