*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

DVB ei kelvannut Argentiinassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.8.2009 13:59

DVB ei kelvannut Argentiinassa DVB- ja ATSC-standardit eivät nähtävästi kelpaa argentiinalaisille, sillä maa ilmoitti viime perjantaina lähettävänsä digi-TV-ohjelmia tulevaisuudessa Japanista kotoisin olevan ISDB-T-tekniikan avulla.
Maan presidenttinä toimiva Cristina Kirchner sanoi maan seuraavan Brasilian viitoittamaa tietä, jonka myötä Argentiinan ja Japanin välille syntyy uusi teknologiayhteistyö. Japani saanee pian myös muitakin kauppakumppaneita, koska Argentiinan ja Brasilian tekemien sopimuksien myötä muutkin Etelä-Amerikan maat valitsevat todennäköisesti saman tien.

Kirchner vahvisti lisäksi Brasilian kanssa tehtävän yhteistyön, joka mahdollistaa SBTVD-tekniikan (tunnetaan myös ISDB-Tb-nimellä) avulla tapahtuvat teräväpiirtolähetykset ja interaktiiviset ominaisuudet. Brasilian ohella SBTVD on käytössä Perussa, ja sen käytöstä neuvotellaan parhaillaan Chilessä sekä Ecuadorissa.

Maailmalla jalansijaa saaneiden DVB-, ATSC- ja ISDB-standardien lisäksi markkinoilla löytyy muitakin digitaalisen videosisällön lähettämiseen tarkoitettuja standardeja, kuten Kiinassa kehitetty DTMB ja Etelä-Koreasta tuleva T-DMB.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....
Samsung teki hurjan tuloksen – Älypuhelimet eivät kuitenkaan sytyttänyt Samsung teki hurjan tuloksen – Älypuhelimet eivät kuitenkaan sytyttänyt (27.7.2017 12:18)
Samsungin liiketoiminta on rämpinyt melkoisessa suossa parin viime vuotta ja viime syksynä lupaavan uuden nousun pilasi perinpohjaisesti ikimuistoiseksi fiaskoksi kehittynyt Galaxy Note 7:n ....
1 kommentti
WhatsApp syö vanhat tekstarit – Näin moni sitä nykyään käyttää WhatsApp syö vanhat tekstarit – Näin moni sitä nykyään käyttää (27.7.2017 11:37)
SMS-tekstiviestit arkisena kommunikointivälineenä historiaan siirtänyt WhatsApp on päivittänyt sen käyttöstatistiikkaa. Palvelua käyttää nykyään jo yli miljardi käyttäjää joka päivä – viime ....
Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian (26.7.2017 10:24)
Jotta kehitys ei pysähtyisi, luodaan vähän väliä uusia tiedonsiirtostandardeja nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonvälitystä varten. USB:kin on etenemässä 3.2-versioon tulevan syksyn aikana. ....
1 kommentti

Uutisarkisto