*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

download.fi mukaan "Eroon IE6:sta"-kampanjaan

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 14.8.2009 14:46 Kommentteja (14)

download.fi mukaan "Eroon IE6:sta"-kampanjaan Sisarsivustomme download.fi liittyi mukaan osaksi kansainvälistä kampanjaa, jonka tarkoituksena on saada vuonna 2001 julkaistun Internet Explorerin kuutosversion käyttö laskuun.
Kyseinen versio on käyttäjämääriltään suurin yksittäinen selainversio, joka ei tue moderneja web-standardeja. Selaimen osuus esim. download.fi:n kävijöistä on nykyisin noin viiden prosentin luokkaa. Internet Explorer 6:n tukeminen edellyttää verkkosivuja kehittäviltä yrityksiltä valtavan määrän turhaa työtä, jotta standardinmukaiset sivustot saadaan toimimaan oikein myös kyseisellä selaimella.

Nyt sivustojemme ulkopuolelta download.fi -palveluun saapuvat IE6-käyttäjät ohjataan tiedotesivulle, joka kertoo selaimen ongelmista ja tarjoaa suoria latauslinkkejä nykyaikaisiin selaimiin (Google Chrome, Firefox, Opera sekä IE8). Tiedotesivun katsominen jälkeen käyttäjä voi luonnollisesti jatkaa sivuston käyttöä myös nykyisellä selaimellaan ja tiedotesivua ei enää näytetä uudelleen (keksien ollessa voimassa selaimessa). Käytäntö johtuu siitä, että tietyissä yrityksissä IE6 on edelleen yrityksen "virallinen" selain ja haluamme mahdollistaa sivustojemme käyttämisen myös näiden käyttäjien osalta. Emme kuitenkaan tule enää jatkossa testaamaan sivujamme IE6:lla emmekä tule tekemään erillisiä "häckejä" saadaksemme sivustomme toimimaan kyseisellä selaimella, joten myös yrityksistä sivujamme käyttäviltä toivomme palautetta oman mikrotukensa suuntaan selaimen päivitysmahdollisuuksista (esim. toivomus toisen selaimen asentaminen IE6:n rinnalle, jos jokin yrityksen intranetin palveluista vaatii IE6:n käyttöä eikä selainta voida tämän vuoksi lopullisesti vaihtaa uudempaan versioon).

Toivomme, että myös muut suomalaiset sivustot osallistuvat kampanjaan -- esimerkiksi omaa tiedotesivuamme lainaten. Niille käyttäjillemme, jotka haluavat kyseisen tiedotteen lukea, mutta jotka ovat päässeet jo eroon IE6-selaimesta, tiedote löytyy täältä.

-Petteri Pyyny, webmaster
AfterDawn.com

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

114.8.2009 15:17

Joo mutta useat sivut mitkä ilmoittavat että olisi parasta päivittää ie6 pois ne ilmestyvät myös ps3 lla joka ei ie tä käytä.

214.8.2009 15:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadows13:
Joo mutta useat sivut mitkä ilmoittavat että olisi parasta päivittää ie6 pois ne ilmestyvät myös ps3 lla joka ei ie tä käytä.
Ko. sivuilla on siis tehty selaimen tunnistus hieman väärin. PS3:n useragent-rimpsu on muotoa:

Mozilla/5.0 (PLAYSTATION 3; 2.00)

ja tunnistus IE:n suhteen tapahtuu löytämällä useragent-rimpsusta "MSIE 6" ja tarkistamalla, että ko. rimpsusta ei löydy mainintaa "Opera" (koska Operan tietyt versiot ilmoittavat itsensä IE6:ksi, mutta ne pystyy silti erittelemään pois tuon Opera-rimpsun avulla).

314.8.2009 15:40

Lainaus:
Internet Explorer 6:n tukeminen edellyttää verkkosivuja kehittäviltä yrityksiltä valtavan määrän turhaa työtä, jotta standardinmukaiset sivustot saadaan toimimaan oikein myös kyseisellä selaimella.

Inhoan tuollaista nöyristely asennetta..IE6 käyttäjät voi painua hevon v**uun jos ei osaa parempaa asentaa. Tai sitten tyytyvät oudosti/huonosti toimiviin sivuihin.

414.8.2009 16:05

Lainaus:
Lainaus:
Internet Explorer 6:n tukeminen edellyttää verkkosivuja kehittäviltä yrityksiltä valtavan määrän turhaa työtä, jotta standardinmukaiset sivustot saadaan toimimaan oikein myös kyseisellä selaimella.

Inhoan tuollaista nöyristely asennetta..IE6 käyttäjät voi painua hevon v**uun jos ei osaa parempaa asentaa. Tai sitten tyytyvät oudosti/huonosti toimiviin sivuihin.

Tässä tulee siin se seikka. Että monissa kouluissa, itse oppilas ei pysty asentaa Firefoxia vaikka kuinka haluis. Myös nimen omaan toi intranetti toimii aika usein vielä IE 6 koodilla. Kun ei ole ollut tarvetta uudempaan...

514.8.2009 16:06

Kyllähän tuo vituttaa kun omassakin työssäni on mulla käytössä yksi kone ja siinä on vissiin just tuo IE6 eikä oikeudet riitä asentamaan uutta IE:tä. Jostain syystä mozillan sai siihen kuitenkin asennettua mutta mitään lisäosia siihen ei voi asentaa, kuten flash tukea. /sigh. Kyseessä on muuten Espoon kaupungin intraan kuuluva kone...

614.8.2009 17:13

Noh.. Soveltakaa... USB tikulle vaikka Mozilla Portable ni ei tarttee eksplöörelii enää käytellä :)

Googlettakaa tai -> http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable

714.8.2009 19:00

En kyllä ymmärrä enää, että kuka käyttäisi I6:sta.
Aivan järjetöntä ja tyhmää mielestäni käyttää niin vanhaa versiota.

Siirtykää Firefoxiin hyvä ihme...

814.8.2009 19:10

Tuo 8% on aika vähän suomessa, vaikka onhan siitäkin hyvä päästä eroon.

Jonkun tarvitsisi kyllä tehdä ihmeitä kiinassa. Siellä kun IE6 on vielä ~68% O_o

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2009 @ 19:21

915.8.2009 9:29

Täällä pääsä on erikoinen ongelma, meillä on muutamia koneita ja joilla pääsääntäisesti on joko ff3 tai ie8, mutta tällä ns pääkoneella ei toimi kuin ie6, koitin asentaa aikanaan ie7:a ja kaatuili 10-15 sek välein...ie havainnut virheen jne. sama rumba jatkuu ie8:n kanssa, onneksi on koneelle asennettu ff3, mutta sitä ei käytä kukaan muu kuinminä ja poika, olen koittanut neuvoa tytölle ja vaimolle että käyttäkää sitä mutta jostain syystä eivät käytä. Tottumus kysysmys?

Ilmeisesti osalla on juuri kyseisinlaisia ongelmia kuten meillä tässä yhdessä masiinassa, mahtaisikohan juuri tämä olla sille IE8:n, FF3:n ja gromen ja miksei myös safarin ja operan yleistymiselle syy, tietysti moni ajattelee miksi laittaa uusi kun vanhakin toimii...

1015.8.2009 9:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tottumus kysysmys?
Vaihda Foxin kuvakkeeksi IE:n pallura niin ongelma on hoidettu. Naisia ei muutenkaan saisi päästää koneelle.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti EVGA:
En kyllä ymmärrä enää, että kuka käyttäisi I6:sta.
Aivan järjetöntä ja tyhmää mielestäni käyttää niin vanhaa versiota.
Kuten aikaisemminkin todettua, se vaihtaminen kun vaan ei aina ole mahdollista, vaikka haluaisikin. Kyseessä siis lähinnä koulujen sekä työpaikkojen koneet. Ja loput ovat näitä "kyllä mä tälläkin pärjään" -tyyppejä.

1115.8.2009 10:57

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tottumus kysysmys?
Vaihda Foxin kuvakkeeksi IE:n pallura niin ongelma on hoidettu. Naisia ei muutenkaan saisi päästää koneelle.
Juuri näin. Kaverikin teki muinoin äidillensä noin ja ei sen jälkeen valittanut / huomannut mitään :D. Nimenkin voi tietty vaihtaa IE:ksi, niin menee varmemmin läpi...

1215.8.2009 12:14

Meillä töissä pääselaimen Seamonkey, wtf...

1315.8.2009 13:01

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tottumus kysysmys?
Vaihda Foxin kuvakkeeksi IE:n pallura niin ongelma on hoidettu. Naisia ei muutenkaan saisi päästää koneelle.
Juuri näin. Kaverikin teki muinoin äidillensä noin ja ei sen jälkeen valittanut / huomannut mitään :D. Nimenkin voi tietty vaihtaa IE:ksi, niin menee varmemmin läpi...

Jooh ja firefoxii voi viel laittaa vaikka IE teeman kaiken kukkuraks :)

1427.9.2009 0:54

Lainaus:
Lainaus:
Internet Explorer 6:n tukeminen edellyttää verkkosivuja kehittäviltä yrityksiltä valtavan määrän turhaa työtä, jotta standardinmukaiset sivustot saadaan toimimaan oikein myös kyseisellä selaimella.

Inhoan tuollaista nöyristely asennetta..IE6 käyttäjät voi painua hevon v**uun jos ei osaa parempaa asentaa. Tai sitten tyytyvät oudosti/huonosti toimiviin sivuihin.
Ottaen huomioon että kaikilla ei ole valinnanvaraa (esim. firman koneilla joille ei saa käyttäjä asennettua muita selaimia) tämä asenne on hieman huono. Jos sivu on luettava eikä liian vääristynyt 6:lla niin OK, mutta erityisesti sivujen joiden näkyvyys oikein on erittäin tärkeää ja 6:lla ilman kikkailua näkyy tod. virheellisesti (usein erityisesti kaupallisilla sivuilla tärkeä asia) ja suuri osa kävijöistä tulee yhä 6:lla (tai herra paratkoon vielä vanhemmalla) niin kikkailu esim. serveripuolen koodissa kun user agent tunnistaa selaimen vanhaksi IE:ksi - siinä on typerä ajatella että "mitäs käyttävät tuollaista roskaa, kärsiköön". Sen sijaan huomautus banneri tai jopa sivu (kuten täällä) on ihan hyvä.

Itse teen sivuni ensin välittämättä IE yhteensopivuudesta ja korjailen sitten tarpeen mukaan (jopa 7:aa varten usein joutuu virittelemään, kasista en tiedä kun ies4linux ei vielä tarjoa ie8:a testausta varten) - käytän jopa jossain määrin javascriptiä ja AJAX toteutuksia mutta sivuni mukavasti degrenenoituvat vanhemmille/muuten puutteellisemmille (esim. uudet mutta tekstipohjaiset selaimet) selaimille niin että ovat luettavissa. Myöntää täytyy että esim IE5/5.5 ei näytä kovin virheettömältä, mutta silti sivu on täysin toimiva ja luettava vaikka muotoiluissa onkin vikaa.

Rajansa siinä on kuinka paljon millekin vaivaa näen. Esim. koska IE6 on monissa työpaikoissa ainoa vaihtoehto niin satsaan siihen jonnin verran, mutta esim. IE:n 5 sukupolveen en satsaa paljonkaan kunhan mikään toimivuus ei ole rikki - muotoilu saa sitten vähän ollakin.

Olen jo vuodesta 97 tukenut "best viewed with any browser" ideologiaa ja pyrin siihen yhä - ainakin siinä määrin että sivut ovat luettavissa vaikka Lynxillä jos vierailija sillä välttis haluaa tulla - kauhean kaunista se ei ole sillä, mutta eipä se voisikaan ja silti en tyylistä karsi mitään moderneilla selaimilla joille ensisijaisesti kuitenkin lookin suunnittelen.

Nöyristelevää asenetta minulla ei ole ja vapaaehtoisesti IE6:ta käyttävät IMHO saavatkin kärsiä siitä että niin monet sivut näkyvät mitän näkyvät, selain toimii (kun toimii) miten sattuu ja UI on kivikaudelta. Oma häpeänsä, mutta minua on turha nöyristelijäksi kutsua.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto