*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BREIN haastoi The Pirate Bayn oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.6.2009 14:57 Kommentteja (11)

BREIN haastoi The Pirate Bayn oikeuteen Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN on jälleen päättänyt työllistää maan oikeusjärjestelmää ja tällä kertaa kohteeksi on valittu The Pirate Bay -sivusto (TPB).
BREIN ei kuitenkaan yritä aiempien torrent-trakkereita koskevien juttujensa tavoin sulkea TPB:tä kokonaan, vaan sen tarkoitus on saada oikeudella määräys, joka pakottaisi TPB:n estämään Hollannista tulevien surffaajien pääsyn sivustolle.

BREIN on pyytänyt ensi kuun 21. päivä käytävään oikeusistuntoon mukaan TPB:n ylläpitäjät Fredrik Neijin, Peter Sunden ja Gottfrid Svartholm Wargin, joille BREIN ilmoitti oikeudenkäynnistä Facebook- ja Twitter-palveluiden kautta, koska antipiratismiorganisaatio ei saanut muilla keinoin yhteyttä TPB:n ylläpitäjiin.

Bangkokissa tällä hetkellä majaileva Neij kertoi uutistoimisto TT:lle, ettei hän ole saanut omalle Twitter- tai Facebook-tileilleen mitään viestiä ensi kuussa käytävästä oikeudenkäynnistä, vaikka BREIN:in toimitusjohtaja Tim Kuik sanoi, että TPB-ylläpitäjiin on otettu yhteyttä Twitterin ja Facebookin kautta.

Oikeusjutun tiimoilta ilmassa on jälleen kasoittain kysymysmerkkejä esim. siitä, että sijaitseeko TPB:n palvelimia tällä hetkellä Hollannissa tai voiko paikallinen oikeusistuin pakottaa ulkomaalaisen web-palvelun suodattamaan sisältöään.

TPB-sivuston takia on käyty tähän mennessä oikeustaisteluita mm. Ruotsissa, Tanskassa ja Italiassa.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

124.6.2009 15:01

aika fail taas....ihme kalkkiksia

224.6.2009 15:09

Miksei ne pistä operaattoreita estämään sivustolle pääsyn?

"Lukitse kotiovesi, ettei rikolliset varasta, me kun ei jakseta estää rikollisia varastamasta..."

Onpa tyhmää, kun sen eston pystyy kiertämään helposti välityspalvelimella. Ei ne saavuta mitään tällaisella...

324.6.2009 16:13

Siis hollantilaiset ei ite osaa rakentaa kestävää estoa niin nyt velvoittaa TPB:tä toteuttamaan sellaisen, Eikö tähän kävisi sellainen hybä esto hollantilaisille niin kuin aikuisviihdesivuilla on "Oletko yli 18-vuotias" niin hollantilaisille tuli TPB:n sivuilla aluksi "Oletko Hollannista?" ja sit vaihtoehdot kyllä ja ei. Nimittäin käsittääkseni tuossa ei olla mainittu minkälainen tämän eston pitää olla.

424.6.2009 16:13

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:39

524.6.2009 17:16

Lainaus:
Eikö tähän kävisi sellainen hybä esto hollantilaisille niin kuin aikuisviihdesivuilla on "Oletko yli 18-vuotias" niin hollantilaisille tuli TPB:n sivuilla aluksi "Oletko Hollannista?" ja sit vaihtoehdot kyllä ja ei. Nimittäin käsittääkseni tuossa ei olla mainittu minkälainen tämän eston pitää olla.

Pistä sähköpostia niille ja ehota! Luulen että tekevätkin noin jos hoksaavat sen, ettei tapaa määritelty..

624.6.2009 17:40

Miksei hollannin operaattorit itse sulje piratebayta niiden käyttäjille?Miksei vaan käske TPB vaihtaa tv kanavakin niille, kun ei jaksa tarttua kaukosäätimeen.Eikö TPB ylläpitäjät ole jo muutenkin vankilassa, joten en usko, että ne niiden servuihin pääsee.Lopettais kaikki nyt tän TPB kiduttamisen, kun ei ole alas vieläkään sivustoa saanut.

724.6.2009 17:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tkkaisla:
Siis hollantilaiset ei ite osaa rakentaa kestävää estoa niin nyt velvoittaa TPB:tä toteuttamaan sellaisen, Eikö tähän kävisi sellainen hybä esto hollantilaisille niin kuin aikuisviihdesivuilla on "Oletko yli 18-vuotias" niin hollantilaisille tuli TPB:n sivuilla aluksi "Oletko Hollannista?" ja sit vaihtoehdot kyllä ja ei. Nimittäin käsittääkseni tuossa ei olla mainittu minkälainen tämän eston pitää olla.
Hah, tollanen sais sit olla monessakin sivussa moneella maalla noin:D.Ei ole huono idea.

824.6.2009 22:08

Lainaus:
Eikö TPB ylläpitäjät ole jo muutenkin vankilassa
Eivät ole. Se hävitty oikeudenkäynti oli käräjäoikeuden tuomio, josta valitettiin, eli se ei ole lainvoimainen vielä. Käräjäoikeuden jälkeen nyt mennään siis Ruotsin toisen asteen oikeuteen (suom. Hovioikeus), jonka jälkeen taas häviäjä valittaa oikeuteen ja mennään seuraavalle asteelle (suom. Korkein oikeus).

Korkeimman oikeuden päätös on sitten lainvoimainen.

925.6.2009 12:56

Lainaus:
Lainaus:
Eikö TPB ylläpitäjät ole jo muutenkin vankilassa
Eivät ole. Se hävitty oikeudenkäynti oli käräjäoikeuden tuomio, josta valitettiin, eli se ei ole lainvoimainen vielä.
Ei kai tuota käräjäoikeudenkaan osaa ole vielä saatu loppuu näiden jääviys- ja arpomissotkujen osalta. Eli homma voidaan vielä aloittaa uudestaan käräjäoikeudessakin.

1025.6.2009 21:40

Pitää ihmetellä että Hollannilla on enää mitään sanottavaa mistään,maa kun on narkkareita ja homoja täynnä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.6.2009 @ 21:40

1127.6.2009 2:24
Hybridi
Inactive

Hollannista tulee hyvää Trance musiikkia... :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri (24.7.2017 20:18)
Star Trek: Discovery -sarjasta julkaistiin virallinen traileri. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle kymmenen vuotta ennen alkuperäistä sarjaa ja siinä seurataan USS Discoveryn miehistöä. ....
Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
5 kommenttia
Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin (24.7.2017 11:53)
Snapchat teki itsestään tuhoutuvista viesteistä ehkä yllättäenkin ilmiön, joka on kasvanut itsestään lumipallon lailla. Ominaisuutta ovat muut viestipalvelut lähteneet kiivaasti kopioimaan ja ....
Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa (24.7.2017 11:22)
Suomen Asianajajaliiton alainen valvontalautakunta ja Helsingin hovioikeus ovat antaneet piraattikirjeitä tehtailleelle Hedman Partnersille puhtaat paperit, uutisoi Kauppalehti. Asianajotoimistolle ....
Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa (24.7.2017 10:56)
Ison-Britannian hallitus on ilmoittanut laittavansa liikkeelle aloitteen, joka määräisi tarpeeksi suuret kopterit eli niin sanotut dronet rekisteröitäväksi. Lisäksi koptereiden ohjaajien pitäisi ....

Uutisarkisto