*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Lily Allen pistää pään pusikkoon

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 24.9.2009 13:56 Kommentteja (9)

Lily Allen pistää pään pusikkoon Brittipoppari Lily Allen on ilmoittanut lopettavansa levyttämisen kokonaan. Asiasta kertoi verkkolehti Digital Spy, jonka mukaan 24-vuotias popparineito ilmoitti päätöksestään piratismin vastaisessa blogissaan. Lily Allen on ilmeisesti poistanut bloginsa verkosta, mutta se löytyy kuitenkin (ainakin vielä toistaiseksi) Googlen välimuistista.
Blogikirjoituksessaan Allen kertoo, ettei ole uusinut levysopimustaan eikä ole suunnitellut uuden levyn tekoa. Naisartisti toteaakin, ettei hän mielestään voi enää nykyaikana tehdä rahaa levyttämällä musiikkia.

Allen oli jo aiemmin ilmoittanut pitävänsä ainakin lyhyen tauon musiikinteosta ja keskittyvänsä hetkeksi näyttelemiseen. Hänellä on pääosa Neil LaButen näytelmässä "Reasons to Be Pretty".

Britanniassa artistien rivit jakavassa piratismikeskustelussa Lily Allen on blogillaan profiloitunut jyrkimmin piratismia vastustavien keulakuvaksi. Kuten uutisoimme aiemmin tänään, ovat Allenin jyrkät mielipiteet saaneet eri mieltä olevat tahot kaivamaan esiin lokaa Allenin toimista. Osoittautui, että Allenin voidaan itse katsoa syyllistyneen tekijänoikeusrikkomuksiin. Techdirt kaivoi Allenin omilta sivuilta esiin kaksi hänen tekemäänsä Mixtape-julkaisua, joiden levittämiseen ei ole tiettävästi annettu lupaa siinä esiintyvien artistien tai heidän levy-yhtiöidensä toimesta.

Blogissaan Allen puolustautuu Mixtape-syytöksiltä toteamalla, että hän teki Mixtape-julkaisut jo 5 vuotta sitten (19-vuotiaana), jolloin levyteollisuuden koukerot eivät vielä olleet hänelle kovin tuttuja. Lisäksi julkaisut ovat levy-yhtiö EMI:n ylläpitämillä verkkosivuilla, joiden sisältöön hän ei pysty vaikuttamaan.

Allen ehti todeta blogissaan vielä sen, etteivät hänen antipiratismikommenttinsa tähtää oman edun tavoitteluun ja että artisteja pidetään yleisesti varakkaampina kuin he oikeasti ovatkaan. Hän kertoo ajavansa asiaa, johon oikeasti uskoo. Ennen bloginsa poistamista Allen ehti myös todeta olevansa valmis julkaisemaan blogissaan myös eri näkemyksiä omaavien ihmisten kirjoituksia, mutta häntä, hänen musiikkiaan tai perhesiteitään loukkaavat kirjoitukset eivät vie asiaa eteenpäin.

Artikkelin kuva: http://www.lilyallenmusic.com/

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

124.9.2009 15:36

Ei se kovin kummonen laulaja ollukkaan :D
Suurin osa technosta on täysin vapaasti ladattavissa ja vielä helppoa tehdä niin siirrytäänkö technoon sitten kun kaikki "Normi" musiikki bändit on lopettannut?

224.9.2009 16:28

Repes:
"Naisartisti toteaakin, ettei hän mielestään voi enää nykyaikana tehdä rahaa levyttämällä musiikkia."

Kertoo vähän musiikin laadusta jos 100% rahan vuoksi tuo sitä tekee.

No kaippa tuo sitten tienaa enemmän kilometritehtaalla.

324.9.2009 16:40

Taas niin typeriä kommentteja. Ei kukaan ajaudu alalle jos tekee sitä 100% rahan takia, mutta itse en viitsisi tehdä työtä ilman palkaa. Et itekkään kävisi töissä jos sulle e3i maksettais vaan sanottais että tämä on sulle kato kutsumus työtä, ei sulle tartte maksaa. Puhumattakaan siitä paljonko kymmenien vuosien harjoittelu, opiskelu, välineet yms tälle alalle pääsemiseen tarvittava maksaa.

