*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony: 3D-tuki laajenee telkkareihin, Blu-ray-soittimiin, PS3:een

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.9.2009 16:47 Kommentteja (3)

Sony: 3D-tuki laajenee telkkareihin, Blu-ray-soittimiin, PS3:een IFA-messujen anti on ollut tänä vuonna runsasta, vaikka messut eivät ole edes virallisesti vielä käynnistyneet. Eilen uutuuksistaan kertoi Sony, jonka lehdistötiedotteesta selviää, että yritys panostaa ensi vuonna tosissaan 3D-tuen suosion kasvattamiseen.
3D-perheen pääksi on nousemassa ensi vuonna julkaistava uusi Full HD -resoluutiota tukeva BRAVIA-mallisto, joka sisältää erillisten katselulasien avulla toteutettavan 3D-tuen. Kyseiset BRAVIA-televisiot kelpaavat siis normaalin videokuvan katselun ohella myös 3D-käyttöön samalla tavoin kuin esim. Viewsonic FuHzion VX2265wm -näytöt.

Koska kotikäyttöön tarkoitetun 3D-sisältöä tukevien laitteiden määrä on vielä vähäinen, aikoo Sony paikata tilannetta lisäämällä esim. PlayStation 3 -pelikonsoliin, VAIO-kannettaviin sekä yrityksen Blu-ray-soittimiin 3D-yhteensopivuuden.

TechRadar-sivuston jutun perusteella tekniikka toimii erinomaisesti juuri peleissä. Sony esitteli 3D-toteutuksen toimivuutta pelien osalta Killzone 2:n ja Gran Turismon avulla, jonka lisäksi paikalla olleet tahot pääsivät katselemaan Up-elokuvan 3D-versiota.

Sony ei vielä kertonut mitä 3D-televisiot tulevat maksamaan tai milloin ne tarkkaan ottaen saapuvat markkinoille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

13.9.2009 19:14

Kyl se 3D sieltä tulee väkisinkin... eikä siinä mitään pahaa.

24.9.2009 9:23

Eikö tähän sitten tarvi TV:n, joka tukee sitä?Pitää olla esim 200hz tai 100hz virkistystaajuus?

34.9.2009 10:30

yhdessä testissä tuota nvidian 3d-pelisysteemiä ajettiin sekä sillä "ainoalla" 3d näytöllä(120hz), että ihan normaalilla 60hz näytöllä, eikä eroa juurikaan huomaa. 120hz ruudulla pyörii 2x60hz ja 60hz ruudulla 2x30hz kuvaa. ihminen näkee sen 24 kuvaa/s joten uskoisin että toimii tuo 3d ihan millä telkulla vaan kun ostaa ne aktiivilasit erikseen.

Toivotaan että ps3 ei välitä siitä minkä telkun siihen kytkee, ja osaisi päivityksen myötä käyttää myös niitä tavallisia 50/60hz telkkuja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
5 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
2 kommenttia
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
10 kommenttia

Uutisarkisto