*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Mininova vs. BREIN ei käynnisty tänään

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.5.2009 15:29 Kommentteja (4)

Mininova vs. BREIN ei käynnisty tänään Täksi päiväksi alustavasti suunniteltu Mininova-sivuston ja Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN:in välinen oikeudenkäynti ei pääse käyntiin tänään, vaan oikeudenkäynti on siirretty kesäkuun toiselle päivälle.
Mininovan blogikirjoituksen mukaan aikataulumuutokset liittyvät heidän asianajajansa henkilökohtaisiin asioihin, mutta mitään tarkempaa selvitystä viivästymiselle Mininovan edustajat eivät kertoneet. Blogin mukaan viivästymisen syy ei ole kuitenkaan kytköksissä itse jutun sisältöön, joten mitään yllättäviä käänteitä jutun tiimoilta ei todennäköisesti nähdä ennen oikeudenkäynnin alkua.

BREIN:in on tarkoitus saada oikeusjutussa oikeudelta päätös, joka pakottaisi Mininova-sivuston suodattamaan tekijänoikeusloukkaukset mahdollistavat torrent-tiedostot pois sivuston hakutuloksista. BREIN:in aiemmat tapaukset tuntien kyseistä päätöstä sovellettaisiin todennäköisesti myös muihin Hollannissa toimiviin torrent-hakukoneisiin, jolloin monien paikallisten torrent-hakukoneiden pitäisi muuttaa toimintaansa.

Suodattamisen pakollisuudesta taistellaan eri oikeusasteissa todennäköisesti vielä useiden kuukausien ajan, sillä Mininovan toisena perustajana tunnettu Erik Dubbelboer kertoi viime vuonna, että asian käsittely viedään tarvittaessa korkeimpaan oikeuteen asti ja samanlainen suunnitelma lienee myös BREIN:illä.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

120.5.2009 19:26

Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa.. Jonne voisi laittaa kaikki tuollaiset sivustot missä ne eivät ole laittomia niin säästyy aikaa ja rahaa ettei tarvitse käydä enää yhtään rosista näistä asioista.

220.5.2009 20:49

Harmi kun paras avoin träkkeri (vai onko se pelkkä hakukone) menetettiin. Mininovasta sentään löysi helposti sen, mitä oli etsimässä (toisin kuin esim. piratebaysta).

321.5.2009 18:42
Hybridi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gilbertt:
Harmi kun paras avoin träkkeri menetettiin. The Pirate Baysta sentään löysi helposti sen, mitä oli etsimässä (toisin kuin esim. Mininovasta).
:DD

422.5.2009 10:54

kreikkalainen internet ystäväni kehuskeli maansa avointa torrent-lakia.
Sinne serverit sitten vaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto