*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony tuo markkinoille kolme uutta Blu-ray-soitinta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.7.2009 23:59 Kommentteja (4)

Sony tuo markkinoille kolme uutta Blu-ray-soitinta Blu-ray-formaattia hyvin voimakkaasti alusta asti tukenut Sony esitteli torstaina kolme uutta Blu-ray-soitinta.
Ensimmäinen uutukainen on massiivinen (430x240x550mm ja 14,2 kiloa) BDP-CX7000ES, joka on Sonyn uusin 400 levyn vaihtajalla varustettu Blu-ray-soitin. 1 900 dollarin suositushinnalla varustettu BD-Live-yhteensopiva soitin toistaa Blu-ray-elokuvien ohella DVD-elokuvat ja CD-levyt, joiden tiedot soitin pystyy hakemaan internet-yhteyden avulla Gracenoten tietokannoista helpottaen täten oman mediatietokannan luomista. Jos soittimen omat hallintatoiminnot eivät tunnu riittäviltä, voi soitinta kontrolloida RS-232 tai infrapunaportin kautta.

Soitin tukee 1080p24-toistoa HDMI-liitännän kautta ja se osaa myös toistaa kaikki Blu-ray-määrityksen tukemat audioformaatit, kuten Dolby TrueHD ja DTS-HD Master Audio, jotka saa tarvittaessa ulos analogisesti 7.1 RCA -ulostulojen kautta. Videon saa tarvittaessa ulos lisäksi komposiitti-, komponentti- ja S-video-ulostulojen kautta.

Elokuvien kuvanlaatua voi tarvittaessa yrittää ehostaa värien bittisyvyyttä parantavan Super Bit Mapping- ja kuvan terävyyttä parantavan HD Reality Enhancement -tekniikoiden avulla. Optisten levyjen ohella soitin toistaa USB-muisteilta mm. JPEG-kuvia ja MP3-tiedostoja.

Sonyn toinen uutuus on myös massiivinen BDP-CX960, joka on kuitenkin isoveljeään huomattavasti halvempi 800 dollarin suositushinnallaan. Huima hintaero ei kuitenkaan ominaisuuksien valossa näytä jyrkältä, sillä liitännöistä kyytiä ovat saaneet analogiset audiolähdöt (jäljellä enää stereo RCA), S-video-liitäntä sekä RS-232- ja infrapunaportit. Toimintojen osalta halvempi hinta on poistanut soittimesta uudet kuvan parannukseen tarkoitetut piirit.

Kolmas uutukainen on yhden levyn kapasiteetilla varustettu BDP-S1000ES, jonka suositushinnaksi on asetettu 700 dollaria. BD-Live-yhteensopivan soittimen saa verkotettua Ethernet-portin tai WLAN-verkon (tukee 802.11n-standardia) kautta.

Kahden muun soittimen tavoin BDP-S1000ES tukee 1080p24-toistoa HDMI-liitännän kautta ja se tukee audion ulostuontia analogisesti 7.1 RCA -ulostulojen kautta. BDP-CX7000ES:n tavoin soittimesta löytyvät kuvanlaatua parantavat Super Bit Mapping- ja HD Reality Enhancement -ominaisuudet. Soittimessa on DLNA-tuki, jonka myötä kotiverkosta löytyviä valokuvia ja musiikkikappaleita voi toistaa soittimella.

Ladattavaa BD-Live-sisältöä varten BDP-S1000ES:n mukana toimitetaan 4 gigatavun tallennuskapasiteetilla varustettu USB-muistitikku.BDP-CX7000ES


BDP-CX960


BDP-S1000ES

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.7.2009 1:59

Lainaus:
Sonyn uusin 400 levyn vaihtajalla varustettu Blu-ray-soitin


400 levyä... aika perus... (0.O) (o.0)

227.7.2009 10:29

...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.9.2016 @ 17:09

327.7.2009 12:04

tulee mieleen joku 80-luku tosta 400 cd vaihtajasta :S
paska keksintö imo jolle ei ollut mitään käyttöä cd-levyjen aikanakaan

427.7.2009 15:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BaldAngel:
tulee mieleen joku 80-luku tosta 400 cd vaihtajasta :S
paska keksintö imo jolle ei ollut mitään käyttöä cd-levyjen aikanakaan
Se aivan totta ihmiset tykkäävät levyjen koteloista ja se on ainoita asioita miksi fyysisiä levyjä ostetaan. Jos ostat levyn ja haluat pitää kotelon niin ei ole enään järkeä pitää vaihtajaa koska jos haluat katsoa hyllystä elokuvan niin se on vaan helpompi poimia sieltä ja pistää koneeseen. Kuin ensin valita hyllystä sen elokuvan jonka aikoo katsoa ja sitten etsiä vielä uudestaan jostain media kirjastosta missäpäin levyn vaihtajaa kyseinen elokuva mahtaa sijaita.

Levyn vaihtajat vaan ovat niin turhia aikana jolloin kaiken informaation voi pistää bittimuotoon kovalevylle, josta sitten toistaa kun haluaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto