*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Senaatti hyväksyi uudistetun kolmen hudin lain

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.7.2009 14:15 Kommentteja (14)

Senaatti hyväksyi uudistetun kolmen hudin lain Ranskassa tapahtuva kädenvääntö ns. kolmen hudin laista on jälleen jatkunut, kun maan senaatti hyväksyi eilen uudistetun version kyseisestä lakiehdotuksesta.
Toukokuussa Ranskassa jo hyväksytty lakiuudistus ei kelvannut Ranskan perustuslakineuvostolle, joka totesi kesäkuussa uuden lain perustuslainvastaiseksi. Tämän johdosta kolmen hudin käytäntöä jouduttiin muokkaamaan ja asiasta äänestäminen piti aloittaa alusta.

Uudistetussa versiossa tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomasta lataamisesta kolmannen kerran kiinni jäävä henkilö ei menetä automaattisesti internet-yhteyttään, vaan asia menee oikeuslaitoksen tuomarin käsiteltäväksi, joka voi langettaa syytetylle jopa 300 000 euron sakot tai jopa kahden vuoden vankeusrangaistuksen, jos tekijänoikeusrikokset ovat aiheuttaneet merkittävää haittaa. Normaalisti tuomarin langettama rangaistus kolmannesta rikkeestä on kuitenkin todennäköisesti ainoastaan internet-yhteyden katkaisu, joten maan vankilat eivät täyttyne luvattomista lataajista.

Luvattoman lataajan lisäksi oikeuslaitos voi rangaista internet-yhteyden omistajaa, jos tämä ei ole tehnyt riittäviä toimia luvattoman lataamisen estämiseksi. Rangaistus tällaisesta "huolimattomuudesta" voi olla maksimissaan 1 500 euron sakko ja internet-yhteyden menettäminen kuukaudeksi.

Lakia vastustavien tahojen mukaan kolmannen hudin kohdalla tapahtuvat viiden minuutin pikakäsittelyt tuomarin osalta eivät ole hyväksi kuluttajien oikeusturvalle ja lisäksi pahantahtoisten hakkereiden tekemät tietomurrot voivat saattaa uhrin maksajan asemaan, joka ei ole kaikkien mielestä kovin reilu ratkaisu.

Kolmen hudin lakia käsitellään seuraavaksi Ranskan parlamentin alahuoneessa, jossa järjestään äänestys lain hyväksymisestä tulevien viikkojen aikana.

Lisää uutisotsikoita

Edellinen Seuraava

Muita aiheeseen liittyviä uutisia

 

14 kommenttia

19.7.2009 14:52
WumWum
Inactive

Miten päättävät miehet ja naiset voivat olla näin tyhmiä? Tässäkö on ihmisrodun viisaus?

29.7.2009 15:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:
Miten päättävät miehet ja naiset voivat olla näin tyhmiä? Tässäkö on ihmisrodun viisaus?
I guess so.

Yrittävät olla parempia kuin Amerikkalaiset, mutta tällä kertaa se tapa miten yritetään olla parempi on täysin väärä.

39.7.2009 15:26

"lataamisesta kolmannen kerran kiinni jäävä henkilö ei menetä automaattisesti internet-yhteyttään, vaan asia menee oikeuslaitoksen tuomarin käsiteltäväksi, joka voi langettaa syytetylle jopa 300 000 euron sakot"

Rahasta tässäkin tapeltiin, ei oikeudesta. Äänestämällä varmaan voi vaikuttaa niin vitusti.... Hyvä €U, ennen oltiin vapaita.

49.7.2009 15:54

Olisivat nyt tyhmät antaneet maksimirangaistukseksi 4 vuotta, niin olisivat voineet harrastaa teknistä kuuntelua(olettaen, että vähintään neljän vuoden makimirangaistus on tarpeeksi teknisiin valvontamenetelmiin Ranskassa). Korvausmäärät olisi myös voinut olla muutamia - kymmeniä miljoonia euroja - minimissään. Rangaistuksen kollektiivisuutta oltaisiin voitu korostaa rankaisemalla tuomitun talouden sijaan myös naapureita ja muuta sukua. Miksi tyydyttiin näin säälittävään lakiin?

Sarkasmi sikseen, tuo viiden minuutin pikakäsittely on jo sellaista oikeuden halventamista, että tässä alkaa tehdä mieli itkeä. Miksi muissa rikoksissa ei rankaista syytettyjä viiden minuutin pikakäsittelyllä? Saavatko pedofiilit sitten edelleen kunnollisen oikeudenkäynnin, vaikka tutkintamenetelmät perustuvatkin tiedostojen jaon tapaan IP-osoitteisiin? Manailu on siinä mielessä turhaa, että tämäkään laki ei tule lopettamaan tiedostojen jakoa mutta tällainen oikeusturvan heikentäminen, pelon ilmapiirin luominen, oikeusjärjestelmällä pelleileminen ja yleinen röyhkeys syövät miestä.

59.7.2009 16:41

Hyvä että te nuoretkin opitte että muulla ei ole väliä kuin rahalla.Katsokaas se pyörittää ihan kaikkea sen takia että liian monet ovat persoja sille.Politiikkaankin mennään juuri sen takia että saadaan mahdollisimman suuri taloudellinen hyöty.

69.7.2009 19:17
WumWum
Inactive

Lainaus:
Yrittävät olla parempia kuin Amerikkalaiset, mutta tällä kertaa se tapa miten yritetään olla parempi on täysin väärä.
Aivan samaa mieltä. Ihan väärästä päästä ratkotaan ongelmaa. Koruptoitunut yhteiskunta, ei tässä muuta voi todeta.

710.7.2009 1:05

Jos valtio tekee yli puolet kansasta rikollisia niin onko silloin kansa väärässä vai hallitus sortaja?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.7.2009 @ 01:05

810.7.2009 3:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ufojätkä:
Äänestämällä varmaan voi vaikuttaa niin vitusti.... Hyvä €U, ennen oltiin vapaita.
Ranskalaisilla laeilla ei ole mitään tekemistä EU:n kanssa. Tälläinen OT on sääntöjen vastaista.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Miksi muissa rikoksissa ei rankaista syytettyjä viiden minuutin pikakäsittelyllä?
Näin käräjillä tuomittuna hurjana rikollisena voin kertoa että ainakin Suomessa monissa muissakin rikoksissa käsittely voi olla todella nopeaa. Mitä siellä salissa tehtäisiinkään, jos ei ole todistajia ja syytetty ei kiistä asiaa. Tiesitkö, että käräjäoikeus voi täällä käsitellä asian myös kirjallisella käsittelyllä?

910.7.2009 8:03

Kirjallista käsittelyä ei mielestäni voi verrata tähän mitenkään, sillä kyse on vapaaehtoisesta käsittelystä, jota käytetään lievissä rikosasioissa. Toiminta on enemmänkin joustava kuin sortava.


Kirjallinen menettely rikosasiassa
Yksinkertainen rikosasia voidaan ratkaista käräjäoikeudessa pelkän kirjallisen menettelyn perusteella ilman pääkäsittelyä. Tämä edellyttää aina syytetyn suostumusta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.7.2009 @ 08:04

1010.7.2009 8:50

Oletin että tässä on kyse jostain samanlaisesta asiasta. Jos syytetty kiistää ja viidessä minuutissa pitäisi todistaa oikeudelle syyllisyys tai syyttömyys tälläisessä asiassa niin minunkin mielestäni oikeusturva kokee suuren kolauksen.

1110.7.2009 10:52

Jos oisin poliitikko niin olisin tuon lain puolella mikäli siitä maksettaisiin hyvin ja niillä rahoilla ostaisin palvelimia ja perustaisin yhden tai useamman trakkerin :p

1210.7.2009 15:39

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:43

1310.7.2009 17:33

Lainaus:
Luvattoman lataajan lisäksi oikeuslaitos voi rangaista internet-yhteyden omistajaa, jos tämä ei ole tehnyt riittäviä toimia luvattoman lataamisen estämiseksi. Rangaistus tällaisesta "huolimattomuudesta" voi olla maksimissaan 1 500 euron sakko ja internet-yhteyden menettäminen kuukaudeksi.
Teksti oli ihan kuin ajokoulukirjasta :D Tulevaisuudessa on varmaan tätä menoa oltava "Nettiajokortit". Jos perseilet netissä, lähtee kortti pois :D (Periaatteessa olis aika hyvä ^^))

1412.7.2009 22:49

Joo jos kerran kaksi kertaa jo jää kiinni lataamisesta niin kyllä jo siinä kannattaa miettiä tosiaankin maksaako jo vpn salatusta yhteydestä.

Keinoja on olemassa miten voi peitellä omat tuhmat tapansa turhalta urkinnalta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Hintavertailun suosituimmat

Tuoreimmat uutiset

Seuraavan iPhonen sisuskaluista julkaistu uusia kuvia Seuraavan iPhonen sisuskaluista julkaistu uusia kuvia (28.7.2014 19:17)
Syksyllä julkaistavat iPhonet ovat jo tuotannossa, tai ainakin se on hyvin lähellä sitä. Ei olekaan lainkaan ihme, että verkossa on alettu julkaista valokuvia uusien puhelimien komponenteista. ....
Varoittava esimerkki: Älä nuku puhelimesi kanssa Varoittava esimerkki: Älä nuku puhelimesi kanssa (28.7.2014 13:06)
Joka kesä kun ihmiset pitävät lomiaan ja maailma menee kiinni, mediat ympäri maailmaa huomaavat uutisvirran kuivuvan olemattomaksi. Viime vuosina suosituiksi täyteuutisiksi ovat nousseet viallisista ....
6 kommenttia
Apple ostaa lisää kuratointiin erikoistuneita sisältöpalveluita Apple ostaa lisää kuratointiin erikoistuneita sisältöpalveluita (28.7.2014 10:40)
Viikonlopun aikana on paljastunut kaksi uutta Applen tekemää yrityskauppaa. Ensiksi TechCrunch kertoi Applen ostaneen "kirjojen Pandoraksi" kutsutun BookLampin, minkä jälkeen Re/code kertoi ....
Lumioille tulossa kasa uusia ominaisuuksia ohjelmistopäivityksen mukana Lumioille tulossa kasa uusia ominaisuuksia ohjelmistopäivityksen mukana (28.7.2014 09:41)
Kaikkille Lumioille Windows Phone 8.1 ei ole ehtinyt vielä edes saapua, mutta Microsoft suunnittelee siitä huolimatta jo uuden ohjelmistopäivityksen julkaisua. Niin sanottu GDR1-päivitys ....
9 kommenttia
Vallankumouksellinen muistitekniikka tulossa: Älypuhelimiin jopa teratavun edestä tallennustilaa Vallankumouksellinen muistitekniikka tulossa: Älypuhelimiin jopa teratavun edestä tallennustilaa (27.7.2014 14:37)
Rice Universityn tutkijat ovat kehittäneet uuden menetelmän, jonka avulla uuden sukupolven RRAM-muisteja (Resistive Random Access Memory) voidaan valmistaa aiempaa edullisemmin ja yksinkertaisemmin. ....
4 kommenttia

Uutisarkisto