*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazon julkaisi oman elektroniikkamalliston

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 21.9.2009 16:54 Kommentteja (1)

Amazon julkaisi oman elektroniikkamalliston Nettikauppajätti Amazon julkaisi eilen oman AmazonBasics-elektroniikkamalliston, jonka tarkoituksena on tuoda laadukkaita ja edullisia tarvikkeita saataville ilman välikäsiä. Mallisto keskittyy muun muassa DVD- ja CD-aihioihin sekä erilaisiin kaapeleihin.
"Näimme mahdollisuuden lanseerata kuluttajaelektroniikkatarvikkeiden malliston, joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen", kertoi Amazonin kuluttajaelektroniikasta vastaava Paul Ryder.

Toistaiseksi AmazonBasics-sarjan tarjonta on varsin suppeaa, mutta yritys lupaa malliston kasvavan jatkossa. Tällä hetkellä esimerkiksi Blu-ray-aihiot loistavat poissaolollaan. Kaapelitarjonnasta löytyvät muun muassa HDMI-, USB- ja verkkopiuhat. Vaikka Amazon julkaisi jo vuonna 2007 sähköisien kirjojen lukemiseen tarkoitetun Kindlen, niin ainakaan Basics-sarjaan ei ole tulossa mitään suurempia laitejulkistuksia.

AmazonBasics ei kuitenkaan kilpaile suoraan aivan halvimpien tarvikkeiden kanssa, sillä esimerkiksi HDMI-kaapeli maksaa halvimmillaan noin 8 dollaria, joka on yli kaksi kertaa enemmän kuin Monoprice-verkkokaupan vastaava. Sadan DVD-R:n tai DVD+R:n spindle-pakkaus maksaa puolestaan hieman alle 20 taalaa.

Wall Street Journalin haastattelussa ollut elektroniikkatarvikeyritys Eforcityn toimitusjohtaja Jack Sheng ei ollut huolissaan yrityksensä myynnistä Amazonissa. Hänen mielestään Amazon on aina toiminut asiakkaiden etujen mukaan. "Mikäli yritykset eivät pysty kilpailemaan, heidän on tehtävä kovemmin töitä."

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

121.9.2009 19:28

Lainaus:
Mallisto keksittyy muun muassa DVD- ja CD-aihioihin sekä erilaisiin kaapeleihin. :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto