*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple hylkäsi Nine Inch Nailsin sovelluksen

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 4.5.2009 12:10 Kommentteja (6)

Apple hylkäsi Nine Inch Nailsin sovelluksen Applen App Store -seula on ohjelmistokaupan julkaisusta asti kohdannut kritiikkiä niin käyttäjien kuin kehittäjien keskuudessa. Ohjelmistojen hyväksymisprosessiin sovelletaan tiukkoja sääntöjä, jotta käyttäjiä mahdollisesti häiritsevän tai loukkaavan materiaalin levitys estettäisiin. Viimeaikoina Apple on lisäksi poistanut App Storesta sovelluksia, jotka ovat läpäisseet seulan, mutta ovat osoittautuneet sääntöjen vastaiseksi. Tällaisista ohjelmista eniten huomiota sai niin sanottu vauvantappopeli, jossa puhelinta heiluttamalla hiljennetään itkevä vauva.
Nyt Nine Inch Nailsin Trent Reznor on kertonut sivustonsa keskustelualueella, että Apple on hylännyt heidän iPhone-sovelluksensa, joka on jo App Storessa. Sovellus ei todellakaan kannusta lasten pahoinpitelyyn, vaan hylkäys tehtiin syystä, että sovelluksen avulla pääsee käsiksi bändin sensuroimattomaan kappaleeseen. Apple vaatii nyt muutoksia sovellukseen mahdollisimman nopeasti.

Bändin keulahahmo Trent Reznor on käärmeissään Applen kaksinaismoralismista. App Storesta uuteen The Downward Spiral -levyyn ei saa päästä käsiksi, mutta iTunesista sen voi ostaa. Hän muistelee samalla Wal-Mart -vähittäiskauppaketjun kanssa kärvistelemää sensurointitapausta, jonka johdosta Nine Inch Nailsin musiikkia ei juuri nähdä kyseisen ketjun hyllyillä. Kuten Apple, Wal-Mart ei hyväksynyt kauppaansa teoksia, joita ei ole erikseen sensuroitu. Herra Reznoria ihmetyttää kuinka asiakkaat voivat kuitenkin ostaa Kummisetä-elokuvan tai Grand Theft Auto 4 -pelin ja altistua siten väkivallalle.

Sama pätee Applen tapaukseen, sillä näillä näkymin Apple on ottanut vastuun hylätä sovellukset, joiden välityksellä luokkaavaa materiaalia voidaan löytää. Apple hylkäsi aiemmin Tweetie-sovelluksen päivityksen, koska sovelluksella löytyi luokkaavaa materiaalia Twitteristä - aivan, Twitteristä.

Keskustelualueella ollaan lähes yksimielisiä siitä, että Applen on syytä tarkistaa App Storen hyväksymissäännöt. Kuten Trent Reznorkin sanoi, mikäli näin ei tapahtu, voidaan kyseenalaistaa olisiko Safari tai Mail-sovellus syytä sensuroida myös.

Applen lähettämä sähköposti ja Trent Reznorin viesti löytyvät täältä.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

14.5.2009 13:10

Itse en Applen politiikkaa ole muutenkaa ymmärtänyt eri asioiden suhteen. Omistan iphonen ja ko. sovelluksen joka ei minulla toimi ja olisi ollut mukavempi mieluumin saada päivitys ko. ohjelmaa. Hyvät laiteet, huonot periaatteet.

24.5.2009 18:17

Sis Wal-Mart ei ottanut levyjä myyntiin, mutta myy kuitenkin väkivaltaisia elokuvia yms? Johtuisikohan tuo siitä, että elokuvissa ja videopeleissä on ikärajat, joten sillä saadaan otettua pois myyjän vastuuta, kun taas musiikissa myyjän pitäisi tietää, että sisältääkö tämä nyt haitallista materiaalia. Tämä taas ei ole se helpoin asia, jos kaupassa on se 500+ levyä mytävänä.

Kohta ne varmaan keksii, että musiikillekkin olisi hyvä laittaa ikärajat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.5.2009 @ 18:18

34.5.2009 18:26
kek
Vahvistamaton

Junafani: Levyissä on se mustavalkoinen "adult jotain" merkki, joka on käsittääkseni vastaava kuin pelien ikärajamerkintä.

Olin jo pitkälti unohtanut miksi applea vihaan. Tämä onneksi virkisti muistiani. Ärsyttvää on, että noin läpimätä firma tekee niin hyviä tuotteita.

44.5.2009 19:11

Lainaus:
Keskustelualueella ollaan lähes yksimielisiä siitä, että Applen on syytä tarkistaa App Storen hyväksymissäännöt. Kuten Trent Reznorkin sanoi, mikäli näin ei tapahtu, voidaan kyseenalaistaa olisiko Safari tai Mail-sovellus syytä sensuroida myös.
Puhumattakaan Puhelin -sovelluksesta, tai Tekstarisovellus, tai YouTube tai iTunes(kiroilua biiseissä ai jai). Myöskin Kalenteriin tai Muistioon voi laittaa loukkaavaa tekstiä, pannaan sekin. Kartoissa voi olla loukkaavia kadun nimiä, pois pois! iPodilla voi kuunnella Jimmu Borgiria, POIS EHDOTTOMASTI!! Kameralla voi ottaa raakoja kuvia ja niitä on Valokuvat -sovelluksessa, pois pois... Entäpä puhelimen värit? Edustaa selkeästi etnisiä ryhmiä. Valkoinen malli on mustaa kalliimpi, eli tämähän on rasismia koska viitataan siihen että musta on köyhä. (Joojoo saa sen kalliimmankin mustana) Oli pakko vähän kirjoitella :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.5.2009 @ 19:11

55.5.2009 10:06

Parental Advisory: Explicit Lyrics/Content.
Taattu tapa lisätä myyntiä. Ne puhuu tuhmia..

66.5.2009 1:41
Jonathan
Vahvistamaton

Applen softatsekkaus on ensimmäisen toimintavuoden aikana ollut monellakin tapaa huono, sekä linjan että nopeuden suhteen. Se on osin selitettävissä ja ymmärrettävissä softien suurella määrällä. Myös sovellusten, kehittäjien ja ansaintalogiikkojen kirjo on ollut niin suuri että on ollut oikeastaan aika ihme että homma on toiminut näinkin hyvin.

Harjoitteluaika on kohta ohi. 3.0:n julkaisun myötä monen asian odotetaan muuttuvan, myös hyväksymis- ja ratingkäytännöissä. Olen erittäin yllättynyt ja pettynyt jos tilanne on vielä ensi syksynäkin sama kuin nyt.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
4 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto