*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazon julkaisi oman elektroniikkamalliston

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 21.9.2009 16:54 Kommentteja (1)

Amazon julkaisi oman elektroniikkamalliston Nettikauppajätti Amazon julkaisi eilen oman AmazonBasics-elektroniikkamalliston, jonka tarkoituksena on tuoda laadukkaita ja edullisia tarvikkeita saataville ilman välikäsiä. Mallisto keskittyy muun muassa DVD- ja CD-aihioihin sekä erilaisiin kaapeleihin.
"Näimme mahdollisuuden lanseerata kuluttajaelektroniikkatarvikkeiden malliston, joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen", kertoi Amazonin kuluttajaelektroniikasta vastaava Paul Ryder.

Toistaiseksi AmazonBasics-sarjan tarjonta on varsin suppeaa, mutta yritys lupaa malliston kasvavan jatkossa. Tällä hetkellä esimerkiksi Blu-ray-aihiot loistavat poissaolollaan. Kaapelitarjonnasta löytyvät muun muassa HDMI-, USB- ja verkkopiuhat. Vaikka Amazon julkaisi jo vuonna 2007 sähköisien kirjojen lukemiseen tarkoitetun Kindlen, niin ainakaan Basics-sarjaan ei ole tulossa mitään suurempia laitejulkistuksia.

AmazonBasics ei kuitenkaan kilpaile suoraan aivan halvimpien tarvikkeiden kanssa, sillä esimerkiksi HDMI-kaapeli maksaa halvimmillaan noin 8 dollaria, joka on yli kaksi kertaa enemmän kuin Monoprice-verkkokaupan vastaava. Sadan DVD-R:n tai DVD+R:n spindle-pakkaus maksaa puolestaan hieman alle 20 taalaa.

Wall Street Journalin haastattelussa ollut elektroniikkatarvikeyritys Eforcityn toimitusjohtaja Jack Sheng ei ollut huolissaan yrityksensä myynnistä Amazonissa. Hänen mielestään Amazon on aina toiminut asiakkaiden etujen mukaan. "Mikäli yritykset eivät pysty kilpailemaan, heidän on tehtävä kovemmin töitä."

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

121.9.2009 19:28

Lainaus:
Mallisto keksittyy muun muassa DVD- ja CD-aihioihin sekä erilaisiin kaapeleihin. :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan (27.6.2017 14:01)
Euroopan komissio on määrännyt kilpailulainsäädäntötutkimustensa pohjalta Googlelle ennätykselliset 2,42 miljardin euron sakot. Komission mukaan sakko Google on väärinkäyttänyt hakukoneen markkina-asemaa ....
iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy (27.6.2017 12:20)
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ....
3 kommenttia
Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren (27.6.2017 10:26)
Elisa Viihde -palvelun valikoimiin on lisätty operaattorin ja MTV:n välisen yhteistyön myötä myös C More -suoratoistopalvelu. Entuudestaan Elisa Viihteestä on löytynyt Aitio, Yle Areena, ....
Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen (27.6.2017 09:36)
Apple on ostanut pöytälaatikkofirmansa kautta saksalaisen katsetunnistusta ja -seurantaa kehittävän SensoMotoric Instrumentsin. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään niin lääketieteellisissä sovelluksissa ....
Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition (26.6.2017 19:47)
Viime vuoden kesällä Nintendolta kuultiin jymyuutinen, sillä perinteikäs peliyhtiö kertoi tuovansa legendaarisen NES-pelikonsolin ja sille julkaistut pelit uudelleen saataville NES Classic Editionin ....
1 kommentti

Uutisarkisto