*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Zune HD saa oman ohjelmistokaupan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.8.2009 16:49 Kommentteja (4)

Zune HD saa oman ohjelmistokaupan Applen iPod touch -mediasoittimille ja iPhone-matkapuhelimille tarkoitettu ohjelmia tarjoava App Store -kauppapaikka on muodostunut varsinaiseksi hitiksi, ja monet puhelimia ja mediasoittimia tekevät valmistajat ovat jo avanneet vastaavan palvelun omalle laitteelleen tai ainakin suunnittelevat vastaavan palvelun avaamista.
Uusin App Store -kopio on luvassa Microsoftin suunnalta, joka avaa uuden ohjelmakaupan syyskuun 15. päivä markkinoille tulevalle Zune HD -mediasoittimelle. Kauppapaikka tulee osaksi Zune Marketplacea, joten kuluttajat voivat ostaa Applen iTunesin tavoin samasta paikasta sekä musiikkia, elokuvia että ohjelmia.

Microsoft ei ole vielä virallisesti tiedottanut kauppapaikan olemassaoloa, mutta tieto siitä vuoti julkisuuteen viime viikonloppuna, kun Best Buyn esittelykäytössä olleiden Zune HD -soittimien valikoista löytyi ohjelmistojen lataamisen mahdollistava App-valinta. Testilaitteissa WLAN-yhteys oli kuitenkin poissa käytöstä, joten kuluttajat eivät päässeet vielä tutustumaan kauppapaikan tarjoamaan sisältöön.

Microsoftin edustajan mukaan aiempien Zunejen mukana toimitetut pelit pitää nyt ladata erikseen, joten kauppapaikka tulee sisältämään todennäköisesti ainakin muutaman tutun pelin. Huhujen mukaan Microsoft tarjoaisi pelien ohella myös muita sovelluksia, ja yritys on tiettävästi tarjonnut tiettyjen suosittujen iPhone-ohjelmien tekijöille suuren summan rahaa, jotta nämä tekisivät ohjelmistaan myös Zune HD -yhteensopivat versiot.

Lisäksi Microsoft tulee tarjoamaan kaikille halukkaille kehitysympäristöä, jonka avulla omien Zune HD -ohjelmien kehitys pitäisi onnistua kohtuullisen vaivattomasti.

Zune HD -laitteiden sisällä pörräävä NVIDIA:n kehittämä Tegra-alusta tarjoaa varsinkin pelejä kehittäville tahoille runsaasti tehoja, ja laitteen monikosketusta tukevan kosketusnäytön sekä internet-yhteyden avulla monet iPod touchille suunnatut sovellukset ja pelit on mahdollista kääntää Zune HD:lle.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

125.8.2009 17:06

On se jännä; taas kerran sama juttu: Apple edellä ja muut perässä. Olisi ihan kiva jos Microsoft keksisi välillä omiakin ideoita.

225.8.2009 20:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti No_voi:
On se jännä; taas kerran sama juttu: Apple edellä ja muut perässä. Olisi ihan kiva jos Microsoft keksisi välillä omiakin ideoita.
se applen appstore, on vain kauppa jonka tuotteita on ohjelmat

Kauppa = ei applen keksintö
kosketusnäyttö puhelimessa = ei applen keksintö
puhelin = ei applen keksintö

325.8.2009 22:27

Lainaus:
Kauppa = ei applen keksintö
kosketusnäyttö puhelimessa = ei applen keksintö
puhelin = ei applen keksintö
Ensinnäkin kyse oli MEDIASOITTIMESTA ei puhelimesta. Lisäksi jos et ole huomannut, niin kyllä App-storen jälkeen on sovelluskauppoja tullut kuin sieniä sateella. Samoin kuin iPodin jälkeen alkoi soittimia ilmestyä tiuhaan tahtiin ja iPhonen jälkeen puhelimia kosketusnäytöllä.
Eli kyllä, Apple edellä, muut perässä. Ei kaikki Applen keksintöjä ollut, mutta kuitenkin toi ne ensimmäisenä julkisuuteen.

426.8.2009 12:43

Lainaus:
Lainaus:
Kauppa = ei applen keksintö
kosketusnäyttö puhelimessa = ei applen keksintö
puhelin = ei applen keksintö
Ensinnäkin kyse oli MEDIASOITTIMESTA ei puhelimesta. Lisäksi jos et ole huomannut, niin kyllä App-storen jälkeen on sovelluskauppoja tullut kuin sieniä sateella. Samoin kuin iPodin jälkeen alkoi soittimia ilmestyä tiuhaan tahtiin ja iPhonen jälkeen puhelimia kosketusnäytöllä.
Eli kyllä, Apple edellä, muut perässä. Ei kaikki Applen keksintöjä ollut, mutta kuitenkin toi ne ensimmäisenä julkisuuteen.
Jätetään nämä turhanpäiväiset trollausviestit johonkin digitodayn uutiskommentteihin tai suomi24:een. Ei ole tarvetta enää useampaa paikkaa niillä saastuttaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa (25.10.2016 07:33)
Google Glass -laseista ei tullut prototyyppiä kummempaa tuotetta, mutta Daydream-katselulasien perusteella internetjätti ei kuitenkaan ole hylännyt HMD-laitteita (head mounted display) kokonaan. ....
Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....

Uutisarkisto