*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Film Fresh kauppaa Hollywood-elokuvia DivX:nä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.8.2009 12:13 Kommentteja (3)

Film Fresh kauppaa Hollywood-elokuvia DivX:nä Vaikka DivX saavutti aikanaan suurta suosiota elokuvien luvattomassa nettijakelussa, ei kyseinen formaatti ole saanut kunnollista jalansijaa laillisilla elokuvamarkkinoilla. Nyt tähän asiaan on tulossa pienoinen muutos, kun elokuvien latauspalveluna tunnettu Film Fresh ilmoitti eilen aloittavansa Hollywood-elokuvien kauppaamisen kyseisessä formaatissa.
Latauspalvelun valikoimiin lisättiin eilen 600 elokuvaa neljältä suurelta elokuvastudiolta, ja näiden elokuvien joukkoon kuuluvat mm. Iron Man, Watchmen, The Curious Case of Benjamin Button (Benjamin Buttonin uskomaton elämä) ja The Godfather (Kummisetä). Toistaiseksi elokuvia ainoastaan myydään kuluttajille ja niiden hintataso vaihtelee 10-16 dollarin (noin 7-11 euron) välillä.

Elokuvien ostaminen tapahtuu internet-selaimen avulla ja lataaminen puolestaan DivX player -mediasoittimen avulla, ja täten lataaminen onnistuu vain Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmillä. Elokuvien katsominen onnistuu kuitenkin tietokoneiden lisäksi monilla DivX-sertifioiduilla mediasoittimilla (mm. PlayStation 3 -pelikonsolit ja tietyt DVD-soittimet), kunhan laitteen tiedot lisää omaan DivX-tiliinsä ja autentikoi soittimen sopivalla tiedostolla.

Latauspalvelun sivuilla ei mainita kuinka suuria ladattavat elokuvatiedostot ovat. Joidenkin elokuvien kohdalla tarjotaan mahdollisuutta ladata esim. espanjankielisellä tekstityksellä varustettu versio elokuvasta.

Suomessa asuvia kuluttajia latauspalvelu ei lämmitä, koska se kauppaa elokuviaan ainoastaan Yhdysvalloissa asuville kuluttajille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

127.8.2009 16:24

3-4€ per leffa ja rajoittamaton latausnopeus niin olen asiakas!

227.8.2009 17:03

Lainaus:
Suomessa asuvia kuluttajia latauspalvelu ei lämmitä, koska se kauppaa elokuviaan ainoastaan Yhdysvalloissa asuville kuluttajille.

Hyvä vaan näin. Noin kallista psskan kauppauspalvelua tänne kaivatakkaan. 10e jostain ladattavasta tiedostosta, jota ei kuitenkaan voi katsoa omalla DVD-soittimella (juu, ei nuo toimi kuin ihan uusimmissa tuotoksissa).

Annetaan tyhmien amerikkalaisten ostella, ladataan me netistä ja sijoitetaan rahat hyviksi todettujen tuotteiden DVD/BR-julkaisuihin.

327.8.2009 18:02

Onkos HD-matskulle samanmoista palvelua? Toi alkaa kuulostaan jo ihan järkevältä touhulta. Itellä ei intoo ostaa 20-30e leffoja hyllyt täyteen, mutta latailla vois noihin hintaluokkiin. Tosiaan se 3-5e/leffa vois alkaa oleen jo harkittava vaihtoehto. Varsinkin jos sieltä löytyis teräväpiirtoo ja edullisia vanhoja klassikkoja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan (26.4.2017 13:46)
Applen tekoälytiimissa työskentelevä ja Siri-puheavustajan perustajiin kuuluvan Tom Gruberin mukaan tekoälyn kehitys on vääjäämätöntä, mutta sitä pitäisi ensisijaisesti kehittämään helpottamaan ....
Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille (26.4.2017 11:18)
Euroopan parlamentti on äänestänyt lakialoitteesta, jonka tavoitteena on kieltää digitaalisiin palveluihin lisättyjen maarajoitusten käyttö. Äänestyksen pohjalta parlamentti alkaa nyt neuvotella ....
Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan (26.4.2017 09:02)
Kiina on ollut yhdysvaltalaisille teknologiayrityksille vaikea markkina valloittaa. Sen on saanut huomata esimerkiksi Netflix, joka on yrittänyt vuosien ajan neuvotella sisältösopimuksia maassa ....
Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? (26.4.2017 08:24)
Apple on iso asiakas eteläkorealaiselle puolijohdeteollisuudelle ja se tulee näkymään ensi syksynä julkaistavissa uusissa iPhoneissa, joiden näytöt valmistetaan suurilta osin Samsungin tehtailla. ....
Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla (25.4.2017 19:47)
Nintendo on päivittänyt yhtiön ensimmäisen älypuhelinpelin Super Mario Runin. Uusin versio on saapunut sekä iPhonelle, joka sai pelin jo viime vuonna, sekä Androidille, jolle Nintendo julkaisi ....
1 kommentti

Uutisarkisto