*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Adobe tuo Flashin olohuoneeseen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.4.2009 23:10 Kommentteja (6)

Adobe tuo Flashin olohuoneeseen Adoben Flash-tekniikka on viime vuosien aikana laajentanut jalansijaansa mm. matkapuhelimiin ja pelikonsoleihin, mutta markkinoilta löytyy vielä runsaasti erilaisia laitteita, joihin Flash-tukea ei saa. Adobe aikookin korjata tätä epäkohtaa vielä tämän vuoden aikana, sillä yrityksen seuraava tavoite on saada Flash mukaan mm. internet-yhteydellä varustettuihin televisioihin, Blu-ray-soittimiin ja digibokseihin.
Flash Platform for the Digital Home -nimellä kulkevan ratkaisun avulla Flash-sisältöä voidaan tuoda suoraan olohuoneisiin sopivan laitteen ja internet-yhteyden avulla. Laitteisiin ei tarvitse sisällyttää internet-selainta, vaan interaktiiviset toiminnot ja videoiden toistamisen voi toteuttaa suoraan Flashin avulla. Täten digitaalisten TV-lähetysten yhteydessä voidaan välittää tietoa katsottavan ohjelman Flash-sivusta, jonka televisio voi sitten noutaa internet-yhteyden avulla.

Videoiden osalta Adobe lupaa tukea myös teräväpiirtovideoiden näyttämiselle, joten Flashin avulla olisi mahdollista toteuttaa televisioihin teräväpiirtosisältöä tarjoava Video On Demand -palvelu. Televisioissa pyörivä Flash helpottaisi myös YouTuben tapaisten videosivustojen tuomista kotisohvalle.

Adoben kanssa kimpassa uudistuksen osalta ovat sekä sisällöntuottajat että laitevalmistajat, kuten Atlantic Records, Broadcom, Comcast, Disney, Intel, Netflix, STMicroelectronics, The New York Times, NXP Semiconductors ja Sigma Designs. Ensimmäisten Flash-yhteensopivien uusien laitteiden on tarkoitus saapua markkinoille tämän vuoden toisella puolikkaalla.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

121.4.2009 23:50

tv ohjelmien aikana näkyviä flash mainoksia siis tulevaisuudessa tiedossa, huraa.

222.4.2009 1:43

Jos jotain flash popuppeja tulee kesken leffan niin ei pää kestä.

322.4.2009 11:51

heh... ei auta ko wareksia vaan :D ko telkusta tulee popuppeja

423.4.2009 21:49

Saisivat vaan tappaa ton flashin ja tehdä jotain uutta. Ei oo oikeasti todellista jos peruskoneena muuten hyvin toimiva kubuntu-läppäri (AMD Sempron 2600+, 512 Ram) operalla lagaa flashin kanssa niin ettei mitään rajaa. Firefoxilla asiat vähän paremmin. Puhumattakaan vanhemmista, muuten toimivista koneista.

526.4.2009 9:56
Hybridi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
tv ohjelmien aikana näkyviä flash mainoksia siis tulevaisuudessa tiedossa, huraa.
Noooooooooooouuuuuuuuuu!!!!! :O Toivottavasti ei! ='( yhyhyh...

69.5.2009 13:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kupuntu:
Saisivat vaan tappaa ton flashin ja tehdä jotain uutta. Ei oo oikeasti todellista jos peruskoneena muuten hyvin toimiva kubuntu-läppäri (AMD Sempron 2600+, 512 Ram) operalla lagaa flashin kanssa niin ettei mitään rajaa. Firefoxilla asiat vähän paremmin. Puhumattakaan vanhemmista, muuten toimivista koneista.
Hmm, mulla ei lagaa 1,8Ghz AMD:llä w/ giga ramia... sen enempää swiftfox kuin operakaan, ennen rautapäivitystä oli 1Ghz ja 768 ram joka oli vielä SDRAM (nyt DDR) ja silloin jotkut päheämmät paljon vaativat flashit saattoivat snadisti pahimmillaan lagata... tosin sekin vaikuttaa että on vaan avoimet mattroxin ajurit kun en ole jaksanut mattroxin omia suljettuja (joissa parempi kiihdytystuki) saada laitetuksi ja kaikki muu kuorma mitä koneella pyörii...

En tiedä paljonko flashiin tai vastaavaan voisi nopeutta saada optimaalisimmillaan ja samalla laatutasolla, mutta ei flash ihan huono ole... Normi pikkuflashit näkyy jopa P200MMX tasoisella koneella jossa Win2k ja isommat useimmiten ihan hyvin jos kone ei ole turhan vanha (ja aika wanhaa saa rauta siihen olla päätellen omista koneista).

Jos joku jota kuitenkin jo 90-luvun lopussa silloisille koneille tarkoitettuihin web-ohjelmiin tarkoitettu systeemi joka tosiaan ansaitsee maininnan jos kymmenekin aivan uskomattomasta resurssien ja muistin kulutuksesta ja aina verkkaisesta normitehtävistä suoriutumisesta niin muisteleppa Javaa - siinä varsinainen tonnikeiju mitä tulee niin web-sovelluksiin kuin muihinkin Java ohjelmiin :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Facebook kehitti Watch Partyt – Katsele nettivideoita samaan aikaan kavereiden kanssa Facebook kehitti Watch Partyt – Katsele nettivideoita samaan aikaan kavereiden kanssa (18.1.2018 12:10)
Facebookista on jo pidemmän aikaa voinut vahdata hassuja videoita aiheesta kuin aiheesta, mutta se ei ole ollut kovin yhteisöllistä – kuten yhteisöpalvelulta voisi odottaa. Facebookin testaama ....
Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? (18.1.2018 07:27)
Vanhempien iPhone-mallien hidastaminen yllättävien sammumisten ehkäisemiseksi tietynlaisissa tilanteissa nousi julkisen keskustelun valokeilaan joulukuussa, mikä pakotti Applen julkaisemaan ....
4 kommenttia
Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja (18.1.2018 06:46)
Apple on ilmoittanut kiihdyttävänsä investointitahtiaan Yhdysvalloissa Donal Trumpin hallinnon verohelpotusten johdosta. Seuraavan viiden vuoden aikana Apple tuo rahaa Yhdysvaltojen talouteen ....
2 kommenttia
Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....

Uutisarkisto