*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

GEMA voitti jälleen RapidSharen - lasku 24 miljoonaa euroa (päivitetty)

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.6.2009 14:17 Kommentteja (8)

GEMA voitti jälleen RapidSharen - lasku 24 miljoonaa euroa (päivitetty) Saksassa oikeudellinen taistelu suositun RapidShare-tiedostonjakopalvelun ja tekijänoikeusjärjestö GEMA:n (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte) välillä on jälleen koitunut RapidSharen tappioksi, kun Hampurin hallinto-oikeus määräsi RapidSharen suodattamaan palvelusta pois noin 5 000 musiikkikappaletta, jonka lisäksi tiedostonjakopalvelun pitää maksaa tekijänoikeusjärjestölle tekijänoikeuskorvauksia 24 miljoonan euron edestä.
Päätöksen myötä RapidSharen on huolehdittava siitä, ettei GEMA:n edustamien artistien kappaleita jaella luvatta palvelun kautta. RapidShare on jo aiemmin suodattanut palvelusta pois tiettyjä tiedostoja tarkistussummien avulla, mutta oikeuden mielestä tämä ei ole riittävä keino, vaan tiedostonjakopalvelun on otettava käyttöön tarkempia suodatuskeinoja.

GEMA:n toimitusjohtaja Harald Heker oli mielissään oikeuden päätöksestä, ja hänen mukaansa kyseessä on tärkeä merkkipaalu taistelussa musiikin luvatonta nettilevitystä vastaan. Heker uskoo tuomion vähentävän selvästi GEMA:n edustamien artistien tuottaman musiikin luvatonta nettilevitystä.

RapidSharen johtoportaaseen kuuluva Bobby Chang ei pidä GEMA:n voittoa suurena mullistuksena, vaan hänen mielestään alemmat oikeusasteet antavat aina liian laajoja päätöksiä, joita korkeammat oikeusasteet sitten korjaavat jälkikäteen. Chang toivoo musiikkijättien avaavan pian uusia kohtuuhintaisia musiikkipalveluita, joiden myötä RapidSharen kautta tapahtuva musiikin luvaton nettijakelu toivottavasti vähenee.

PÄIVITYS:
TorrentFreak-sivuston tekemän korjauksen mukaan RapidSharea ei määrätty maksamaan 24 miljoonan euron tekijänoikeuskorvauksia, vaan oikeus ainoastaan arvioi RapidSharen kautta luvattomasti siirrettyjen kappaleiden arvoksi 24 miljoonaa euroa.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

124.6.2009 14:44

Lainaus:
Heker uskoo tuomion vähentävän selvästi GEMA:n edustamien artistien tuottaman musiikin luvatonta nettilevitystä.
Ja torrenttejahan ei edes käytä kukaan, miksi niistä huolehtia...

224.6.2009 16:11

Katsos kohtuutta taas vaihteeksi.

324.6.2009 20:33

Esim. Yön uuden singlen saa toimivana (DRM Free) vain laitonta tietä, joten en ihmettele, jos joku käyttää P2P softaa musiikkien hankkimiseen.

425.6.2009 0:31

Joo just. mitehän ne laskee sen et paljon rapidshare maksaa kappaleelta TO:ta. Kai se menee jotenki et kappaleen TO maksaa määrän X*lataajien määrä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.6.2009 @ 00:35

525.6.2009 7:04

Update: We initially reported that Rapidshare was fined $34 million on the back of this report. This information is wrong, the court only stated that the value of the tracks was estimated at $34 million. The article is updated accordingly and we’re sorry for the confusion.

625.6.2009 9:20

Voisiko joku RS:n käyttäjä selittää, että mitä tämä tuomio oikein muuttaa (miinusta virheellisesti uutisoitu vahingonkorvaus)? Ymmärtääkseni tiedostoja jaetaan foorumien ja muiden kanavien kautta, jolloin tiedostonimellä ja hashilla ei ole mitään merkitystä. Upittu tiedosto voi olla jopa Truecrypt containeri, joka sisältää sen Britney Spersin kappaleen.

edit. Sekin vielä kiinnostaisi, että onnistuuko tuonne uppiminen anonyymisti esim, proxyn tai VPN:n kautta vai onko tarkkailu sitä luokkaa, että käyttäjätilistä X upittiin tiedosto Y?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.6.2009 @ 09:25

725.6.2009 9:44

itse pidän rapidsharea hyvänä ideana sinänsä vaikka niiden suodatus ei varmaan olekaa mikään paras mahdollien. itse kuitenkin toivoisin että rapidsahrelle ruvettaisiin kehittämään tätä suodatus järjestelmää yhdessä esim tämän Gema porukan kanssa ennen kuin että se haastetaan parin vuoden välein oikeuteen ja imetään siltä se 20-30 minjoonaa. Tuntuu vaan siltä että rapidshare syödään elävältä. En vain haluais lukea joku päivä täältä että rapidshare lopettaa

826.6.2009 11:37

Mitä helvettiä? Jos minä omistaisin kerrostalon ja ottaisi talon täyteen vuokralaisia ja joku heistä vaikka kasvattaisi hamppua niin pitäisikö minun maksaa sakot jos hän jäisi kiinni?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
Netflix kasvaa hurjaa vauhtia – 100 miljoonan tilaajan raja lähestyy Netflix kasvaa hurjaa vauhtia – 100 miljoonan tilaajan raja lähestyy (19.1.2017 15:42)
Netflixin räjähdysmäiselle kasvulle ei näytä tulevan loppua. Yhtiön suoratoistopalveluun liittyi viime vuoden lopulla yhteensä yli seitsemän miljoonaa uutta tilaajaa, joista yli viisi miljoonaa ....

Uutisarkisto