*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen tabletti tulee syksyllä, jouluna, ensi vuoden alussa tai ...

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.7.2009 15:20 Kommentteja (1)

Applen tabletti tulee syksyllä, jouluna, ensi vuoden alussa tai ... Järjettömiin mittasuhteisiin paisunut huhumylly Applen mahdollisesta Tablet-laitteesta on saanut viime päivien aikana monien tahojen suut vaahtoamaan, kun laitteesta kerrotut tiedot ovat osoittautuneet hyvin ristiriitaisiksi.
Ensimmäisenä myllyn kiviä lähti vierittämään AppleInsider-sivusto, jonka saamien "varmojen" tietojen mukaan uutuuslaite saapuu markkinoille ensi vuoden alussa. AppleInsiderin mukaan laitteen kehitystä on johtanut Steve Jobs, joka laittoi projektin käyntiin jo vuoden 2007 puolella. Kyseinen tablet olisi nyt pitkällisen kehitystyön jälkeen vihdoin lähes valmis, ja se olisi olemukseltaan pitkälti suurennettu iPod touch 10 tuuman kosketusnäytöllä, joka tosin sisältäisi mm. tuen 3G-datayhteyksille.

Toisena omia huhuja levitti Financial Times -lehti, jonka saamien "varmojen" tietojen mukaan uutuuslaite esitellään suurelle yleisölle syksyllä ja sen pitäisi ehtiä markkinoille viimeistään jouluksi. Myös Financial Times uskoo kyseessä olevan 10 tuuman kosketusnäytöllä varustettu laite, mutta 3G-tukea laitteessa ei olisi, vaan internet-liikennöinti olisi WLAN-yhteyden varassa.

Lehden mukaan laite kelpaisi erinomaisesti elokuvien katseluun, jonka lisäksi Apple olisi tuomassa Amazonin tapaan kirjojen ostomahdollisuutta iTunesiin, jolloin Applen uutukainen kilpailisi Kindleä vastaan. Kirjojen lisäksi Apple olisi julkaisemassa laitteen kaveriksi uusia Cocktail-koodinimellä tunnettavia interaktiivisia musiikkialbumeita, jotka vastaisivat toiminnallisuuden osalta jo viime syksynä iPhonelle ja iPod touchille julkaistuja interaktiivisia albumeita.

Investointitalo Oppenheimer & Co.:n analyytikko Yair Reiner arvioi lehden jutussa laitteen hinnan asettuvan 600-1 000 dollarin välimaastoon. Toisen arvion mukaan laitteen hinta liikkuisi puolestaan 300-1 000 dollarin välimaastosta.

Kolmantena tabletin "varmisti" taloustietotoimisto Bloomberg, joka uskoo laitteen aiheuttavan eräänlaisen vallankumouksen kannettavien laitteiden markkinoilla.

Kaikkien lähteiden mainitsema 10 tuuman kosketusnäyttö mainittiin ensimmäisen kerran tämän vuoden maaliskuussa, kun huhut kertoivat Taiwanissa toimivan Wintek-yrityksen toimittavan Applelle 10 tuuman kosketusnäyttöjä. Tuolloin huhut kuitenkin arvailivat Applen työstävän kosketusnäytöllä varustettua tietokonetta, joka pyörittäisi täysiveristä Mac OS X -käyttöjärjestelmää.

Apple ei ole odotetusti kommentoinut huhuja millään tavalla, joten mahdollisen tabletin koko olemassaolo on edelleen mysteeri.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

130.7.2009 10:30

Eikös Apple joskus jyrissyt että mini-läppärit ovat täysin turhia.. Ja nyt sellainen on sitten tulossa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen (22.4.2017 20:50)
Markkinoiden suosituin BitTorrent-sovellus (ainakin länsimaissa) uTorrent (tai µTorrent) on tekemässä suuria uudistuksia. Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa julkaistu sovellus on tarjonnut kuluttajille ....
Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla (22.4.2017 20:16)
Microsoftin viime vuosien onnistuneimmat laitteet ovat kantaneet Surface-brändin nimeä. Yhtiön Windows 10 -tabletit ja -läppärit ovat keränneet valtavasti kehuja, jonka lisäksi myyntilukematkin ....
Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? (22.4.2017 20:00)
Samsungin uutuuslaite Galaxy S8 on saapunut jo ensimmäisten ennakkotilaajien kätösiin ympäri maailman ja Suomessakin laite saapuu kauppoihin ensi viikolla, mutta Samsungilla on yhä yksi ongelma ....
Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian (22.4.2017 18:29)
Viime vuoden sensaatiopeli Pokémon Go on edelleen suosittu, ainakin silloin, kun päivityksiä saapuu. Päivityksiä ja sitä myöten uusia Pokémoneja on aiempien tietojen mukaan määrä odottaa vasta ....
OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista (22.4.2017 18:14)
Suomessa Windows-puhelinten suhteellisen suosion siivittämänä on varmasti maailman muuhun väestöön verrattuna paljon ihmisiä, jotka käyttävät OneDriveä. Monet näistä ovat kuitenkin saattaneet ....

Uutisarkisto