*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Androidi pyörittää ODROID-pelikonsolia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.9.2009 17:18 Kommentteja (5)

Androidi pyörittää ODROID-pelikonsolia Googlen työstämä Android-alusta on pääasiassa tarkoitettu matkapuhelimiin, mutta tämän vuoden puolella Android on laajentanut jalansijaansa PC-puolelle ja mediasoittimiin. Aluevaltaukset eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan nyt markkinoille on puskemassa Androidin päälle rakennettu kannettava ODROID-pelikonsoli.
ODROID on varustettu 3,5 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä (resoluutio 320 x 480), 833 megahertsin S5PC100-suorittimella (sama kuin iPhone 3GS:ssä) 512 megatavun RAM-muistilla, 802.11b/g-standardeja tukevalla WLAN-piirillä, Bluetooth-tuella, mini-HDMI-ulostulolla (720p-tuki) ja SD/SDHC-muistikorttipaikalla.

Pelien ohjaaminen onnistuu kosketusnäytön lisäksi suuntaohjaimella, kahdeksalla napilla ja kiihtyvyysanturin avulla. Pelit laitteeseen hankitaan tiettävästi Android Marketplacen kautta, joten kaikki halukkaat voivat kehittää pelejä tai muita ohjelmia laitteelle.

Peliominaisuuksien lisäksi laitteella voi kuunnella mm. MP3- ja AAC-audiotiedostoja sekä katsella H.264-videotiedostoja. Lisäksi laitteesta löytyy vakiona internet-selain ja sähköpostiohjelma, jonka lisäksi laitteessa voi ajaa muitakin Android-sovelluksia, jolloin käyttöönsä saa tarvittaessa mm. pikaviestimet ja BitTorrent-ohjelmat.

Kokoa laitteella on 150 x 76 x 16 mm ja painoa akun kanssa 165 grammaa. Laitteessa on sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin. Jouluksi joillekin markkina-alueilla saapuva laite kustantaa nykyisten tietojen valossa 250 dollaria.

Alla kuva ja pari videota laitteestaEdellinen Seuraava  

5 kommenttia

130.9.2009 17:39

slurps, tahtoo tommosen! Kellään halukkuutta ostaa PSP Slim? Täytyy kyllä sanoa, että aika pätevä laite tuo ODROID

230.9.2009 21:41

on kyllä lupaavan näköinen vekotin.. :P omia pelejä noissa videoissa ei sitten näkynytkään.. mutta eiköhän niitä tuolle alustalle nopsasti väsäillä. Kiinnostaisi tietää, et minkälaista graffaa tuolla voi ajaa. Kun on nuo hd-ulostulotkin :D

31.10.2009 7:16

kummasti kun painoin linkkiä niin avast huusi siitä troijjalaista.

siis tuota ´´odroid´´ linkkiä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.10.2009 @ 07:17

41.10.2009 11:37

Melko jännän kuulonen laite.

Juu samoin huusi AVG Anti-Virus jotain etä
-----
Threat detected!
File name: www.hardkernel.com/
Threat name: Virus found HTML/Framer
-----

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.10.2009 @ 11:43

511.10.2009 8:43

ostasin psp slimin mut kukaa ei myy käytettynä,jos jollai on niin kertois mulle hinnan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan (27.6.2017 14:01)
Euroopan komissio on määrännyt kilpailulainsäädäntötutkimustensa pohjalta Googlelle ennätykselliset 2,42 miljardin euron sakot. Komission mukaan sakko Google on väärinkäyttänyt hakukoneen markkina-asemaa ....
iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy (27.6.2017 12:20)
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ....
3 kommenttia
Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren (27.6.2017 10:26)
Elisa Viihde -palvelun valikoimiin on lisätty operaattorin ja MTV:n välisen yhteistyön myötä myös C More -suoratoistopalvelu. Entuudestaan Elisa Viihteestä on löytynyt Aitio, Yle Areena, ....
Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen (27.6.2017 09:36)
Apple on ostanut pöytälaatikkofirmansa kautta saksalaisen katsetunnistusta ja -seurantaa kehittävän SensoMotoric Instrumentsin. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään niin lääketieteellisissä sovelluksissa ....
Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition (26.6.2017 19:47)
Viime vuoden kesällä Nintendolta kuultiin jymyuutinen, sillä perinteikäs peliyhtiö kertoi tuovansa legendaarisen NES-pelikonsolin ja sille julkaistut pelit uudelleen saataville NES Classic Editionin ....
1 kommentti

Uutisarkisto