*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Twitterillä hallitaan nyt bottiverkkoja

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 17.8.2009 12:44

Twitterillä hallitaan nyt bottiverkkoja Hakkerit ovat keksineet uuden keinon hallita bottiverkkoja netin mikroblogipalveluiden avulla. Viime viikolla paljastui Twitter-tili, jota käytettiin bottiverkkoon kaapattujen koneiden ohjeistamiseen. Samanniminen tili löytyi myös Googlen Jaiku-palvelusta sekä Tumblrista.
Rikollisiin tarkoitetun upd4t3-nimisen Twitter-tilin havaitsi Arbor Networksin tutkija Jose Nazario, joka kiinnitti huomiota salatuilta näyttäneisiin twiitteihin. Paljastui, että viestejä käytettiin itse asiassa saastuneiden koneiden ohjaamiseen. Saastuneet koneet kävivät lukemassa ohjeviestin, joka opasti koneen hakemaan lisätietoa toisesta sijainnista.Linkin takaa löytyi joko lisäohjeita tai haittaohjelmia suoritettavaksi.

Nazaron selvityksen mukaan saastuneita koneita oli arviolta satoja, joista suurin osa oli Brasiliassa. Tutkittuaan asiaa enemmän huomasi Nazario samannimisen tilin löytyvän myös Jaikusta ja Tumblrista. Kaikki tilit on nyt suljettu.

Parin sadan koneen saastuminen ei ole vielä bottiverkkojen mittakaavassa suurikaan saavutus, sillä verkot saattavat koostua tuhansista koneista. Mikroblogien valjastaminen rikollisiin tarkoituksiin on kuitenkin osoitus rikollisten luovuudesta ja muistutus siitä, että omalla tunnuksellaan palveluun kirjautuneen käyttäjän kannattaa olla varovainen klikkaillessaan tuntemattomia linkkejä.Upd4t3:n Twitter-tili (Kuva Jose Nazario).


Upd4t3:n Jaiku-tili täyttyi samanlaisesta sisällöstä (Kuva Jose Nazario).


Myös Tumblrista löytyi saman käyttäjän tili (Kuva Josa Nazario).

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
1 kommentti
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....

Uutisarkisto