*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Adobe tuo Flashin olohuoneeseen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.4.2009 23:10 Kommentteja (6)

Adobe tuo Flashin olohuoneeseen Adoben Flash-tekniikka on viime vuosien aikana laajentanut jalansijaansa mm. matkapuhelimiin ja pelikonsoleihin, mutta markkinoilta löytyy vielä runsaasti erilaisia laitteita, joihin Flash-tukea ei saa. Adobe aikookin korjata tätä epäkohtaa vielä tämän vuoden aikana, sillä yrityksen seuraava tavoite on saada Flash mukaan mm. internet-yhteydellä varustettuihin televisioihin, Blu-ray-soittimiin ja digibokseihin.
Flash Platform for the Digital Home -nimellä kulkevan ratkaisun avulla Flash-sisältöä voidaan tuoda suoraan olohuoneisiin sopivan laitteen ja internet-yhteyden avulla. Laitteisiin ei tarvitse sisällyttää internet-selainta, vaan interaktiiviset toiminnot ja videoiden toistamisen voi toteuttaa suoraan Flashin avulla. Täten digitaalisten TV-lähetysten yhteydessä voidaan välittää tietoa katsottavan ohjelman Flash-sivusta, jonka televisio voi sitten noutaa internet-yhteyden avulla.

Videoiden osalta Adobe lupaa tukea myös teräväpiirtovideoiden näyttämiselle, joten Flashin avulla olisi mahdollista toteuttaa televisioihin teräväpiirtosisältöä tarjoava Video On Demand -palvelu. Televisioissa pyörivä Flash helpottaisi myös YouTuben tapaisten videosivustojen tuomista kotisohvalle.

Adoben kanssa kimpassa uudistuksen osalta ovat sekä sisällöntuottajat että laitevalmistajat, kuten Atlantic Records, Broadcom, Comcast, Disney, Intel, Netflix, STMicroelectronics, The New York Times, NXP Semiconductors ja Sigma Designs. Ensimmäisten Flash-yhteensopivien uusien laitteiden on tarkoitus saapua markkinoille tämän vuoden toisella puolikkaalla.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

121.4.2009 23:50

tv ohjelmien aikana näkyviä flash mainoksia siis tulevaisuudessa tiedossa, huraa.

222.4.2009 1:43

Jos jotain flash popuppeja tulee kesken leffan niin ei pää kestä.

322.4.2009 11:51

heh... ei auta ko wareksia vaan :D ko telkusta tulee popuppeja

423.4.2009 21:49

Saisivat vaan tappaa ton flashin ja tehdä jotain uutta. Ei oo oikeasti todellista jos peruskoneena muuten hyvin toimiva kubuntu-läppäri (AMD Sempron 2600+, 512 Ram) operalla lagaa flashin kanssa niin ettei mitään rajaa. Firefoxilla asiat vähän paremmin. Puhumattakaan vanhemmista, muuten toimivista koneista.

526.4.2009 9:56
Hybridi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
tv ohjelmien aikana näkyviä flash mainoksia siis tulevaisuudessa tiedossa, huraa.
Noooooooooooouuuuuuuuuu!!!!! :O Toivottavasti ei! ='( yhyhyh...

69.5.2009 13:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kupuntu:
Saisivat vaan tappaa ton flashin ja tehdä jotain uutta. Ei oo oikeasti todellista jos peruskoneena muuten hyvin toimiva kubuntu-läppäri (AMD Sempron 2600+, 512 Ram) operalla lagaa flashin kanssa niin ettei mitään rajaa. Firefoxilla asiat vähän paremmin. Puhumattakaan vanhemmista, muuten toimivista koneista.
Hmm, mulla ei lagaa 1,8Ghz AMD:llä w/ giga ramia... sen enempää swiftfox kuin operakaan, ennen rautapäivitystä oli 1Ghz ja 768 ram joka oli vielä SDRAM (nyt DDR) ja silloin jotkut päheämmät paljon vaativat flashit saattoivat snadisti pahimmillaan lagata... tosin sekin vaikuttaa että on vaan avoimet mattroxin ajurit kun en ole jaksanut mattroxin omia suljettuja (joissa parempi kiihdytystuki) saada laitetuksi ja kaikki muu kuorma mitä koneella pyörii...

En tiedä paljonko flashiin tai vastaavaan voisi nopeutta saada optimaalisimmillaan ja samalla laatutasolla, mutta ei flash ihan huono ole... Normi pikkuflashit näkyy jopa P200MMX tasoisella koneella jossa Win2k ja isommat useimmiten ihan hyvin jos kone ei ole turhan vanha (ja aika wanhaa saa rauta siihen olla päätellen omista koneista).

Jos joku jota kuitenkin jo 90-luvun lopussa silloisille koneille tarkoitettuihin web-ohjelmiin tarkoitettu systeemi joka tosiaan ansaitsee maininnan jos kymmenekin aivan uskomattomasta resurssien ja muistin kulutuksesta ja aina verkkaisesta normitehtävistä suoriutumisesta niin muisteleppa Javaa - siinä varsinainen tonnikeiju mitä tulee niin web-sovelluksiin kuin muihinkin Java ohjelmiin :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin (2.12.2016 13:01)
PC-pelikehittäjät ovat viime aikoina laajentuneet mobiilipelimarkkinoille ostamalla sektorilla jo markkinaosuuksia kahmineita yrityksiä. Esimerkiksi Activision Blizzard osti Candy Crush -pelejä ....
Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen (2.12.2016 12:26)
Huawei aikoo päivittää ensi vuoden alussa kaikkiaan kuusi puhelinmallia Android 7.0 Nougatiin. Näin kertovat HDBlog.it- ja Android Central -sivustot, jotka eivät kuitenkaan paljasta tietojensa lähdettä. ....
Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een (2.12.2016 11:16)
Steamin marraskuisten tilastotietojen mukaan lähes puolet pelaajista on siirtynyt Windows 10:een. Satunnaisotantaan perustuvien lukemien mukaan 48,37 prosenttia PC-pelaajista käyttää 64-bittistä ....
2 kommenttia
Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä (2.12.2016 10:53)
Vielä pari vuotta sitten Internet of Things oli hyvin epämääräinen käsite, jota käytettiin lähes kaikissa pöhinäpuheissa, mutta kukaan ei oikein tuntunut käsittävän mitä se käytännössä oikein ....
Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit (2.12.2016 10:32)
Taiwanilainen mobiilipiirikehittäjä MediaTek on esitellyt kaksi uutta suorituskykyisiin älypuhelimiin suunnattua järjestelmäpiiriä. Helio X23 ja Helio X27 ovat muun Helio X20 -malliston mukaisesti ....

Uutisarkisto