*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify sulkee eurooppalaisten tilejä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 9.9.2009 13:49 Kommentteja (6)

Spotify sulkee eurooppalaisten tilejä Tämän hetken trendikkäin nettimusiikkipalvelu Spotify on ottanut kirveen käteen ja leikannut viime päivinä useiden eurooppalaisten käyttäjätilejä. Virallisesti vain kuudessa Euroopan maassa toimivaan Spotifyihin on rekisteröidytty useista ei-tuetuista maista käyttämällä ulkomaalaista välityspalvelinta. Nyt Spotify on ilmoittanut ainakin irlantilaiselle ja liettualaiselle käyttäjälle, että heidän käyttäjätilinsä on suljettu, kertoo paidContent:UK.
Spotify ei kuitenkaan kiusaa käyttäjiä huvikseen vaan perustelee sulkemisia mainosten puutteella. Spotify ei pysty tarjoamaan mainoksia tällä hetkellä kuin Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Iso-Britanniaan, Ranskaan ja Espanjaan, joten palvelu jää ilman tuloja muista maista käytettäessä.

Spotifylla on suunnitelmissa saada solmittua mainossopimuksia kuitenkin myös muissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa. Laajennuksia on odotettavissa viimeistään vuoden viimeisellä neljänneksellä. Todennäköisesti Spotify tulee kuitenkin tarjoamaan useisiin Euroopan maihin vain maksullista versiota palvelustaan -- myöskään mobiiliversiota ei ole saatavilla ilmaisena, mainosrahoitteisena ohjelmana.

Tarkan markan Spotify on osoittautunut Ruotsissa erittäin toimivaksi konseptiksi paitsi käyttäjien niin hieman yllättäen myös levy-yhtiöden kannalta. Universal Musicin Per Sundin kertoi aiemmin SwedishWiren haastattelussa, että Spotify tuottaa enemmän rahaa levy-yhtiölle Ruotsissa kuin iTunes. Luonnollisesti ruotsalaispalvelun suosio on kotimaassaan erittäin korkealla, mutta räjähdysmäinen kasvu antaa kenties osviittaa tulevaisuuden musiikkibisnekselle myös maailmanlaajuisesti.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

19.9.2009 16:27

Ku vielä toimis nuo mobiili versiotkin ilmaseksi, niin kasvais käyttö vielä lisää

29.9.2009 16:42

Mun mielestä ihan järkevää kyl että mobiilikäyttö on maksullista. Kun ajan mittaan Spotify muuttuu yhä enemmän mobiiliin suuntaan (milloin saadaan markkinoille ensimmäinen itsenäinen Spotify-soitin?), tietokoneella pyöritettävästä ilmaisohjelmasta tulee tehokas sisäänheittotuote houkuteltaessa maksavia asiakkaita.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.9.2009 @ 16:42

39.9.2009 19:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nimierkki:
Ku vielä toimis nuo mobiili versiotkin ilmaseksi, niin kasvais käyttö vielä lisää
Käyttö kasvaisi, mutta tulot eivät. Mobiililaitteissa on vielä se huono puoli, että teleoperaattori lähes poikkeuksetta kieltää P2P-käytön liittymällä, eikä Spotify näin olleen voi käyttää käyttäjiä lähettäjinä tietokoneiden tapaan. Täysin järkeenkäypää.

Tietääkö muuten kukaan voinko käyttää Spotifyä androidillani jos ostan vain yhden päivän "party-lisenssin"?

Day pass does not give access to premium features such as mobile and higher bit rate. To get access to premium features, please buy Spotify Premium.
Jaah... Noh, se siitä sitten. Olisi ollut hieno ottaa mökkibileisiin mukaan :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.9.2009 @ 19:23

49.9.2009 20:41

Lainaus:
Mobiililaitteissa on vielä se huono puoli, että teleoperaattori lähes poikkeuksetta kieltää P2P-käytön liittymällä, eikä Spotify näin olleen voi käyttää käyttäjiä lähettäjinä tietokoneiden tapaan. Täysin järkeenkäypää.
Liekköhän tuo Suomessa ainakaan laillista? Aikoinaanhan operaattorit yrittivät kieltää internetpalvelinten pitämisen tavallisen kiinteän nettiliittymän takaa. Jokin laki tuon kuitenkin kielsi. Samaa epäilisin p2p-verkkojenkin kohdalla, että laillisesti niiden käyttöä ei voi kieltää.

510.9.2009 0:04

Lainaus:
Tarkan markan Spotify on osoittautunut Ruotsissa erittäin toimivaksi konseptiksi paitsi käyttäjien niin hieman yllättäen myös levy-yhtiöden kannalta. Universal Musicin Per Sundin kertoi aiemmin SwedishWiren haastattelussa, että Spotify tuottaa enemmän rahaa levy-yhtiölle Ruotsissa kuin iTunes.
Eri asiahan onkin, paljonko artistit sitä rahaa saavat

610.9.2009 19:56

Artisti saa 0,00012 dollaria per soittokerta, joten voi mennä päiviäkin että artisti saa edes kahvirahat kokoon.

Levy-yhtiöt ovat varmaan mielissään palvelusta, jos kerran yksi käyttäjä maksaa noin 10 euroa kuussa + mainostajilta tulee rahaa.
Levy-yhtiöt ovatkin siis innolla ostamassa spotify:n osakkeita, kultakaivoshan se niille on kun ei tarvi myydä mitään, vuokrausta vaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto