*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen tabletti tulee syksyllä, jouluna, ensi vuoden alussa tai ...

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.7.2009 15:20 Kommentteja (1)

Applen tabletti tulee syksyllä, jouluna, ensi vuoden alussa tai ... Järjettömiin mittasuhteisiin paisunut huhumylly Applen mahdollisesta Tablet-laitteesta on saanut viime päivien aikana monien tahojen suut vaahtoamaan, kun laitteesta kerrotut tiedot ovat osoittautuneet hyvin ristiriitaisiksi.
Ensimmäisenä myllyn kiviä lähti vierittämään AppleInsider-sivusto, jonka saamien "varmojen" tietojen mukaan uutuuslaite saapuu markkinoille ensi vuoden alussa. AppleInsiderin mukaan laitteen kehitystä on johtanut Steve Jobs, joka laittoi projektin käyntiin jo vuoden 2007 puolella. Kyseinen tablet olisi nyt pitkällisen kehitystyön jälkeen vihdoin lähes valmis, ja se olisi olemukseltaan pitkälti suurennettu iPod touch 10 tuuman kosketusnäytöllä, joka tosin sisältäisi mm. tuen 3G-datayhteyksille.

Toisena omia huhuja levitti Financial Times -lehti, jonka saamien "varmojen" tietojen mukaan uutuuslaite esitellään suurelle yleisölle syksyllä ja sen pitäisi ehtiä markkinoille viimeistään jouluksi. Myös Financial Times uskoo kyseessä olevan 10 tuuman kosketusnäytöllä varustettu laite, mutta 3G-tukea laitteessa ei olisi, vaan internet-liikennöinti olisi WLAN-yhteyden varassa.

Lehden mukaan laite kelpaisi erinomaisesti elokuvien katseluun, jonka lisäksi Apple olisi tuomassa Amazonin tapaan kirjojen ostomahdollisuutta iTunesiin, jolloin Applen uutukainen kilpailisi Kindleä vastaan. Kirjojen lisäksi Apple olisi julkaisemassa laitteen kaveriksi uusia Cocktail-koodinimellä tunnettavia interaktiivisia musiikkialbumeita, jotka vastaisivat toiminnallisuuden osalta jo viime syksynä iPhonelle ja iPod touchille julkaistuja interaktiivisia albumeita.

Investointitalo Oppenheimer & Co.:n analyytikko Yair Reiner arvioi lehden jutussa laitteen hinnan asettuvan 600-1 000 dollarin välimaastoon. Toisen arvion mukaan laitteen hinta liikkuisi puolestaan 300-1 000 dollarin välimaastosta.

Kolmantena tabletin "varmisti" taloustietotoimisto Bloomberg, joka uskoo laitteen aiheuttavan eräänlaisen vallankumouksen kannettavien laitteiden markkinoilla.

Kaikkien lähteiden mainitsema 10 tuuman kosketusnäyttö mainittiin ensimmäisen kerran tämän vuoden maaliskuussa, kun huhut kertoivat Taiwanissa toimivan Wintek-yrityksen toimittavan Applelle 10 tuuman kosketusnäyttöjä. Tuolloin huhut kuitenkin arvailivat Applen työstävän kosketusnäytöllä varustettua tietokonetta, joka pyörittäisi täysiveristä Mac OS X -käyttöjärjestelmää.

Apple ei ole odotetusti kommentoinut huhuja millään tavalla, joten mahdollisen tabletin koko olemassaolo on edelleen mysteeri.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

130.7.2009 10:30

Eikös Apple joskus jyrissyt että mini-läppärit ovat täysin turhia.. Ja nyt sellainen on sitten tulossa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään (25.10.2016 20:55)
Xiaomi on julkaissut tänään Mi Note 2:n lisäksi mielenkiintoiselta näyttävän Mi Mix -älypuhelimen. 6,4 tuuman Mi Mix on käytännössä reunukseton kolmelta sivulta ja kosketusnäyttö valtaa 91,3 ....
Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....

Uutisarkisto