*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

RIAA kiistää väitteet DRM:n kuolemasta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.7.2009 01:21 Kommentteja (11)

RIAA kiistää väitteet DRM:n kuolemasta Levy-yhtiöiden etuja ajavan RIAA:n (Recording Industry Association of America) työntekijä Jonathan Lamy joutui maanantaina kovan ryöpytyksen kohteeksi, kun Torrentfreak-sivusto julkaisi uutisen, jonka mukaan Lamy kertoo SC Magazine -lehden tulevassa artikkelissa DRM-suojausten kuolleen pois.
Nähtävästi rikkinäinen puhelin -efektin takia Lamyn kertoma lause DRM:n kuolemasta ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, vaan Lamy sanoi ainoastaan DRM-suojausten hiljalleen hävinneen netin musiikkilataamoista. Lisäksi Lamy puhui SC Magazinen kanssa ainoastaan musiikkilataamoiden käyttämistä DRM-suojauksista, eikä hän ottanut kantaa esim. elokuvateollisuuden käyttämiin DRM-suojauksiin.

Lamyn virheellinen siteeraaminen DRM:n kuolemasta jatkui kuitenkin monissa medioissa, koska Lamyn lausahduksen todenmukaisuutta ei tarkistettu. Lopulta Lamy todisti asioiden todellisen tilan useille medioille näyttämällä heille hänen ja SC Magazinessa työskentelevän Deb Radcliffen välisen sähköpostikeskustelun, joka osoitti ettei Lamy ollut sanonut mitään DRM:n kuolemasta.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

121.7.2009 1:40

juu ei DRM ainakaan videoista ole kuolemassa.. ainakin bluray levyissä käytettävistä suojauksista keretään tehdä vielä monta monta monta monta uutta variaatiota ennenkuin hoksaavat että siinä ei paljoa ole hyötyä loppupeleissä.

221.7.2009 10:31
WumWum
Inactive

RIAA ja DRM ovat molemmat kuolleita minulle. Rest in hell!

321.7.2009 11:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:
RIAA ja DRM ovat molemmat kuolleita minulle. Rest in hell!
Sama juttu minulla. Itse kierrän tuota DRM sen minkä pystyn. Esim. musiikkeihin ja PC peleihin en koske, jos moinen löytyy...

421.7.2009 11:36

DRM-suojausten käyttö on lisääntynyt valtavasti esimerkiksi, jokaisesta blue ray elokuvasta löytyy kyseinen suojaus samoin suurimmasta osasta pelejä. Lisäksi musiikkiin ollaan lisäämässä yhä kasvavin määrin DRM-suojauksia. Onkin varmaa, että tulevaisuudessa DRM-suojaukset löytyvät kaikesta musiikista, peleistä, elokuvista, tv-sarjoista jne.

DRM-suojausten käyttö on paras ja helpoin tapa vähentää piratismia MPAA,IFPI ja RIAA:n mukaan. DRM ei tule koskaan häviämään ja tulevaisuudessa kaikki myytävät tuotteet on DRM-suojattuja esim. pelit, leffat ja musiikki jne.

Monella kuluttajalla on se väärinkäsitys, että he luulevat, että kun he ostavat musiikkia he voivat tehdä sille mitä haluavat. Toisekseen he luulevat, että he omistavat ostamansa musiikin. Nämä kaikki ovat vääriä käsityksiä sillä lain ja musiikkin lisenssi ehtojen mukaan. Kuluttajat ostavat vain kuuntelu oikeuden musiikkiin ei mitään muuta, joten he eivät omista musiikkia ja eivätkä saa ottaa kopioita ostamastaan musiikista , koska se on laitonta lain mukaan. Sen rikkomisesta voi seurata 2 vuotta vankeutta. Musiikkia ostettaessa saadaan vain ja ainoastaan kuunteluoikeus siihen ei yhtään muuta.

Pelejä ostettaessa saadaan vain käyttöoikeus ei yhtään muita oikeuksia. Elokuvia ostettaessa saadaan vain katseluoikeus ei yhtään muita oikeuksia. Missään vaiheessä kuluttajat eivät omista sisältöä heillä on vain katselu,-kuuntelu- tai käyttöoikeus. Ei mitään muita oikeuksia sisällön suhteen.

DRM:ää käytetään sen takia, että sillä estetään ostetun sisällön laiton kopiointi itselle tai muille ja sisällön levittäminen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.7.2009 @ 11:56

521.7.2009 12:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
DRM-suojausten käyttö on lisääntynyt valtavasti esimerkiksi, jokaisesta blue ray elokuvasta löytyy kyseinen suojaus samoin suurimmasta osasta pelejä. Lisäksi musiikkiin ollaan lisäämässä yhä kasvavin määrin DRM-suojauksia. Onkin varmaa, että tulevaisuudessa DRM-suojaukset löytyvät kaikesta musiikista, peleistä, elokuvista, tv-sarjoista jne.

DRM-suojausten käyttö on paras ja helpoin tapa vähentää piratismia MPAA,IFPI ja RIAA:n mukaan. DRM ei tule koskaan häviämään ja tulevaisuudessa kaikki myytävät tuotteet on DRM-suojattuja esim. pelit, leffat ja musiikki jne.

Monella kuluttajalla on se väärinkäsitys, että he luulevat, että kun he ostavat musiikkia he voivat tehdä sille mitä haluavat. Toisekseen he luulevat, että he omistavat ostamansa musiikin. Nämä kaikki ovat vääriä käsityksiä sillä lain ja musiikkin lisenssi ehtojen mukaan. Kuluttajat ostavat vain kuuntelu oikeuden musiikkiin ei mitään muuta, joten he eivät omista musiikkia ja eivätkä saa ottaa kopioita ostamastaan musiikista , koska se on laitonta lain mukaan. Sen rikkomisesta voi seurata 2 vuotta vankeutta. Musiikkia ostettaessa saadaan vain ja ainoastaan kuunteluoikeus siihen ei yhtään muuta.

Pelejä ostettaessa saadaan vain käyttöoikeus ei yhtään muita oikeuksia. Elokuvia ostettaessa saadaan vain katseluoikeus ei yhtään muita oikeuksia. Missään vaiheessä kuluttajat eivät omista sisältöä heillä on vain katselu,-kuuntelu- tai käyttöoikeus. Ei mitään muita oikeuksia sisällön suhteen.

DRM:ää käytetään sen takia, että sillä estetään ostetun sisällön laiton kopiointi itselle tai muille ja sisällön levittäminen.

621.7.2009 16:14

DRM on itselleni vaikuttanut seuraavasti:

*Musiikkia jossa on DRM en osta sillä ei ole takeita että se kuuluu muissa omistamissani laitteissa kuin tietokoneessa. Omasta mielestäni jos ostan(!) kappaleen, on minulla oikeus kuunnella sitä kaikissa omistamissani laitteissa.

* Pelit, joissa suojaus on kerännyt haukkuja jo valmiiksi en suostu enää ostamaan. Kerran olen jopa ladannut pelin piraattiversion aidon ostamisen jälkeen johtuen suojauksesta joka ei suostunut varmentamaan peliä aidoksi.

Ainoatakaan plussaa en ole vielä karri-kuluttajalle löytänyt drmmästä. DRM on murrettavissa ja pelit/elokuvat/musiikki mikä kyseisen suojauksen sisältää on hakkeroitu auki jo vajaassa päivässä (joskus ehkä menee 2 päivää). DRM on uskomatonta kuluttajan silmään kusemista, mitään varsinaista hyötyä en siinä näe.

721.7.2009 16:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
DRM on itselleni vaikuttanut seuraavasti:

*Musiikkia jossa on DRM en osta sillä ei ole takeita että se kuuluu muissa omistamissani laitteissa kuin tietokoneessa. Omasta mielestäni jos ostan(!) kappaleen, on minulla oikeus kuunnella sitä kaikissa omistamissani laitteissa.

* Pelit, joissa suojaus on kerännyt haukkuja jo valmiiksi en suostu enää ostamaan. Kerran olen jopa ladannut pelin piraattiversion aidon ostamisen jälkeen johtuen suojauksesta joka ei suostunut varmentamaan peliä aidoksi.

Ainoatakaan plussaa en ole vielä karri-kuluttajalle löytänyt drmmästä. DRM on murrettavissa ja pelit/elokuvat/musiikki mikä kyseisen suojauksen sisältää on hakkeroitu auki jo vajaassa päivässä (joskus ehkä menee 2 päivää). DRM on uskomatonta kuluttajan silmään kusemista, mitään varsinaista hyötyä en siinä näe.
no henkilökohtaisesti siitä drm roskasta on ollut se hyöty että ei ole tarvinnut kärsiä omantunnon tuskia waretuksesta koska miksi ostaa rikkinäinen tuote jos sen saa korjattuna naapurista.

821.7.2009 19:53

Jeops, saisi kuolla pois... En ole ostanut juurikaan cd levyjäkään... Kaikki suojatut jää hyllyyn, riitti se että standardi cd-soitin ei soittanut yhtä levyä joka oli suojattu.
Tietokoneen asema meni aina jumiin ko.levyllä... Juu ei kiitos enään kun netistä löytyy ilman suojauksia.
Olisi se kiva omistaa orginaalina kuin pirana vaikka hyllyssä ei ole kuin vasta päälle 300 alkuperäistä cd-levyä...

921.7.2009 20:50

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:42

1021.7.2009 22:39

Totta, itse äänestän kukkarolla.. he häviävät kun en osta pilattuja tuotteita.

1124.7.2009 17:09

Starforce much?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia

Uutisarkisto