*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonic aloittaa elokuvien myynnin USB-muisteilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.7.2009 23:04 Kommentteja (3)

Sonic aloittaa elokuvien myynnin USB-muisteilla Elokuvien fyysisessä jakelussa optiset tallennusmediat ovat hallinneet markkinoita jo useiden vuosien ajan, eikä niiden ylivaltaa näytä uhkaavan mikään. CinemaNow-palvelun omistava Sonic Solutions yrittää nyt kuitenkin rikkoa optisten medioiden vahvaa rintamaa tuomalla tämän vuoden aikana kauppoihin USB-muistitikuille tallennettuja elokuvia.
Sonic Solutionsin lisäksi samassa projektissa on mukana mm. DRM-järjestelmiä toteuttava Widevine, joka on toteuttanut CinemaNow USB Movie Drives -muistitikuissa nähtävän DRM-toteutuksen. Widevine lupaa sen DRM-toteutuksen toimivan useissa eri laitteissa ja käyttöjärjestelmissä, joten Windowsilla varustettujen tietokoneiden lisäksi elokuvien katselun pitäisi onnistua myös muilla laitteilla.

CinemaNow USB Movie Drives -muistitikut sisältävät DRM-suojatun elokuvan lisäksi ainakin Windows-käyttöjärjestelmällä toimivan mediasoittimen, joten hankitun elokuvan katselun voi aloittaa välittömästi, kun muistitikun liittää tietokoneeseen, kunhan käytössä on uudehko Windows-käyttöjärjetelmä. Elokuvien katselu ei vaadi internet-yhteyttä, mutta internet-yhteyden avulla elokuvan katseluoikeuden voi siirtää omalle CinemaNow Digital Locker -tilille, jonka myötä saman elokuvan voi katsoa internet-yhteyden avulla kaikilla CinemaNow-yhteensopivilla laitteilla, kuten tietyillä Blu-ray-soittimilla ja taulutelevisioilla.

Kauppojen hyllyille CinemaNow USB Movie Drives -muistitikut ehtivät Yhdysvalloissa tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä ja valikoiman pitäisi kattaa sekä uudempia että vanhempia elokuvia. Kauppojen lisäksi Sonic koettaa kaupata uuden formaatin elokuvia kannettavien tietokoneiden ja matkapuhelimien valmistajille, jotka voisivat jaella elokuvia laitteidensa mukana.

Elokuvien hintatasosta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

127.7.2009 8:00

Suojauksia kun löytyy niin ei hyvä. Windowsille kuulemma löytyy soitin, mutta entäs me Linux-käyttäjät? Harmi ettei uutisessa kerrottu mitään siitä... (...olisi voinut olla...)

227.7.2009 9:17
akkalis
Inactive

Eikös tuo Sonic ole siili?

327.7.2009 9:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akkalis:
Eikös tuo Sonic ole siili?
http://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_the_Hedgehog_(character)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto