*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Aitojen CD-levyjen laatu arveluttaa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 19.8.2009 12:52 Kommentteja (5)

Aitojen CD-levyjen laatu arveluttaa Kuluttajat ovat saaneet postissa luotettavilta verkkokaupoilta epäilyttävän näköisiä CD-levyjä, joita on epäilty jopa piraattituotteiksi. YLE Uutisten mukaan esimerkiksi pohjoismaisen CDON.com -verkkokaupan tuotevalikoimiin kuuluvan CD Baby -levy-yhtiön levyt ovat herättäneet epäilyjä levyjen aitoudesta. Pahimmillaan epäilyille ollaan jouduttu hakemaan selvitystä poliisilta.
Vantaalaisnaisen CDON.com:sta tilaaman Wayra-yhtyeen levyn ulkonäkö ei vastannut odotuksia. Sininen levy, outo kansi ja lakkaamaton pinta johtivat piraattiepäilyksiin. Koska levyn aitoudesta ei tiedoitettu, eikä asiakaspalvelua ollut saatavilla suomeksi, niin tietoa haettiin poliisilta. Tässäkin tapauksessa levy oli kuitenkin aito.

CDON.com:n Pohjoismaiden operatiivinen johtaja Johannes Leppänen valotti YLE Uutisille epäilyttävistä levyistä, "Juuri näissä tapauksissa on kyse amerikkalaisesta levy-yhtiöstä nimeltä CD Baby, ja he eivät paina osaa sortimentistaan varastoon vaan tilausten mukaan. Kyseessä ei ole kopio vaan täysin laillinen tuote, kyse on vaan siitä että se painetaan kysynnän mukaan ja siksi se on sininen ja näyttää siltä miltä näyttää. Suuri ongelma on se, että tällä hetkellä emme pysty informoimaan hyvällä tapaa kuluttajalle missä on painettu tuote kyseessä ja me sitä juuri selvittelemme. CD Babylläkin on vain osa katalogistaan näitä painettuja tuotteita."

CDON.com on kyselyistä johtuen asettanut harkintaan suomenkielisen puhelinpalvelun, jonka lisäksi aitouden voi varmistaa levy-yhtiöltä. YLEn haastatteleman Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) toiminnanjohtajan Antti Kotilaisen mukaan suuremmista verkkokaupoista tilaaminen on kuitenkin pääsääntöisesti turvallista.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

119.8.2009 13:46

kerran tuli tilattua tuolta virumaalta cdmarketista kokeeksi yks levy ja ihmetytti kovasti kun sisäkannessa levyn alla oli joku philipsin expanium mainos

219.8.2009 18:39

Loppuenlopuksi, kun miettii niin CD ja DVD levyjä on todella helppo tehdä aidonnäköisiksi.Printtaa kuoren paperit ja printtaa poltetun levyn erikseen, sellaisia printtereitä löytyy vaikka anttilasta.Hankkii vain oikeanlaista paperia kansille.

319.8.2009 22:35

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:53

420.8.2009 21:33

^ Niin, kai sisällöstä maksetaan eikä itse levystä ^

Toki täytyy maksettu tuote olla myös aito, muutenhan se on aivan sama warettaa itse ja ei maksaa mitään.

522.8.2009 12:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:
Loppuenlopuksi, kun miettii niin CD ja DVD levyjä on todella helppo tehdä aidonnäköisiksi.Printtaa kuoren paperit ja printtaa poltetun levyn erikseen, sellaisia printtereitä löytyy vaikka anttilasta.Hankkii vain oikeanlaista paperia kansille.
Luitko ollenkaan uutista? Juuri levyn pinta pohjasta katsottuna oli aiheuttanut epäilyksiä. Eiköhän tuossa tapauksessa levy ollut printattu juurikin miten kuvailit. Aidon näköisiä noista poltetuista ei saa kotikonstein millään, eikä juuri teollisestikaan. Painettu ja poltettu levy kuitenkin eroavat melko paljon. Painetussa levyn pohja yleensä hopeinen, poltetuissa tumma, yleensä sininen. Harjaantunut silmä erottaa heti poltetun levyn. Uutisessa puhutaan "Painetaan kysynnän mukaan" tarkoittaa tässä oikeasti sitä, että levy poltetaan kysynnän mukaan. Tosin tuskin kovin haluavat mainostaa tuota tietyistä syistä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google keksi tavan maskeerata pelaajat VR-pelivideoissa Google keksi tavan maskeerata pelaajat VR-pelivideoissa (22.2.2017 13:29)
Virtuaalitodellisuus otti ensimmäiset askeleensa massamarkkinoilla viime keväänä, jolloin sekä Oculus että HTC/Valve julkaisivat omat virtuaalitodellisuuslasinsa. Tarjontaa täydentävät Sonyn ....
Windows 10:lle esitellään toinenkin iso päivitys tänä vuonna Windows 10:lle esitellään toinenkin iso päivitys tänä vuonna (22.2.2017 11:49)
Microsoft aikoo kertoa lisää tietoa Creators Updaten jälkeen ilmestyvästä ohjelmistopäivityksestä kevään ja kesän aikana. Windows 10:lle suunniteltujen päivitysten karkea aikataulu tuli ilmi ....
Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja (22.2.2017 10:15)
Intelin verkkosivuille päivitetyt tiedot vahvistavat olettamukset, että yhtiön kehittämä uusi Optane-muistiratkaisu on yhteensopiva ainoastaan seitsemännen sukupolven (Kaby Lake) Core-suorittimien kanssa. ....
Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia (22.2.2017 08:13)
KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon toimitusketjulähteiden mukaan Apple aikoo lisätä infrapunasensorin seuraavan iPhonen etukameran kylkeen. Sensorin tarkoituksena on auttaa kameraa kolmiulotteisessa ....
Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa (22.2.2017 07:40)
Applella on ensi syksynä tuhannen taalan paikka katkaista yhteistyökumppanuus suurilta osin Qualcommin kanssa. Intel on nimittäin esitellyt uuden XMM 7560 -modeemin, joka sisältää ominaisuuden, ....
1 kommentti

Uutisarkisto