*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

GEMA voitti jälleen RapidSharen - lasku 24 miljoonaa euroa (päivitetty)

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.6.2009 14:17 Kommentteja (8)

GEMA voitti jälleen RapidSharen - lasku 24 miljoonaa euroa (päivitetty) Saksassa oikeudellinen taistelu suositun RapidShare-tiedostonjakopalvelun ja tekijänoikeusjärjestö GEMA:n (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte) välillä on jälleen koitunut RapidSharen tappioksi, kun Hampurin hallinto-oikeus määräsi RapidSharen suodattamaan palvelusta pois noin 5 000 musiikkikappaletta, jonka lisäksi tiedostonjakopalvelun pitää maksaa tekijänoikeusjärjestölle tekijänoikeuskorvauksia 24 miljoonan euron edestä.
Päätöksen myötä RapidSharen on huolehdittava siitä, ettei GEMA:n edustamien artistien kappaleita jaella luvatta palvelun kautta. RapidShare on jo aiemmin suodattanut palvelusta pois tiettyjä tiedostoja tarkistussummien avulla, mutta oikeuden mielestä tämä ei ole riittävä keino, vaan tiedostonjakopalvelun on otettava käyttöön tarkempia suodatuskeinoja.

GEMA:n toimitusjohtaja Harald Heker oli mielissään oikeuden päätöksestä, ja hänen mukaansa kyseessä on tärkeä merkkipaalu taistelussa musiikin luvatonta nettilevitystä vastaan. Heker uskoo tuomion vähentävän selvästi GEMA:n edustamien artistien tuottaman musiikin luvatonta nettilevitystä.

RapidSharen johtoportaaseen kuuluva Bobby Chang ei pidä GEMA:n voittoa suurena mullistuksena, vaan hänen mielestään alemmat oikeusasteet antavat aina liian laajoja päätöksiä, joita korkeammat oikeusasteet sitten korjaavat jälkikäteen. Chang toivoo musiikkijättien avaavan pian uusia kohtuuhintaisia musiikkipalveluita, joiden myötä RapidSharen kautta tapahtuva musiikin luvaton nettijakelu toivottavasti vähenee.

PÄIVITYS:
TorrentFreak-sivuston tekemän korjauksen mukaan RapidSharea ei määrätty maksamaan 24 miljoonan euron tekijänoikeuskorvauksia, vaan oikeus ainoastaan arvioi RapidSharen kautta luvattomasti siirrettyjen kappaleiden arvoksi 24 miljoonaa euroa.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

124.6.2009 14:44

Lainaus:
Heker uskoo tuomion vähentävän selvästi GEMA:n edustamien artistien tuottaman musiikin luvatonta nettilevitystä.
Ja torrenttejahan ei edes käytä kukaan, miksi niistä huolehtia...

224.6.2009 16:11

Katsos kohtuutta taas vaihteeksi.

324.6.2009 20:33

Esim. Yön uuden singlen saa toimivana (DRM Free) vain laitonta tietä, joten en ihmettele, jos joku käyttää P2P softaa musiikkien hankkimiseen.

425.6.2009 0:31

Joo just. mitehän ne laskee sen et paljon rapidshare maksaa kappaleelta TO:ta. Kai se menee jotenki et kappaleen TO maksaa määrän X*lataajien määrä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.6.2009 @ 00:35

525.6.2009 7:04

Update: We initially reported that Rapidshare was fined $34 million on the back of this report. This information is wrong, the court only stated that the value of the tracks was estimated at $34 million. The article is updated accordingly and we’re sorry for the confusion.

625.6.2009 9:20

Voisiko joku RS:n käyttäjä selittää, että mitä tämä tuomio oikein muuttaa (miinusta virheellisesti uutisoitu vahingonkorvaus)? Ymmärtääkseni tiedostoja jaetaan foorumien ja muiden kanavien kautta, jolloin tiedostonimellä ja hashilla ei ole mitään merkitystä. Upittu tiedosto voi olla jopa Truecrypt containeri, joka sisältää sen Britney Spersin kappaleen.

edit. Sekin vielä kiinnostaisi, että onnistuuko tuonne uppiminen anonyymisti esim, proxyn tai VPN:n kautta vai onko tarkkailu sitä luokkaa, että käyttäjätilistä X upittiin tiedosto Y?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.6.2009 @ 09:25

725.6.2009 9:44

itse pidän rapidsharea hyvänä ideana sinänsä vaikka niiden suodatus ei varmaan olekaa mikään paras mahdollien. itse kuitenkin toivoisin että rapidsahrelle ruvettaisiin kehittämään tätä suodatus järjestelmää yhdessä esim tämän Gema porukan kanssa ennen kuin että se haastetaan parin vuoden välein oikeuteen ja imetään siltä se 20-30 minjoonaa. Tuntuu vaan siltä että rapidshare syödään elävältä. En vain haluais lukea joku päivä täältä että rapidshare lopettaa

826.6.2009 11:37

Mitä helvettiä? Jos minä omistaisin kerrostalon ja ottaisi talon täyteen vuokralaisia ja joku heistä vaikka kasvattaisi hamppua niin pitäisikö minun maksaa sakot jos hän jäisi kiinni?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan (26.4.2017 13:46)
Applen tekoälytiimissa työskentelevä ja Siri-puheavustajan perustajiin kuuluvan Tom Gruberin mukaan tekoälyn kehitys on vääjäämätöntä, mutta sitä pitäisi ensisijaisesti kehittämään helpottamaan ....
Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille (26.4.2017 11:18)
Euroopan parlamentti on äänestänyt lakialoitteesta, jonka tavoitteena on kieltää digitaalisiin palveluihin lisättyjen maarajoitusten käyttö. Äänestyksen pohjalta parlamentti alkaa nyt neuvotella ....
Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan (26.4.2017 09:02)
Kiina on ollut yhdysvaltalaisille teknologiayrityksille vaikea markkina valloittaa. Sen on saanut huomata esimerkiksi Netflix, joka on yrittänyt vuosien ajan neuvotella sisältösopimuksia maassa ....
Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? (26.4.2017 08:24)
Apple on iso asiakas eteläkorealaiselle puolijohdeteollisuudelle ja se tulee näkymään ensi syksynä julkaistavissa uusissa iPhoneissa, joiden näytöt valmistetaan suurilta osin Samsungin tehtailla. ....
Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla (25.4.2017 19:47)
Nintendo on päivittänyt yhtiön ensimmäisen älypuhelinpelin Super Mario Runin. Uusin versio on saapunut sekä iPhonelle, joka sai pelin jo viime vuonna, sekä Androidille, jolle Nintendo julkaisi ....
1 kommentti

Uutisarkisto