*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Panasonic tuo markkinoille 3D-kotiteatterin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.9.2009 14:26 Kommentteja (8)

Panasonic tuo markkinoille 3D-kotiteatterin IFA-messuilla erilaiset 3D-näytöt ja -ratkaisut ovat saaneet runsaasti huomiota, eikä Panasonic pettänyt yleisön odotuksia, kun se esitteli omia 3D-tuotteitaan.
Monista muista yrityksistä poiketen Panasonicin 3D-näyttönä tulee toimimaan Plasma-televisio, joka yrityksen mukaan ei pehmennä 3D-kuvaa niin paljon kuin mitä esim. LCD-tekniikalla toteutetut näytöt tekevät. 3D-kuvan katseluun tarvitaan monien muiden vastaavien ratkaisujen tavoin erilliset katselulasit, jotka Panasonicin tapauksessa ovat aktiivimalliset. Yrityksen mukaan aktiivilaseilla saavutetaan parempi 3D-elämys, mutta tällaiset lasit tarvitsevat toimiakseen sähköä, joten katselulaseissa täytyy olla mukana ladattava akku tai mahdollisuus käyttää paristoja, joka ei välttämättä miellytä kaikkia kuluttajia.

Panasonic aikoo lisäksi tallentaa omissa Blu-ray-elokuviin liittyvissä 3D-ratkaisuissaan vasemman ja oikean silmän videot erikseen 1080p-resoluutiolla, joka käytännössä tarkoittaa sitä, etteivät nykyiset Blu-ray-soittimet pysty toistamaan tällaista 3D-videota, vaan tekniikasta kiinnostuneiden täytyy ostaa television lisäksi uusi Blu-ray-soitin. Panasonicin omissa tuotteissa 3D-tuki toteutetaan erillisen UniPhier-piirin avulla, joka hoitaa 3D-toteuksen vaatimat ylimääräiset tehtävät.

Blu-rayn virallisesta 3D-toteutuksesta ei ole kuitenkaan vielä päätetty, joten pahimmassa tapauksessa Panasonicin ratkaisua ei oteta käyttöön muiden valmistajien laitteissa, jolloin sen käyttö ei todennäköisesti yleisty.

Elokuvien ohella Panasonicin 3D-toteutus toimii peleissä, joista ainakin Ubisoftin työstämä Avatar-elokuvaan perustuva peli toimii Panasonicin laitteissa.

Panasonicin uusien 3D-tuotteiden on tarkoitus saapua markkinoille ensi vuoden puolella, ja niiden mainostamista varten yritys käynnistää maalikuussa 3D-kiertueen. Kiertueen tarkoituksena on esitellä Yhdysvalloissa asuville kuluttajille 3D-elämystä erillisten kotiteatterirekkojen avulla. Rekkoihin on siis rakennettu olohuonetta muistuttava katselutila, jossa kuluttajat voivat tutustua 3D-tekniikan ihmeellisyyksiin.

Panasonic ei kertonut vielä mitään laitteiden hinnoista, mutta todennäköisesti edessä on useiden tuhansien dollareiden/eurojen sijoitus, jos kotiinsa haluaa 3D-tuella varustetun television, yhteensopivan Blu-ray-soittimen sekä äänentoistojärjestelmän.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

14.9.2009 17:32

hitto kun noita pääsis jossain irl ihastelemaan, jotenkin vähän pessimistinen olo tuohon koko 3d-tekniikkaan....

24.9.2009 19:57

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:54

34.9.2009 23:00

Ruoholahden verkkokaupassa on madollisuus kokeilla 3D vaikutusta 22" näytöllä ja laseilla tosin tuo on aika eri juttu kuin uutisen laite

45.9.2009 13:45
Bulldown
Inactive

Kyllä ne yrittää 3D roskaa työntää väkisin markkinoille. Todellisuudessa ihminen näkee vain hyvin lähellä olevat kohteet 3d:nä, johtuen silmien pienestä etäisyydestä toisiinsa. Elokuvissa 3D:stä ei ole mitään hyötyä, pelkästää ärsyttävää kikkailua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.9.2009 @ 13:46

55.9.2009 14:19

Tallinnan vanhassa kaupungissa on valokuvausmuseo lähellä Olde Hansaa, siellä on 20 -luvulla kuvattuja 3d kuvia mitä katsotaan tietynlaisten okulaarien läpi. 3d efekti on täydellinen.

On muuten jännä se 3d kamera, 2 linssiä siis vierekkäin, naturlich.

65.9.2009 15:31

Lainaus:
...mitä katsotaan tietynlaisten okulaarien läpi.

Tarkoittanee siis ns. stereokuvia. Kyseisiä kuvia voi ottaa tavallisella digikamerallakin. Muksuna tuli katseltua pari tusinaa "kuvakiekkoa" kiikarimaisella lelulla, (sanokaa nyt mikä tuon kapistuksen nimi olikaan?) joka näytti "kuvakiekossa" olleet kaksi kuvaa yhtenä.

75.9.2009 15:39

Lainaus:

Tarkoittanee siis ns. stereokuvia. Kyseisiä kuvia voi ottaa tavallisella digikamerallakin. Muksuna tuli katseltua pari tusinaa "kuvakiekkoa" kiikarimaisella lelulla, (sanokaa nyt mikä tuon kapistuksen nimi olikaan?) joka näytti "kuvakiekossa" olleet kaksi kuvaa yhtenä.

Olisiko view-master?
http://fi.wikipedia.org/wiki/View-Master

86.9.2009 14:35

onhan se pirun siisti efekti. olen kaikki 3D-elokuvat käynyt katsomassa mitä paikalliseen teatteriin on tullut.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Facebook kehitti Watch Partyt – Katsele nettivideoita samaan aikaan kavereiden kanssa Facebook kehitti Watch Partyt – Katsele nettivideoita samaan aikaan kavereiden kanssa (18.1.2018 12:10)
Facebookista on jo pidemmän aikaa voinut vahdata hassuja videoita aiheesta kuin aiheesta, mutta se ei ole ollut kovin yhteisöllistä – kuten yhteisöpalvelulta voisi odottaa. Facebookin testaama ....
Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? (18.1.2018 07:27)
Vanhempien iPhone-mallien hidastaminen yllättävien sammumisten ehkäisemiseksi tietynlaisissa tilanteissa nousi julkisen keskustelun valokeilaan joulukuussa, mikä pakotti Applen julkaisemaan ....
2 kommenttia
Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja (18.1.2018 06:46)
Apple on ilmoittanut kiihdyttävänsä investointitahtiaan Yhdysvalloissa Donal Trumpin hallinnon verohelpotusten johdosta. Seuraavan viiden vuoden aikana Apple tuo rahaa Yhdysvaltojen talouteen ....
2 kommenttia
Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....

Uutisarkisto