Onneksi saatiin vihdoin spotify, joka ehkäisee piratismia varmasti. Sieltähän artistille vähän rahaa valuu myös.

Mutta koettakaa ihmispolot ymmärtää, että jos kukaan ei enää maksa, ei hyödykettä ole enää saatavilla. Sama asia jos ruvetaan kaikki varastamaan kaupasta, eikä ikinä makseta, ei kauppa ole enää kauan pystyssä ja joudutaan turvautumaan muihin lähteisiin.

Minusta Allenin kannanotto on hatunnoston arvoinen, ja varmasti myös muita bändejä/artisteja tekee saman ja sieltä varmasti löytyy myös joku teidän oma suosikki. (Jätän muuten MTV:n räppipoppimiljonäärit tämän ulkopuolelle, ne ei enää rahaa enempiä tarvitse:)

424.9.2009 17:44

"Tehdä rahaa" on eri asia kuin "saada palkkaa".

524.9.2009 18:58

Naisen tänä vuonna ilmestynyt albumi on myynyt pelkästään britanniassa jo 600 000 kpl, eli tuplaplatinaa. Eli ei kannata.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.9.2009 @ 18:58

624.9.2009 21:30

"Brittipoppari Lily Allen on ilmoittanut lopettavansa levyttämisen kokonaan."

Mahtaa tulla univelkaa.

724.9.2009 21:46

Lainaus:
Brittipoppari Lily Allen on ilmoittanut lopettavansa levyttämisen kokonaan.
Ja kaipaamaan jäävät:

824.9.2009 21:57
AfterDawn Addict

Lainaus:
Lainaus:
Brittipoppari Lily Allen on ilmoittanut lopettavansa levyttämisen kokonaan.
Ja kaipaamaan jäävät:
-

925.9.2009 20:36

En tiedä miksi, mutta luin tuon naisartisti jostain syystä kahteen kertaan narsisti...ja ihmettelin luonnollisesti hieman artikkelin kirjoitusta.

Niin ja muuten en tiennyt, että tuo tytteli edes tekee musiikkia. Luulin, että sen "juttu" on tissien vilauttelu kuten tietyt saitit antaa olettaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.9.2009 @ 20:38

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! (8.12.2017 22:37)
Vuoden 2016 kesällä julkaistu Pokemon Go on onnistunut pitämään kymmenet miljoonat ihmiset kävelemässä pitkin maita ja mantuja jo puolentoista vuoden ajan. Pelin kehittäjä Niantic on aktiivisesti ....
Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin (8.12.2017 15:57)
Elon Musk paljasti torstaina pidetyssä yksityistilaisuudessa, että Tesla kehittää parhaillaan omaa tekoälylaskentaan suunniteltua piiriä, jolla voitaisiin suorittaa itsestään ajavan auton edellyttämät ....
1 kommentti
Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa (8.12.2017 15:22)
Kuluvan vuoden päättymistä kunnioittaakseen Apple on julkaissut listat tämän vuoden suosituimmista sovelluksista ja mobiilipeleistä. Suomen App Storessa suureen suosioon nousivat pikaviestisovellukset, ....
Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin (8.12.2017 13:21)
Koolla on väliä, mitä tulee älypuhelimien akkuihin. Uutta iPhonea havitteleville onkin luvassa iloisia uutisia, sillä KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo ounastelee uusimmassa raportissaan ....
Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja (8.12.2017 11:10)
Windows 10:lle ensi vuoden huhtikuussa julkaistava Redstone 4 -ohjelmistopäivitys tulee sisältämään parannetun virranhallinnan ja tuen eSIM-teknologialle. Ajatuksena on kehittää käyttöjärjestelmää ....

Uutisarkisto