*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Datel tuo Xbox 360:lle Micro SD -paikalla varustetun muistikortin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2009 21:17 Kommentteja (9)

Datel tuo Xbox 360:lle Micro SD -paikalla varustetun muistikortin Microsoft on pitänyt Xbox 360 -pelikonsolin tallennusmedioiden markkinat rautaisessa otteessaan erilaisten suojausten avulla, joiden myötä kolmannet osapuolet eivät ole pystyneet julkaisemaan konsolille omia muistikortteja tai kiintolevyjä. Nyt Datel on kuitenkin onnistunut murtamaan nämä suojaukset ja yritys on tuonut markkinoille kaksi muistikorttia, joiden rinnalla Microsoftin omat tekeleet näyttävät lähinnä ylihintaisilta vedätyksiltä.
Datelin XB360 MAX Memory 2GB- ja XB360 MAX Memory 4GB -muistikortit sisältävät nimensä mukaisesti 2 tai 4 gigatavua tallennustilaa jota voi tarvittaessa laajentaa 16 gigatavuun asti työntämällä laitteeseen Micro SD- tai SDHC-muistin. Hintaa 2 gigatavun mallilla on 29,99 puntaa eli noin 33,50 euroa ja 4 gigatavun mallilla puolestaan 39,99 puntaa eli noin 44,60 euroa.

Microsoft tarjoaa itse suurimmillaan ainoastaan 512 megatavun tallennuskapasiteetilla varustettua muistikorttia, josta joutuu Suomessa pulittamaan uutena vähintään 45 euroa. Microsoftin muistikortin tallennustilaa ei voi myöskään laajentaa, vaan kuluttajan täytyy tyytyä kortin omaan tallennustilaan.

Datelin korttien mukana tulee lisäksi PC:llä toimiva MAX Memory Card Manager -ohjelman, jonka avulla kuluttajat voivat ottaa varmuuskopioita muistikortin sisällöstä.

Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että aikooko Microsoft rangaista Datelin muistikortin käyttäjiä tulevaisuudessa esim. Xbox Live -tilin sulkemisella tai estääkö Microsoft kyseisten muistikorttien käytön konsolissa Dashboard-päivityksen avulla.


Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

114.5.2009 21:45

Möisivät ennemmin lisenssejä kuin yrittäisivät kaikin keinoin estää. Halvempaahan sekin olisi.

214.5.2009 22:09

Olisi tästäkin hyötyä.Kun myydään halvemmalla jotain 40gb SD kortteja kun tuo 20gb kovalevy.Verkkokaupassa kerran näin 64gb 89€.

315.5.2009 0:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:
Olisi tästäkin hyötyä.Kun myydään halvemmalla jotain 40gb SD kortteja kun tuo 20gb kovalevy.Verkkokaupassa kerran näin 64gb 89€.
Sulla on nolla liikaa tuossa muistikortin koossa :D

415.5.2009 1:23

Täytyy olla iloinen että ovat saaneet edes jotain murretuksi.

515.5.2009 8:24

90€ saa 32gb SDHC kortin mutta eihän tossa luvata kuin 16gb tuki.

615.5.2009 9:10

Rankka takaisku Mikkisoftalle... Pitää seuraa mitä kapuloita ne keksii Datelille.

715.5.2009 9:20

Kaunakohan mahtaa kestää, että M$ julkaisee softapäivityksen jossa yli 512Mt muistikortit eivät toimi...

815.5.2009 10:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:
Olisi tästäkin hyötyä.Kun myydään halvemmalla jotain 40gb SD kortteja kun tuo 20gb kovalevy.Verkkokaupassa kerran näin 64gb 89€.
Se vaan että SDHC-formaatin maksimikapasiteetti on 32GB, 64GB kortteja ei ole eikä tule. Uudessa SDXC-formaatissa sen sijaan on potentiaalia aina 2TB asti, mutta kyseistä mallia ei ole vielä edes julkaistu.

Lainaus:
Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että aikooko Microsoft rangaista Datelin muistikortin käyttäjiä tulevaisuudessa esim. Xbox Live -tilin sulkemisella tai estääkö Microsoft kyseisten muistikorttien käytön konsolissa Dashboard-päivityksen avulla.
En usko että tuosta tulee livebanneja kenellekään, mutta kortin toiminnan kyllä varmaan estäjät päivitysten avulla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.5.2009 @ 10:24

917.5.2009 18:48

En tajua miksi eivät voineet vain yksinkertaisesti mahdollistaa ulkoisille laitteille tallentamista, tappiotahan se olisi tietty voinut tehdä muistikortti/kovalevy myynnissä mutta hinnan ja virittely mahdollisuuksien puolesta taas olisi voinut tulla enemmän ostajia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....

Uutisarkisto