*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen tabletti tulee syksyllä, jouluna, ensi vuoden alussa tai ...

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.7.2009 15:20 Kommentteja (1)

Applen tabletti tulee syksyllä, jouluna, ensi vuoden alussa tai ... Järjettömiin mittasuhteisiin paisunut huhumylly Applen mahdollisesta Tablet-laitteesta on saanut viime päivien aikana monien tahojen suut vaahtoamaan, kun laitteesta kerrotut tiedot ovat osoittautuneet hyvin ristiriitaisiksi.
Ensimmäisenä myllyn kiviä lähti vierittämään AppleInsider-sivusto, jonka saamien "varmojen" tietojen mukaan uutuuslaite saapuu markkinoille ensi vuoden alussa. AppleInsiderin mukaan laitteen kehitystä on johtanut Steve Jobs, joka laittoi projektin käyntiin jo vuoden 2007 puolella. Kyseinen tablet olisi nyt pitkällisen kehitystyön jälkeen vihdoin lähes valmis, ja se olisi olemukseltaan pitkälti suurennettu iPod touch 10 tuuman kosketusnäytöllä, joka tosin sisältäisi mm. tuen 3G-datayhteyksille.

Toisena omia huhuja levitti Financial Times -lehti, jonka saamien "varmojen" tietojen mukaan uutuuslaite esitellään suurelle yleisölle syksyllä ja sen pitäisi ehtiä markkinoille viimeistään jouluksi. Myös Financial Times uskoo kyseessä olevan 10 tuuman kosketusnäytöllä varustettu laite, mutta 3G-tukea laitteessa ei olisi, vaan internet-liikennöinti olisi WLAN-yhteyden varassa.

Lehden mukaan laite kelpaisi erinomaisesti elokuvien katseluun, jonka lisäksi Apple olisi tuomassa Amazonin tapaan kirjojen ostomahdollisuutta iTunesiin, jolloin Applen uutukainen kilpailisi Kindleä vastaan. Kirjojen lisäksi Apple olisi julkaisemassa laitteen kaveriksi uusia Cocktail-koodinimellä tunnettavia interaktiivisia musiikkialbumeita, jotka vastaisivat toiminnallisuuden osalta jo viime syksynä iPhonelle ja iPod touchille julkaistuja interaktiivisia albumeita.

Investointitalo Oppenheimer & Co.:n analyytikko Yair Reiner arvioi lehden jutussa laitteen hinnan asettuvan 600-1 000 dollarin välimaastoon. Toisen arvion mukaan laitteen hinta liikkuisi puolestaan 300-1 000 dollarin välimaastosta.

Kolmantena tabletin "varmisti" taloustietotoimisto Bloomberg, joka uskoo laitteen aiheuttavan eräänlaisen vallankumouksen kannettavien laitteiden markkinoilla.

Kaikkien lähteiden mainitsema 10 tuuman kosketusnäyttö mainittiin ensimmäisen kerran tämän vuoden maaliskuussa, kun huhut kertoivat Taiwanissa toimivan Wintek-yrityksen toimittavan Applelle 10 tuuman kosketusnäyttöjä. Tuolloin huhut kuitenkin arvailivat Applen työstävän kosketusnäytöllä varustettua tietokonetta, joka pyörittäisi täysiveristä Mac OS X -käyttöjärjestelmää.

Apple ei ole odotetusti kommentoinut huhuja millään tavalla, joten mahdollisen tabletin koko olemassaolo on edelleen mysteeri.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

130.7.2009 10:30

Eikös Apple joskus jyrissyt että mini-läppärit ovat täysin turhia.. Ja nyt sellainen on sitten tulossa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri (24.7.2017 20:18)
Star Trek: Discovery -sarjasta julkaistiin virallinen traileri. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle kymmenen vuotta ennen alkuperäistä sarjaa ja siinä seurataan USS Discoveryn miehistöä. ....
Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
5 kommenttia
Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin (24.7.2017 11:53)
Snapchat teki itsestään tuhoutuvista viesteistä ehkä yllättäenkin ilmiön, joka on kasvanut itsestään lumipallon lailla. Ominaisuutta ovat muut viestipalvelut lähteneet kiivaasti kopioimaan ja ....
Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa (24.7.2017 11:22)
Suomen Asianajajaliiton alainen valvontalautakunta ja Helsingin hovioikeus ovat antaneet piraattikirjeitä tehtailleelle Hedman Partnersille puhtaat paperit, uutisoi Kauppalehti. Asianajotoimistolle ....
Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa (24.7.2017 10:56)
Ison-Britannian hallitus on ilmoittanut laittavansa liikkeelle aloitteen, joka määräisi tarpeeksi suuret kopterit eli niin sanotut dronet rekisteröitäväksi. Lisäksi koptereiden ohjaajien pitäisi ....

Uutisarkisto