*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify sulkee eurooppalaisten tilejä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 9.9.2009 13:49 Kommentteja (6)

Spotify sulkee eurooppalaisten tilejä Tämän hetken trendikkäin nettimusiikkipalvelu Spotify on ottanut kirveen käteen ja leikannut viime päivinä useiden eurooppalaisten käyttäjätilejä. Virallisesti vain kuudessa Euroopan maassa toimivaan Spotifyihin on rekisteröidytty useista ei-tuetuista maista käyttämällä ulkomaalaista välityspalvelinta. Nyt Spotify on ilmoittanut ainakin irlantilaiselle ja liettualaiselle käyttäjälle, että heidän käyttäjätilinsä on suljettu, kertoo paidContent:UK.
Spotify ei kuitenkaan kiusaa käyttäjiä huvikseen vaan perustelee sulkemisia mainosten puutteella. Spotify ei pysty tarjoamaan mainoksia tällä hetkellä kuin Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Iso-Britanniaan, Ranskaan ja Espanjaan, joten palvelu jää ilman tuloja muista maista käytettäessä.

Spotifylla on suunnitelmissa saada solmittua mainossopimuksia kuitenkin myös muissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa. Laajennuksia on odotettavissa viimeistään vuoden viimeisellä neljänneksellä. Todennäköisesti Spotify tulee kuitenkin tarjoamaan useisiin Euroopan maihin vain maksullista versiota palvelustaan -- myöskään mobiiliversiota ei ole saatavilla ilmaisena, mainosrahoitteisena ohjelmana.

Tarkan markan Spotify on osoittautunut Ruotsissa erittäin toimivaksi konseptiksi paitsi käyttäjien niin hieman yllättäen myös levy-yhtiöden kannalta. Universal Musicin Per Sundin kertoi aiemmin SwedishWiren haastattelussa, että Spotify tuottaa enemmän rahaa levy-yhtiölle Ruotsissa kuin iTunes. Luonnollisesti ruotsalaispalvelun suosio on kotimaassaan erittäin korkealla, mutta räjähdysmäinen kasvu antaa kenties osviittaa tulevaisuuden musiikkibisnekselle myös maailmanlaajuisesti.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

19.9.2009 16:27

Ku vielä toimis nuo mobiili versiotkin ilmaseksi, niin kasvais käyttö vielä lisää

29.9.2009 16:42

Mun mielestä ihan järkevää kyl että mobiilikäyttö on maksullista. Kun ajan mittaan Spotify muuttuu yhä enemmän mobiiliin suuntaan (milloin saadaan markkinoille ensimmäinen itsenäinen Spotify-soitin?), tietokoneella pyöritettävästä ilmaisohjelmasta tulee tehokas sisäänheittotuote houkuteltaessa maksavia asiakkaita.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.9.2009 @ 16:42

39.9.2009 19:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nimierkki:
Ku vielä toimis nuo mobiili versiotkin ilmaseksi, niin kasvais käyttö vielä lisää
Käyttö kasvaisi, mutta tulot eivät. Mobiililaitteissa on vielä se huono puoli, että teleoperaattori lähes poikkeuksetta kieltää P2P-käytön liittymällä, eikä Spotify näin olleen voi käyttää käyttäjiä lähettäjinä tietokoneiden tapaan. Täysin järkeenkäypää.

Tietääkö muuten kukaan voinko käyttää Spotifyä androidillani jos ostan vain yhden päivän "party-lisenssin"?

Day pass does not give access to premium features such as mobile and higher bit rate. To get access to premium features, please buy Spotify Premium.
Jaah... Noh, se siitä sitten. Olisi ollut hieno ottaa mökkibileisiin mukaan :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.9.2009 @ 19:23

49.9.2009 20:41

Lainaus:
Mobiililaitteissa on vielä se huono puoli, että teleoperaattori lähes poikkeuksetta kieltää P2P-käytön liittymällä, eikä Spotify näin olleen voi käyttää käyttäjiä lähettäjinä tietokoneiden tapaan. Täysin järkeenkäypää.
Liekköhän tuo Suomessa ainakaan laillista? Aikoinaanhan operaattorit yrittivät kieltää internetpalvelinten pitämisen tavallisen kiinteän nettiliittymän takaa. Jokin laki tuon kuitenkin kielsi. Samaa epäilisin p2p-verkkojenkin kohdalla, että laillisesti niiden käyttöä ei voi kieltää.

510.9.2009 0:04

Lainaus:
Tarkan markan Spotify on osoittautunut Ruotsissa erittäin toimivaksi konseptiksi paitsi käyttäjien niin hieman yllättäen myös levy-yhtiöden kannalta. Universal Musicin Per Sundin kertoi aiemmin SwedishWiren haastattelussa, että Spotify tuottaa enemmän rahaa levy-yhtiölle Ruotsissa kuin iTunes.
Eri asiahan onkin, paljonko artistit sitä rahaa saavat

610.9.2009 19:56

Artisti saa 0,00012 dollaria per soittokerta, joten voi mennä päiviäkin että artisti saa edes kahvirahat kokoon.

Levy-yhtiöt ovat varmaan mielissään palvelusta, jos kerran yksi käyttäjä maksaa noin 10 euroa kuussa + mainostajilta tulee rahaa.
Levy-yhtiöt ovatkin siis innolla ostamassa spotify:n osakkeita, kultakaivoshan se niille on kun ei tarvi myydä mitään, vuokrausta vaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto