*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Senaatti hyväksyi uudistetun kolmen hudin lain

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.7.2009 14:15 Kommentteja (14)

Senaatti hyväksyi uudistetun kolmen hudin lain Ranskassa tapahtuva kädenvääntö ns. kolmen hudin laista on jälleen jatkunut, kun maan senaatti hyväksyi eilen uudistetun version kyseisestä lakiehdotuksesta.
Toukokuussa Ranskassa jo hyväksytty lakiuudistus ei kelvannut Ranskan perustuslakineuvostolle, joka totesi kesäkuussa uuden lain perustuslainvastaiseksi. Tämän johdosta kolmen hudin käytäntöä jouduttiin muokkaamaan ja asiasta äänestäminen piti aloittaa alusta.

Uudistetussa versiossa tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomasta lataamisesta kolmannen kerran kiinni jäävä henkilö ei menetä automaattisesti internet-yhteyttään, vaan asia menee oikeuslaitoksen tuomarin käsiteltäväksi, joka voi langettaa syytetylle jopa 300 000 euron sakot tai jopa kahden vuoden vankeusrangaistuksen, jos tekijänoikeusrikokset ovat aiheuttaneet merkittävää haittaa. Normaalisti tuomarin langettama rangaistus kolmannesta rikkeestä on kuitenkin todennäköisesti ainoastaan internet-yhteyden katkaisu, joten maan vankilat eivät täyttyne luvattomista lataajista.

Luvattoman lataajan lisäksi oikeuslaitos voi rangaista internet-yhteyden omistajaa, jos tämä ei ole tehnyt riittäviä toimia luvattoman lataamisen estämiseksi. Rangaistus tällaisesta "huolimattomuudesta" voi olla maksimissaan 1 500 euron sakko ja internet-yhteyden menettäminen kuukaudeksi.

Lakia vastustavien tahojen mukaan kolmannen hudin kohdalla tapahtuvat viiden minuutin pikakäsittelyt tuomarin osalta eivät ole hyväksi kuluttajien oikeusturvalle ja lisäksi pahantahtoisten hakkereiden tekemät tietomurrot voivat saattaa uhrin maksajan asemaan, joka ei ole kaikkien mielestä kovin reilu ratkaisu.

Kolmen hudin lakia käsitellään seuraavaksi Ranskan parlamentin alahuoneessa, jossa järjestään äänestys lain hyväksymisestä tulevien viikkojen aikana.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

19.7.2009 14:52
WumWum
Inactive

Miten päättävät miehet ja naiset voivat olla näin tyhmiä? Tässäkö on ihmisrodun viisaus?

29.7.2009 15:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:
Miten päättävät miehet ja naiset voivat olla näin tyhmiä? Tässäkö on ihmisrodun viisaus?
I guess so.

Yrittävät olla parempia kuin Amerikkalaiset, mutta tällä kertaa se tapa miten yritetään olla parempi on täysin väärä.

39.7.2009 15:26

"lataamisesta kolmannen kerran kiinni jäävä henkilö ei menetä automaattisesti internet-yhteyttään, vaan asia menee oikeuslaitoksen tuomarin käsiteltäväksi, joka voi langettaa syytetylle jopa 300 000 euron sakot"

Rahasta tässäkin tapeltiin, ei oikeudesta. Äänestämällä varmaan voi vaikuttaa niin vitusti.... Hyvä €U, ennen oltiin vapaita.

49.7.2009 15:54

Olisivat nyt tyhmät antaneet maksimirangaistukseksi 4 vuotta, niin olisivat voineet harrastaa teknistä kuuntelua(olettaen, että vähintään neljän vuoden makimirangaistus on tarpeeksi teknisiin valvontamenetelmiin Ranskassa). Korvausmäärät olisi myös voinut olla muutamia - kymmeniä miljoonia euroja - minimissään. Rangaistuksen kollektiivisuutta oltaisiin voitu korostaa rankaisemalla tuomitun talouden sijaan myös naapureita ja muuta sukua. Miksi tyydyttiin näin säälittävään lakiin?

Sarkasmi sikseen, tuo viiden minuutin pikakäsittely on jo sellaista oikeuden halventamista, että tässä alkaa tehdä mieli itkeä. Miksi muissa rikoksissa ei rankaista syytettyjä viiden minuutin pikakäsittelyllä? Saavatko pedofiilit sitten edelleen kunnollisen oikeudenkäynnin, vaikka tutkintamenetelmät perustuvatkin tiedostojen jaon tapaan IP-osoitteisiin? Manailu on siinä mielessä turhaa, että tämäkään laki ei tule lopettamaan tiedostojen jakoa mutta tällainen oikeusturvan heikentäminen, pelon ilmapiirin luominen, oikeusjärjestelmällä pelleileminen ja yleinen röyhkeys syövät miestä.

59.7.2009 16:41

Hyvä että te nuoretkin opitte että muulla ei ole väliä kuin rahalla.Katsokaas se pyörittää ihan kaikkea sen takia että liian monet ovat persoja sille.Politiikkaankin mennään juuri sen takia että saadaan mahdollisimman suuri taloudellinen hyöty.

69.7.2009 19:17
WumWum
Inactive

Lainaus:
Yrittävät olla parempia kuin Amerikkalaiset, mutta tällä kertaa se tapa miten yritetään olla parempi on täysin väärä.
Aivan samaa mieltä. Ihan väärästä päästä ratkotaan ongelmaa. Koruptoitunut yhteiskunta, ei tässä muuta voi todeta.

710.7.2009 1:05

Jos valtio tekee yli puolet kansasta rikollisia niin onko silloin kansa väärässä vai hallitus sortaja?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.7.2009 @ 01:05

810.7.2009 3:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ufojätkä:
Äänestämällä varmaan voi vaikuttaa niin vitusti.... Hyvä €U, ennen oltiin vapaita.
Ranskalaisilla laeilla ei ole mitään tekemistä EU:n kanssa. Tälläinen OT on sääntöjen vastaista.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Miksi muissa rikoksissa ei rankaista syytettyjä viiden minuutin pikakäsittelyllä?
Näin käräjillä tuomittuna hurjana rikollisena voin kertoa että ainakin Suomessa monissa muissakin rikoksissa käsittely voi olla todella nopeaa. Mitä siellä salissa tehtäisiinkään, jos ei ole todistajia ja syytetty ei kiistä asiaa. Tiesitkö, että käräjäoikeus voi täällä käsitellä asian myös kirjallisella käsittelyllä?

910.7.2009 8:03

Kirjallista käsittelyä ei mielestäni voi verrata tähän mitenkään, sillä kyse on vapaaehtoisesta käsittelystä, jota käytetään lievissä rikosasioissa. Toiminta on enemmänkin joustava kuin sortava.


Kirjallinen menettely rikosasiassa
Yksinkertainen rikosasia voidaan ratkaista käräjäoikeudessa pelkän kirjallisen menettelyn perusteella ilman pääkäsittelyä. Tämä edellyttää aina syytetyn suostumusta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.7.2009 @ 08:04

1010.7.2009 8:50

Oletin että tässä on kyse jostain samanlaisesta asiasta. Jos syytetty kiistää ja viidessä minuutissa pitäisi todistaa oikeudelle syyllisyys tai syyttömyys tälläisessä asiassa niin minunkin mielestäni oikeusturva kokee suuren kolauksen.

1110.7.2009 10:52

Jos oisin poliitikko niin olisin tuon lain puolella mikäli siitä maksettaisiin hyvin ja niillä rahoilla ostaisin palvelimia ja perustaisin yhden tai useamman trakkerin :p

1210.7.2009 15:39

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:43

1310.7.2009 17:33

Lainaus:
Luvattoman lataajan lisäksi oikeuslaitos voi rangaista internet-yhteyden omistajaa, jos tämä ei ole tehnyt riittäviä toimia luvattoman lataamisen estämiseksi. Rangaistus tällaisesta "huolimattomuudesta" voi olla maksimissaan 1 500 euron sakko ja internet-yhteyden menettäminen kuukaudeksi.
Teksti oli ihan kuin ajokoulukirjasta :D Tulevaisuudessa on varmaan tätä menoa oltava "Nettiajokortit". Jos perseilet netissä, lähtee kortti pois :D (Periaatteessa olis aika hyvä ^^))

1412.7.2009 22:49

Joo jos kerran kaksi kertaa jo jää kiinni lataamisesta niin kyllä jo siinä kannattaa miettiä tosiaankin maksaako jo vpn salatusta yhteydestä.

Keinoja on olemassa miten voi peitellä omat tuhmat tapansa turhalta urkinnalta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google ohjasi antipiraattien uhkauskirjeitä asiakkaille: Haluamme läpinäkyvyyttä Google ohjasi antipiraattien uhkauskirjeitä asiakkaille: "Haluamme läpinäkyvyyttä" (24.5.2015 13:59)
TorrentFreak kertoi kuluneella viikolla Google Fiber -asiakkaiden vastaanottamista kirjeistä, joissa heitä syytetään laittoman materiaalin jakamisesta ja haetaan korvauksia. Uhkauskirjeet tulivat ....
Mozillla luopui 25 dollarin älypuhelimesta, keskittyy laatuun Mozillla luopui 25 dollarin älypuhelimesta, keskittyy laatuun (24.5.2015 13:27)
Erityisesti Firefox-selaimestaan tuttu Mozilla on kehittänyt muutamia vuosia erityisesti edullisia Android-puhelimia vastaan taistelevaa Firefox OS -käyttöjärjestelmää. Yhtiö lupaili viime vuonna ....
Elon Musk ei ollut tyytyväinen - perusti lapselleen koulun Elon Musk ei ollut tyytyväinen - perusti lapselleen koulun (24.5.2015 11:13)
Sähköautoja valmistavasta Teslasta sekä avaruusmatkailuun tähtäävästä SpaceX-yhtiöstään tunnettu, miljonäärineroksi tituleerattu Elon Musk on perustanut koulun. Musk ei kiinalaistelevision ....
Kuvavuodossa Spotifyn uudistettu iPhone-versio Kuvavuodossa Spotifyn uudistettu iPhone-versio (24.5.2015 10:03)
Spotify järjesti keskiviikkona lehdistötilaisuuden, jossa se kertoi musiikkisovelluksensa tulevaisuudesta ja uusista ominaisuuksista. Merkittävin uutinen oli videosisällön tuominen sovellukseen, ....
1 kommentti
TicBitsin kehittämä Crazy Kings on uusin maailmaa valloittava suomalainen pelihitti TicBitsin kehittämä Crazy Kings on uusin maailmaa valloittava suomalainen pelihitti (23.5.2015 20:11)
Turkulaisen TicBitsin kehittämä Crazy Kings -pelin julkaistiin tällä viikolla iOS:lle. Pelin julkaisusta on vastannut saksalainen Wooga. Kolme vuotta kehitteillä ollut Crazy Kings on torninpuolustuspeli, ....

Uutisarkisto