*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony kiistää BBC:n väitteet PS3:n hajoamisista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.9.2009 11:56 Kommentteja (9)

Sony kiistää BBC:n väitteet PS3:n hajoamisista Sony on saanut Britanniassa osakseen negatiivista huomiota, kun BBC:n kuluttajaohjelma Watchdog kertoi PlayStation 3 -konsolien kärsivän Yellow Light of Death -ilmiöstä (YLOD), jossa konsoli ei enää toimi kunnolla, vaan se vilkuttaa vain keltaista lediä konsolin etuosassa.
Watchdog on saanut kuluttajilta asian tiimoilta useita yhteydenottoja, joten ohjelma päätti tutkia tilannetta hieman tarkemmin. Korjausliikkeiden tehtyjen yhteydenottojen jälkeen selvisi, että PS3:n vika muistuttaa Xbox 360:n vastaavaa Red Ring of Death -ilmiötä, jossa konsolin piirilevyn huonot juotokset aiheuttavat lopulta ongelmia. Xbox 360:n vastaavien ongelmien tavoin PS3:n vian voi korjata useissa tapauksissa lämmittämällä piirilevyä sopivasti, jolloin juotokset sulavat ja saavat paremman kontaktin aikaiseksi.

Sonyn mukaan mitään varsinaista ongelmaa ei ole, sillä vain noin puoli prosenttia kaikista Britanniassa myydyistä PS3-konsoleista on hajonnut. Yrityksen johtoportaassa työskentelevä Ray Maguire vastasi lisäksi Watchdogin syytöksiin avoimella kirjeellä, jossa selitään yrityksen näkemys asiasta.

Maguiren mukaan mitään YLOD-ongelmaa ei ole olemassa, vaan nimitys on lähtenyt liikkeelle netistä, eikä keltainen valo itsessään kerro yhdestä ainoasta ongelmasta, vaan se on vain yleinen valo virheilmoituksille. Lisäksi Maguire sanoo ettei kyseessä ole varsinainen valmistusvirhe, koska ongelmat koskevat vain pientä osaa konsoleista, joita Britanniassa myyty noin 2,5 miljoonaa kappaletta.

Maguire on myös tuohtunut siitä, että Watchdog esittää syytöksiään ilman kunnollisia todisteita. Watchdogin keräämät tiedot muutamasta konsolista ja niiden omistajista eivät siis lämmitä Maguirea.

Britanniassa konsolin takuu on vuoden mittainen, jonka jälkeen PS3:n korjaaminen Sonyn kautta maksaa 128 puntaa eli noin 140 euroa. Summa on kohtuullisen suuri, koska uusi PS3 Slim -konsoli maksaa Britanniassa noin 250 puntaa. Korkeat korjauskustannukset ovatkin herättäneet epäilyksiä siitä, että Sony myisi hajoavia konsoleita kuluttajille ja keräisi voittoja niiden korjaamisella.

Maguire kuitenkin kiistää tällaiset syytökset ja hänen mukaansa jokainen korjaustapahtuma tuottaa yritykselle tappiota.

Alla Watchdog ohjelma aiheesta

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

119.9.2009 14:16

Suuret yritykset ovat hyvin varovaisia negatiivisen julkisuuden kanssa. Joku pr vastaava päättää kaikesta isolla palkalla. Sony monen muun yrityksen joukossa ei ole vielä kokonaan ymmärtänyt kuinka paljon pr on riippuvainen tavallisten käyttäjien kokemuksista mitä he jakavat netissä. Ei kauankaan ole siitä kun Sony:n akut kärähteli kannettavissa. Ei oikein hyssyttely auttanut. Jos Sony sanoo että puoliprosenttia on viallisia uskoisin että todellisuudessa vika on paljon yleisempi ainakin yli vuoden vanhoissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.9.2009 @ 14:17

219.9.2009 15:54

Ainahan media yrittää tuoda alas jotain juttua.Esim vista ja siinähän ne onnistui.

319.9.2009 16:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "SONY":
Sonyn mukaan mitään varsinaista ongelmaa ei ole, sillä vain noin puoli prosenttia kaikista Britanniassa myydyistä PS3-konsoleista on hajonnut.....
ongelmat koskevat vain pientä osaa konsoleista, joita Britanniassa myyty noin 2,5 miljoonaa kappaletta.

Siis, hajonneita on ollut n. 12.500kpl.
Päällekkäin aseteltuna n. 1.5km korkea kasa.;)

419.9.2009 23:52

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:58

520.9.2009 12:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Jos viallisia laskuvarjoja olisi samassa suhteessa...
Laskuvarjolla on ikävä pelata pelejä

620.9.2009 15:29

Joo puoli prosenttia. Kyllähän se MS valehteli samalla tavalla oman konsolin hajoamisia. Mutta aika näyttää.

721.9.2009 16:36
SotaOrava
Inactive

Sonyn tuntien ei se vika ole vaan ominaisuus, kuten itselleni kävi tv:n suhteen.. Helvetin moiset valovuodot että tummaa kuvaa katsottaessa ei saa mitään selvää. Huollossa vaan sanottiin että näin se on kaikilla. Ei voi tehdä mitään.. Kuulema se on ominaisuus. Oli viimeinen sonyn tuote jonka ostan.

822.9.2009 11:00

Musavideo oli "mahtava"...

922.9.2009 12:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SotaOrava:
Sonyn tuntien ei se vika ole vaan ominaisuus, kuten itselleni kävi tv:n suhteen.. Helvetin moiset valovuodot että tummaa kuvaa katsottaessa ei saa mitään selvää. Huollossa vaan sanottiin että näin se on kaikilla. Ei voi tehdä mitään.. Kuulema se on ominaisuus. Oli viimeinen sonyn tuote jonka ostan.
Pitäskö sitä kuvaa kattoo ennen kun sen toosan menee ostamaan

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto