*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Joost puree pian multaa?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.7.2009 21:47 Kommentteja (2)

Joost puree pian multaa? Vuonna 2007 suuren hypen saattelemana markkinoille tullut Joost-videopalvelu saattaa olla pian entinen, sillä Joost julkaisi eilen tiedotteen, jonka mukaan yritys keskittyy jatkossa yrityspalveluiden tarjoamiseen. Samalla yritystä jonkin aikaa luotsannut Mike Volpi astuu sivuun toimitusjohtajan pallilta ja Volpin korvaajaksi on valittu Matt Zelesko.
Lisäksi Joost organisoi uudelleen liiketoimintaansa ja huhut kertovatkin jopa 70 ihmisen saavat kenkää, jonka jälkeen Joost työllistää enää noin 20 henkeä. Työntekijöiden irtisanomisen seurauksena Joostin Hollannissa sijaitseva toimipiste suljetaan kokonaan, joten Joostin toiminta jatkuu enää Lontoossa ja New Yorkissa.

Volpin mukaan taloudellisen alamäen aikana mainosrahoitteisen videopalvelun pyörittäminen ei ole helppoa, joten edessä on irtisanomisia ja toimipisteen sulkeminen.

Gigaom-sivusto on jo ennättänyt listaamaan syitä Joostin huonoon menestykseen, joita ovat mm. yrityksen liian nopea kasvu, sisällön vähyys, kovat kilpailijat (esim. Hulu) ja keskittyminen omaan asiakasohjelmaan, vaikka yrityksen olisi kannattanut panostaa alusta asti internet-selaimessa toimivaan katseluelämykseen.

Yrityspuolelle suuntautuminen voi osoittautua yllättävän haastavaksi Joostille, sillä samoista markkinoista taistelevat mm. Brightcove ja Akamai, joilla on selvästi enemmän kokemusta yrityksille suunnatuista palveluista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

12.7.2009 12:19

Toimiva palveluhan tuo oli mutta ei siä mitään järkevää katteltavaa ollut. Harmi.

22.7.2009 23:44

Muutaman kerran jaksoin kokeilla Joostin mac softaa, mutta sen nyittyä ja pyittyä aikansa luovutin. (koneen tai nettiliittymän tehoista homma ei voinut olla kiinni).

Joten..... terve menoa vaan!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
4 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto