*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Aitojen CD-levyjen laatu arveluttaa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 19.8.2009 12:52 Kommentteja (5)

Aitojen CD-levyjen laatu arveluttaa Kuluttajat ovat saaneet postissa luotettavilta verkkokaupoilta epäilyttävän näköisiä CD-levyjä, joita on epäilty jopa piraattituotteiksi. YLE Uutisten mukaan esimerkiksi pohjoismaisen CDON.com -verkkokaupan tuotevalikoimiin kuuluvan CD Baby -levy-yhtiön levyt ovat herättäneet epäilyjä levyjen aitoudesta. Pahimmillaan epäilyille ollaan jouduttu hakemaan selvitystä poliisilta.
Vantaalaisnaisen CDON.com:sta tilaaman Wayra-yhtyeen levyn ulkonäkö ei vastannut odotuksia. Sininen levy, outo kansi ja lakkaamaton pinta johtivat piraattiepäilyksiin. Koska levyn aitoudesta ei tiedoitettu, eikä asiakaspalvelua ollut saatavilla suomeksi, niin tietoa haettiin poliisilta. Tässäkin tapauksessa levy oli kuitenkin aito.

CDON.com:n Pohjoismaiden operatiivinen johtaja Johannes Leppänen valotti YLE Uutisille epäilyttävistä levyistä, "Juuri näissä tapauksissa on kyse amerikkalaisesta levy-yhtiöstä nimeltä CD Baby, ja he eivät paina osaa sortimentistaan varastoon vaan tilausten mukaan. Kyseessä ei ole kopio vaan täysin laillinen tuote, kyse on vaan siitä että se painetaan kysynnän mukaan ja siksi se on sininen ja näyttää siltä miltä näyttää. Suuri ongelma on se, että tällä hetkellä emme pysty informoimaan hyvällä tapaa kuluttajalle missä on painettu tuote kyseessä ja me sitä juuri selvittelemme. CD Babylläkin on vain osa katalogistaan näitä painettuja tuotteita."

CDON.com on kyselyistä johtuen asettanut harkintaan suomenkielisen puhelinpalvelun, jonka lisäksi aitouden voi varmistaa levy-yhtiöltä. YLEn haastatteleman Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) toiminnanjohtajan Antti Kotilaisen mukaan suuremmista verkkokaupoista tilaaminen on kuitenkin pääsääntöisesti turvallista.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

119.8.2009 13:46

kerran tuli tilattua tuolta virumaalta cdmarketista kokeeksi yks levy ja ihmetytti kovasti kun sisäkannessa levyn alla oli joku philipsin expanium mainos

219.8.2009 18:39

Loppuenlopuksi, kun miettii niin CD ja DVD levyjä on todella helppo tehdä aidonnäköisiksi.Printtaa kuoren paperit ja printtaa poltetun levyn erikseen, sellaisia printtereitä löytyy vaikka anttilasta.Hankkii vain oikeanlaista paperia kansille.

319.8.2009 22:35

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:53

420.8.2009 21:33

^ Niin, kai sisällöstä maksetaan eikä itse levystä ^

Toki täytyy maksettu tuote olla myös aito, muutenhan se on aivan sama warettaa itse ja ei maksaa mitään.

522.8.2009 12:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:
Loppuenlopuksi, kun miettii niin CD ja DVD levyjä on todella helppo tehdä aidonnäköisiksi.Printtaa kuoren paperit ja printtaa poltetun levyn erikseen, sellaisia printtereitä löytyy vaikka anttilasta.Hankkii vain oikeanlaista paperia kansille.
Luitko ollenkaan uutista? Juuri levyn pinta pohjasta katsottuna oli aiheuttanut epäilyksiä. Eiköhän tuossa tapauksessa levy ollut printattu juurikin miten kuvailit. Aidon näköisiä noista poltetuista ei saa kotikonstein millään, eikä juuri teollisestikaan. Painettu ja poltettu levy kuitenkin eroavat melko paljon. Painetussa levyn pohja yleensä hopeinen, poltetuissa tumma, yleensä sininen. Harjaantunut silmä erottaa heti poltetun levyn. Uutisessa puhutaan "Painetaan kysynnän mukaan" tarkoittaa tässä oikeasti sitä, että levy poltetaan kysynnän mukaan. Tosin tuskin kovin haluavat mainostaa tuota tietyistä syistä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen (22.4.2017 20:50)
Markkinoiden suosituin BitTorrent-sovellus (ainakin länsimaissa) uTorrent (tai µTorrent) on tekemässä suuria uudistuksia. Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa julkaistu sovellus on tarjonnut kuluttajille ....
Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla (22.4.2017 20:16)
Microsoftin viime vuosien onnistuneimmat laitteet ovat kantaneet Surface-brändin nimeä. Yhtiön Windows 10 -tabletit ja -läppärit ovat keränneet valtavasti kehuja, jonka lisäksi myyntilukematkin ....
Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? (22.4.2017 20:00)
Samsungin uutuuslaite Galaxy S8 on saapunut jo ensimmäisten ennakkotilaajien kätösiin ympäri maailman ja Suomessakin laite saapuu kauppoihin ensi viikolla, mutta Samsungilla on yhä yksi ongelma ....
Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian (22.4.2017 18:29)
Viime vuoden sensaatiopeli Pokémon Go on edelleen suosittu, ainakin silloin, kun päivityksiä saapuu. Päivityksiä ja sitä myöten uusia Pokémoneja on aiempien tietojen mukaan määrä odottaa vasta ....
OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista (22.4.2017 18:14)
Suomessa Windows-puhelinten suhteellisen suosion siivittämänä on varmasti maailman muuhun väestöön verrattuna paljon ihmisiä, jotka käyttävät OneDriveä. Monet näistä ovat kuitenkin saattaneet ....

Uutisarkisto