*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen tabletti tulee syksyllä, jouluna, ensi vuoden alussa tai ...

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.7.2009 15:20 Kommentteja (1)

Applen tabletti tulee syksyllä, jouluna, ensi vuoden alussa tai ... Järjettömiin mittasuhteisiin paisunut huhumylly Applen mahdollisesta Tablet-laitteesta on saanut viime päivien aikana monien tahojen suut vaahtoamaan, kun laitteesta kerrotut tiedot ovat osoittautuneet hyvin ristiriitaisiksi.
Ensimmäisenä myllyn kiviä lähti vierittämään AppleInsider-sivusto, jonka saamien "varmojen" tietojen mukaan uutuuslaite saapuu markkinoille ensi vuoden alussa. AppleInsiderin mukaan laitteen kehitystä on johtanut Steve Jobs, joka laittoi projektin käyntiin jo vuoden 2007 puolella. Kyseinen tablet olisi nyt pitkällisen kehitystyön jälkeen vihdoin lähes valmis, ja se olisi olemukseltaan pitkälti suurennettu iPod touch 10 tuuman kosketusnäytöllä, joka tosin sisältäisi mm. tuen 3G-datayhteyksille.

Toisena omia huhuja levitti Financial Times -lehti, jonka saamien "varmojen" tietojen mukaan uutuuslaite esitellään suurelle yleisölle syksyllä ja sen pitäisi ehtiä markkinoille viimeistään jouluksi. Myös Financial Times uskoo kyseessä olevan 10 tuuman kosketusnäytöllä varustettu laite, mutta 3G-tukea laitteessa ei olisi, vaan internet-liikennöinti olisi WLAN-yhteyden varassa.

Lehden mukaan laite kelpaisi erinomaisesti elokuvien katseluun, jonka lisäksi Apple olisi tuomassa Amazonin tapaan kirjojen ostomahdollisuutta iTunesiin, jolloin Applen uutukainen kilpailisi Kindleä vastaan. Kirjojen lisäksi Apple olisi julkaisemassa laitteen kaveriksi uusia Cocktail-koodinimellä tunnettavia interaktiivisia musiikkialbumeita, jotka vastaisivat toiminnallisuuden osalta jo viime syksynä iPhonelle ja iPod touchille julkaistuja interaktiivisia albumeita.

Investointitalo Oppenheimer & Co.:n analyytikko Yair Reiner arvioi lehden jutussa laitteen hinnan asettuvan 600-1 000 dollarin välimaastoon. Toisen arvion mukaan laitteen hinta liikkuisi puolestaan 300-1 000 dollarin välimaastosta.

Kolmantena tabletin "varmisti" taloustietotoimisto Bloomberg, joka uskoo laitteen aiheuttavan eräänlaisen vallankumouksen kannettavien laitteiden markkinoilla.

Kaikkien lähteiden mainitsema 10 tuuman kosketusnäyttö mainittiin ensimmäisen kerran tämän vuoden maaliskuussa, kun huhut kertoivat Taiwanissa toimivan Wintek-yrityksen toimittavan Applelle 10 tuuman kosketusnäyttöjä. Tuolloin huhut kuitenkin arvailivat Applen työstävän kosketusnäytöllä varustettua tietokonetta, joka pyörittäisi täysiveristä Mac OS X -käyttöjärjestelmää.

Apple ei ole odotetusti kommentoinut huhuja millään tavalla, joten mahdollisen tabletin koko olemassaolo on edelleen mysteeri.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

130.7.2009 10:30

Eikös Apple joskus jyrissyt että mini-läppärit ovat täysin turhia.. Ja nyt sellainen on sitten tulossa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
5 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto