*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony tuo markkinoille kolme uutta Blu-ray-soitinta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.7.2009 23:59 Kommentteja (4)

Sony tuo markkinoille kolme uutta Blu-ray-soitinta Blu-ray-formaattia hyvin voimakkaasti alusta asti tukenut Sony esitteli torstaina kolme uutta Blu-ray-soitinta.
Ensimmäinen uutukainen on massiivinen (430x240x550mm ja 14,2 kiloa) BDP-CX7000ES, joka on Sonyn uusin 400 levyn vaihtajalla varustettu Blu-ray-soitin. 1 900 dollarin suositushinnalla varustettu BD-Live-yhteensopiva soitin toistaa Blu-ray-elokuvien ohella DVD-elokuvat ja CD-levyt, joiden tiedot soitin pystyy hakemaan internet-yhteyden avulla Gracenoten tietokannoista helpottaen täten oman mediatietokannan luomista. Jos soittimen omat hallintatoiminnot eivät tunnu riittäviltä, voi soitinta kontrolloida RS-232 tai infrapunaportin kautta.

Soitin tukee 1080p24-toistoa HDMI-liitännän kautta ja se osaa myös toistaa kaikki Blu-ray-määrityksen tukemat audioformaatit, kuten Dolby TrueHD ja DTS-HD Master Audio, jotka saa tarvittaessa ulos analogisesti 7.1 RCA -ulostulojen kautta. Videon saa tarvittaessa ulos lisäksi komposiitti-, komponentti- ja S-video-ulostulojen kautta.

Elokuvien kuvanlaatua voi tarvittaessa yrittää ehostaa värien bittisyvyyttä parantavan Super Bit Mapping- ja kuvan terävyyttä parantavan HD Reality Enhancement -tekniikoiden avulla. Optisten levyjen ohella soitin toistaa USB-muisteilta mm. JPEG-kuvia ja MP3-tiedostoja.

Sonyn toinen uutuus on myös massiivinen BDP-CX960, joka on kuitenkin isoveljeään huomattavasti halvempi 800 dollarin suositushinnallaan. Huima hintaero ei kuitenkaan ominaisuuksien valossa näytä jyrkältä, sillä liitännöistä kyytiä ovat saaneet analogiset audiolähdöt (jäljellä enää stereo RCA), S-video-liitäntä sekä RS-232- ja infrapunaportit. Toimintojen osalta halvempi hinta on poistanut soittimesta uudet kuvan parannukseen tarkoitetut piirit.

Kolmas uutukainen on yhden levyn kapasiteetilla varustettu BDP-S1000ES, jonka suositushinnaksi on asetettu 700 dollaria. BD-Live-yhteensopivan soittimen saa verkotettua Ethernet-portin tai WLAN-verkon (tukee 802.11n-standardia) kautta.

Kahden muun soittimen tavoin BDP-S1000ES tukee 1080p24-toistoa HDMI-liitännän kautta ja se tukee audion ulostuontia analogisesti 7.1 RCA -ulostulojen kautta. BDP-CX7000ES:n tavoin soittimesta löytyvät kuvanlaatua parantavat Super Bit Mapping- ja HD Reality Enhancement -ominaisuudet. Soittimessa on DLNA-tuki, jonka myötä kotiverkosta löytyviä valokuvia ja musiikkikappaleita voi toistaa soittimella.

Ladattavaa BD-Live-sisältöä varten BDP-S1000ES:n mukana toimitetaan 4 gigatavun tallennuskapasiteetilla varustettu USB-muistitikku.BDP-CX7000ES


BDP-CX960


BDP-S1000ES

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.7.2009 1:59

Lainaus:
Sonyn uusin 400 levyn vaihtajalla varustettu Blu-ray-soitin


400 levyä... aika perus... (0.O) (o.0)

227.7.2009 10:29

...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.9.2016 @ 17:09

327.7.2009 12:04

tulee mieleen joku 80-luku tosta 400 cd vaihtajasta :S
paska keksintö imo jolle ei ollut mitään käyttöä cd-levyjen aikanakaan

427.7.2009 15:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BaldAngel:
tulee mieleen joku 80-luku tosta 400 cd vaihtajasta :S
paska keksintö imo jolle ei ollut mitään käyttöä cd-levyjen aikanakaan
Se aivan totta ihmiset tykkäävät levyjen koteloista ja se on ainoita asioita miksi fyysisiä levyjä ostetaan. Jos ostat levyn ja haluat pitää kotelon niin ei ole enään järkeä pitää vaihtajaa koska jos haluat katsoa hyllystä elokuvan niin se on vaan helpompi poimia sieltä ja pistää koneeseen. Kuin ensin valita hyllystä sen elokuvan jonka aikoo katsoa ja sitten etsiä vielä uudestaan jostain media kirjastosta missäpäin levyn vaihtajaa kyseinen elokuva mahtaa sijaita.

Levyn vaihtajat vaan ovat niin turhia aikana jolloin kaiken informaation voi pistää bittimuotoon kovalevylle, josta sitten toistaa kun haluaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....

Uutisarkisto