*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonic aloittaa elokuvien myynnin USB-muisteilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.7.2009 23:04 Kommentteja (3)

Sonic aloittaa elokuvien myynnin USB-muisteilla Elokuvien fyysisessä jakelussa optiset tallennusmediat ovat hallinneet markkinoita jo useiden vuosien ajan, eikä niiden ylivaltaa näytä uhkaavan mikään. CinemaNow-palvelun omistava Sonic Solutions yrittää nyt kuitenkin rikkoa optisten medioiden vahvaa rintamaa tuomalla tämän vuoden aikana kauppoihin USB-muistitikuille tallennettuja elokuvia.
Sonic Solutionsin lisäksi samassa projektissa on mukana mm. DRM-järjestelmiä toteuttava Widevine, joka on toteuttanut CinemaNow USB Movie Drives -muistitikuissa nähtävän DRM-toteutuksen. Widevine lupaa sen DRM-toteutuksen toimivan useissa eri laitteissa ja käyttöjärjestelmissä, joten Windowsilla varustettujen tietokoneiden lisäksi elokuvien katselun pitäisi onnistua myös muilla laitteilla.

CinemaNow USB Movie Drives -muistitikut sisältävät DRM-suojatun elokuvan lisäksi ainakin Windows-käyttöjärjestelmällä toimivan mediasoittimen, joten hankitun elokuvan katselun voi aloittaa välittömästi, kun muistitikun liittää tietokoneeseen, kunhan käytössä on uudehko Windows-käyttöjärjetelmä. Elokuvien katselu ei vaadi internet-yhteyttä, mutta internet-yhteyden avulla elokuvan katseluoikeuden voi siirtää omalle CinemaNow Digital Locker -tilille, jonka myötä saman elokuvan voi katsoa internet-yhteyden avulla kaikilla CinemaNow-yhteensopivilla laitteilla, kuten tietyillä Blu-ray-soittimilla ja taulutelevisioilla.

Kauppojen hyllyille CinemaNow USB Movie Drives -muistitikut ehtivät Yhdysvalloissa tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä ja valikoiman pitäisi kattaa sekä uudempia että vanhempia elokuvia. Kauppojen lisäksi Sonic koettaa kaupata uuden formaatin elokuvia kannettavien tietokoneiden ja matkapuhelimien valmistajille, jotka voisivat jaella elokuvia laitteidensa mukana.

Elokuvien hintatasosta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

127.7.2009 8:00

Suojauksia kun löytyy niin ei hyvä. Windowsille kuulemma löytyy soitin, mutta entäs me Linux-käyttäjät? Harmi ettei uutisessa kerrottu mitään siitä... (...olisi voinut olla...)

227.7.2009 9:17
akkalis
Inactive

Eikös tuo Sonic ole siili?

327.7.2009 9:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akkalis:
Eikös tuo Sonic ole siili?
http://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_the_Hedgehog_(character)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....
Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki (15.12.2017 18:34)
Googlen kehittämät tekoälyalgoritmit ovat löytäneet NASAn Kepler-avaruusteleskoopin tuottamasta datasta uuden planeetan. Löytö on historiallinen parilla tapaa, se esimerkiksi osoittaa millaisia ....
Samsungin älykaiuttimesta tulossa Applen HomePodia paljon edullisempi Samsungin älykaiuttimesta tulossa Applen HomePodia paljon edullisempi (15.12.2017 15:30)
Amazonin käynnistämä älykaiutinbuumi sai vipinää kinttuihin Googlella ja Applella, jotka ovat jo tuoneet markkinoille omat kilpailevat kaiuttimet. Lystikkääseen joukkoon on hyppäämässä mukaan ....
YouTube VR ilmestyi Steamiin – Toimii HTC Vivessä YouTube VR ilmestyi Steamiin – Toimii HTC Vivessä (15.12.2017 13:35)
Nettivideopalvelu YouTube on tullut saataville Steamin kautta HTC Vivelle tarkoitettuna VR-versiointina. YouTube VR -sovelluksen avulla nettivideopalvelun sisältöä voi selata vaikuttavan 3D-maailmaan ....

Uutisarkisto