*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Limewiren avulla henkilötietoja vienyt joutui vankilaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.8.2009 14:11 Kommentteja (5)

Limewiren avulla henkilötietoja vienyt joutui vankilaan P2P-ohjelmilla voi tekijänoikeusrikosten lisäksi harrastaa muitakin luvattomia toimia, kuten yritystensalaisuuksien kopioimista ja identiteettivarkauksia. Jälkimmäisestä aktiviteetista tuomittiin tiistaina Yhdysvalloissa vankilaan Seattlen kaupungissa asuva mies, joka oli ladannut ihmisten tietoja itselleen Limewire-ohjelman avulla.
Tuomittu Frederick Wood sai rikollisista toimistaan 39 kuukauden vankeustuomion ja lisäksi hänen toimiaan tullaan valvomaan kolme vuotta hänen vapautumisensa jälkeen. Syyttäjä Kathryn Warman mukaan tällaiset P2P-ohjelmien avulla tapahtuvat identiteettivarkaudet eivät ole harvinaisia.

Wood etsi Limewiren avulla ihmisten tietokoneilla jaossa olleita dokumentteja, jotka täsmäsivät verotukseen ja tilitietoihin liittyviin hakusanoihin. Limewirellä ja muilla P2P-ohjelmilla sopivia dokumentteja löytyy tuhansia kappaleita, koska monet tietokoneet omistajat eivät tiedä joidenkin P2P-ohjelmien jakavan tietokoneelta löytyviä tiedostoa verkkoon.

Kerättyjen tiedostojen avulla Wood tekaisi väärennettyjä henkilöllisyystodistuksia, joiden avulla mm. avasi pankissa luottotilejä uhriensa nimiin ja väärensi shekkejä. Woodilla oli kiinni jäädessään ainakin 120 ihmisen tietoja, ja lisäksi hän oli tehnyt muitakin huijauksia, kuten olemattomien tietokoneiden myymisiä.

Warman mukaan kuluttajat voivat välttyä ongelmilta poistamalla Limewiren tapaiset ohjelmat kokonaan tietokoneiltaan. Warma sanoo P2P-ohjelmien olevan tarkoitettu ainoastaan edistyneemmille käyttäjille, jotka tietävät mitä he tekevät.

Wood on toinen Yhdysvalloissa P2P-identiteettivarkauden takia vankilaan joutunut henkilö. Ensimmäinen oli viime vuonna neljäksi vuodeksi vankilaan tuomittu Gregory Kopiloff, jolla oli tutkijoiden mukaan kytköksiä Woodiin.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

113.8.2009 14:19
WumWum
Inactive

Hän ei tehnyt muuta väärää kuin alkoi käyttämään hankkimiaan tietoja. P2P ohjelmat ovat erinomaisia, eikä niissä ole mitään miksi niitä ei kannattaisi käyttää.

213.8.2009 16:29

Onko sitten Limewiressä niin että se automaattisesti jakaa kaikki tietokoneesi tiedostot? Vai oliko käyttäjä/joku toinen vahingossa laittanut tuollaisia tiedostoja jakoon?

313.8.2009 17:15

Joo tästä ei ole muuten ikinä puhuttukaan.Tupp3, jos joku on tarpeeks tyhmä niin voi todellakin vahingossa laittaa ja ei ammattilaiselle ole vaikeata kaivaa niitä esiin.Tällä tavalla voi myös saada firmojen tietoja, joka saattaa olla jopa vakavampaa kuin tekijänoikeuden rikkominen.

413.8.2009 18:24

Limewire jakaa tietääkseni oletuksena kaikkia tiedostoja, jotka löytyvät latauskansioksi asetetusta kansiosta. Eli toisin sanoen tietämätön henkilö saattaa asettaa latauskansioksi sellaisen kohteen, josta löytyvät kaikki hänen tiedostonsa.

513.8.2009 18:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:
Onko sitten Limewiressä niin että se automaattisesti jakaa kaikki tietokoneesi tiedostot? Vai oliko käyttäjä/joku toinen vahingossa laittanut tuollaisia tiedostoja jakoon?

Aivan! on se mukavaa ladata ohjelma koneelle perehtymättä itseasiaan sen enempi.

Mitä uutiseen tulee ihan oikein että tuomiota tuli mutta mitä helvettiä, jenkeissä ja 39kk tuomio eikä korvauksia? Eikö se 200vuotta olisi ollut SE normirangaistus ja n.30000000000€ korvauksia uhreille? ai,niin ei kun ei jaettu sitä 30 mp3 tiedostoa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan (27.5.2017 15:03)
Seriously julkaisi tällä viikolla suosittuihin Best Fiends -ötökkäpeleihin perustuvan lyhytelokuvan. Seriously on tähän mennessä julkaissut Best Fiends- (2014) ja Best Fiends Forever -pelit ....
Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku (27.5.2017 14:12)
Xiaomi Mi Max 2 on suunnattu isoa näyttöä ja hyvää akunkestoa kaipaaville. Xiaomin mukaan Mi Max 2:n akku kestää kaksi päivää. Pikalatauksella akun voi ladata tunnissa nollasta 68 prosenttiin ....
Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten (27.5.2017 09:23)
Apple on syventänyt tekoälylaskennan tutkimusta myös mikropiirien puolelle. Bloombergin saamien tietojen mukaan IT-jätti kehittäisi Apple Neural Engine -nimistä mikropiiriä, jonka avulla yhtiö ....
Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin (26.5.2017 11:51)
Journal of Personalized Medicinessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa on selvitetty markkinoilla olevine älykellojen mittaustarkkuutta niin pulssin kuin palaneiden kaloreiden mittauksessa. ....
Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian (26.5.2017 11:05)
Androidin perustajan Andy Rubinin pystyyn polkaisema Essential-kasvuyritys on paljastanut aikovansa esitellä ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun 30. päivänä. Julkaistujen kiusoittelukuvien ....
1 kommentti

Uutisarkisto