*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonic aloittaa elokuvien myynnin USB-muisteilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.7.2009 23:04 Kommentteja (3)

Sonic aloittaa elokuvien myynnin USB-muisteilla Elokuvien fyysisessä jakelussa optiset tallennusmediat ovat hallinneet markkinoita jo useiden vuosien ajan, eikä niiden ylivaltaa näytä uhkaavan mikään. CinemaNow-palvelun omistava Sonic Solutions yrittää nyt kuitenkin rikkoa optisten medioiden vahvaa rintamaa tuomalla tämän vuoden aikana kauppoihin USB-muistitikuille tallennettuja elokuvia.
Sonic Solutionsin lisäksi samassa projektissa on mukana mm. DRM-järjestelmiä toteuttava Widevine, joka on toteuttanut CinemaNow USB Movie Drives -muistitikuissa nähtävän DRM-toteutuksen. Widevine lupaa sen DRM-toteutuksen toimivan useissa eri laitteissa ja käyttöjärjestelmissä, joten Windowsilla varustettujen tietokoneiden lisäksi elokuvien katselun pitäisi onnistua myös muilla laitteilla.

CinemaNow USB Movie Drives -muistitikut sisältävät DRM-suojatun elokuvan lisäksi ainakin Windows-käyttöjärjestelmällä toimivan mediasoittimen, joten hankitun elokuvan katselun voi aloittaa välittömästi, kun muistitikun liittää tietokoneeseen, kunhan käytössä on uudehko Windows-käyttöjärjetelmä. Elokuvien katselu ei vaadi internet-yhteyttä, mutta internet-yhteyden avulla elokuvan katseluoikeuden voi siirtää omalle CinemaNow Digital Locker -tilille, jonka myötä saman elokuvan voi katsoa internet-yhteyden avulla kaikilla CinemaNow-yhteensopivilla laitteilla, kuten tietyillä Blu-ray-soittimilla ja taulutelevisioilla.

Kauppojen hyllyille CinemaNow USB Movie Drives -muistitikut ehtivät Yhdysvalloissa tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä ja valikoiman pitäisi kattaa sekä uudempia että vanhempia elokuvia. Kauppojen lisäksi Sonic koettaa kaupata uuden formaatin elokuvia kannettavien tietokoneiden ja matkapuhelimien valmistajille, jotka voisivat jaella elokuvia laitteidensa mukana.

Elokuvien hintatasosta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

127.7.2009 8:00

Suojauksia kun löytyy niin ei hyvä. Windowsille kuulemma löytyy soitin, mutta entäs me Linux-käyttäjät? Harmi ettei uutisessa kerrottu mitään siitä... (...olisi voinut olla...)

227.7.2009 9:17
akkalis
Inactive

Eikös tuo Sonic ole siili?

327.7.2009 9:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akkalis:
Eikös tuo Sonic ole siili?
http://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_the_Hedgehog_(character)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto