*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotifyn Daniel Ek haastattelussa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 22.9.2009 14:14 Kommentteja (6)

Spotifyn Daniel Ek haastattelussa Ilmaista (mainosrahoitteista) ja kuukausimaksullista musiikkia tarjoava Spotify on kasvanut huimaa vauhtia Euroopassa. Kotimaassaan Ruotsissa se on ohittanut osittain jopa iTunesin. Yrityksen perustaja Daniel Ek vieraili Lontoossa yrittäjille suunnatussa tapahtumassa, jossa BBC:n Virginia Eastman haastatteli herraa yleisön avustuksella yli tunnin ajan. Käymme läpi haastattelun pääpointteja, mutta suosittelemme myös katsomaan videot jutun lopusta.
Erityisesti haastattelussa keskityttiin yrityksen perustamiseen, ansaintamalleihin sekä yhteistyöhön levy-yhtiöiden kanssa.

Daniel Ek kertoi, että tärkeintä uuden yrityksen perustamisessa on palava into yrityksen ideaa kohtaan. Vastoinkäymisiä tulee ja tuottoennusteet epäonnistuvat, mutta työtä on tehtävä aina vaan lisää ja onnistumiseen on uskottava.

Vaikka palvelu on jo nyt osassa Euroopan maista erittäin suosittu, niin Ek kertoi, että Spotify on vielä alkutaipaleissa. Tarkoituksena on laajentaa sekä mainosrahoitteisen ja käyttäjälle ilmaisen palvelun että kuukausimaksullisen Premium-palvelun kattavuutta muihin Euroopan maihin ja Yhdysvaltoihin vielä tämän vuoden tai ensi vuoden alun aikana. Ek viittasi yrittäjyyskeskustelussa myös Aasiaan -- kenties Spotifyllakin on tulevaisuus sielläkin.

Kysyttäessä maksullisten ja ilmaisten käyttäjätilien suhdetta Ek kertoi, että vaikkei tarkkoja prosentteja halua kertoa, niin maksullisten käyttäjien osuus on alle 10 prosenttia. Maksulliset käyttäjät kuitenkin tuottavat noin puolet rahasta.

Yksi yleisön mielenkiintoisimmista kysymyksistä koski Spotifyn tavoitetta olla alusta artistien ja fanien välillä. Kysymys kuului, pystyykö Spotify jättämään välikädet (levy-yhtiöt) pois. Ek kertoi, että toki tämä olisi mahdollista, mutta eivät halua sitä tehdä. "Pidämme levy-yhtiöistä. Monet luulevat, että levy-yhtiöt vain tekevät ja toimittavat fyysisiä levyjä kauppaan, mutta heillä on paljon suurempi rooli. Esimerkiksi markkinoinnista on tullut yhä vain tärkeämpää artisteille, sillä kilpailu on kovaa."Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

122.9.2009 18:29

Oletteko varmoja, että noita videoita on nyt ihan tarpeeksi?

222.9.2009 19:30
akkalis
Inactive

Itsekkin petyin pahasti, koska olisin toivonut vielä yhdeksättä videota.

322.9.2009 20:04

Noihan on siis se koko juttu kahdeksassa osassa.

423.9.2009 9:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miika2:
Oletteko varmoja, että noita videoita on nyt ihan tarpeeksi?
Youtubessa taitaa olla edelleenkin 10min raja yhden videon maksimipituudelle, joten noita on vähän pitänyt splitata :-)

523.9.2009 10:33

Lainaus:

Daniel Ek kertoi, että tärkeintä uuden yrityksen perustamisessa on palava into yrityksen ideaa kohtaan. Vastoinkäymisiä tulee ja tuottoennusteet epäonnistuvat, mutta työtä on tehtävä aina vaan lisää ja onnistumiseen on uskottava.

Saa muuten ollakin aika hyvä idea ja sopivalla bisnessektorilla. Aika harvan firman onnistuu tänä päivänä kerätä idealleen niin paljon/pitkään pääomasijoituksia, että tuotto-odotusten jatkuva epäonnistuminen tuossa mittakaavassa olisi siedettävissä. Ihan joka kick-offilla ei ole mahdollisuuksia tehdä kolmentena vuotenaan edelleen 3,5 miljoonan tappioita. Jos seuraavat Amazonin mallia niin takkiin tulee kaiken lisäksi vielä piiittkkäään.....

623.9.2009 12:54

Tää varmaan kyllä tulee menestyy... Itse siirryn heti vaki asiakkaaksi kun ottavat. Vuotuisen maksun käyttöön että niin ku maksais vaikka 30€ vuodesta ja sais sitte kuunnella ja selata artistei ilman mainoksii jne jne... Taikka kun S60 alustalle tulee sovellus, löytää tämä tiensä meikäläisen kännykkään

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan (27.5.2017 15:03)
Seriously julkaisi tällä viikolla suosittuihin Best Fiends -ötökkäpeleihin perustuvan lyhytelokuvan. Seriously on tähän mennessä julkaissut Best Fiends- (2014) ja Best Fiends Forever -pelit ....
Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku (27.5.2017 14:12)
Xiaomi Mi Max 2 on suunnattu isoa näyttöä ja hyvää akunkestoa kaipaaville. Xiaomin mukaan Mi Max 2:n akku kestää kaksi päivää. Pikalatauksella akun voi ladata tunnissa nollasta 68 prosenttiin ....
Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten (27.5.2017 09:23)
Apple on syventänyt tekoälylaskennan tutkimusta myös mikropiirien puolelle. Bloombergin saamien tietojen mukaan IT-jätti kehittäisi Apple Neural Engine -nimistä mikropiiriä, jonka avulla yhtiö ....
Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin (26.5.2017 11:51)
Journal of Personalized Medicinessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa on selvitetty markkinoilla olevine älykellojen mittaustarkkuutta niin pulssin kuin palaneiden kaloreiden mittauksessa. ....
Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian (26.5.2017 11:05)
Androidin perustajan Andy Rubinin pystyyn polkaisema Essential-kasvuyritys on paljastanut aikovansa esitellä ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun 30. päivänä. Julkaistujen kiusoittelukuvien ....

Uutisarkisto