*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

FIGMA: Suomessa myytiin alkuvuonna yli 443 000 PC- ja konsolipeliä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.4.2009 22:10 Kommentteja (12)

FIGMA: Suomessa myytiin alkuvuonna yli 443 000 PC- ja konsolipeliä Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry on julkaissut tietoja alkuvuoden pelimyynneistä, joiden valossa taloudellinen alamäki ei ole vielä kääntänyt Suomen pelimyyntejä laskuun eurojen osalta, mutta kappalemäärissä mitattuna nähtiin pientä laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.
Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana PC- ja konsolipelejä myytiin yhteensä yli 443 000 kappaletta. Viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla pelejä kaupattiin noin 449 000 kappaletta, joten laskua tuli noin 6 000 pelin verran. Kappalemäärissä mitattuna suosituin pelialusta alkuvuonna oli PlayStation 2, joka kaappasi 30,5 prosentin osuuden myydyistä peleistä. Toiselle sijalle tuli PC 28,7 prosentin osuudella ja kolmas oli PlayStation 3 13,2 prosentin osuudella. Seuraavat sijat menivät Xbox 360:lle (11,7 prosenttia), Wiille (9,3 prosenttia), DS:lle (5,0 prosenttia) ja PSP:lle (1,6 prosenttia).

Rahassa mitattuna ensimmäisen neljänneksen aikana pelejä myytiin 13,8 miljoonan euron edestä. Keskimäärin kuluttaja maksoi siis ostetusta pelistä hieman yli 31 euroa. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä pelejä myytiin noin 13,2 miljoonan euron edestä. Euromittarin osalta suosituin pelialusta oli PS2, joka nappasi 21,7 prosentin osuuden rahapotista. Toiselle sijalle ylsi PS3 (19,3 prosenttia), ja kolmas oli Xbox 360 (17,9 prosenttia). Seuraavilta sijoilta löytyivät Wii (17,3 prosenttia), PC (16,7 prosenttia), DS (5,9 prosenttia) ja PSP (1,2 prosenttia).

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

119.4.2009 12:26

Yksi peli kymmentä suomalaista kohden. Melko vakuuttava määrä.

219.4.2009 12:41

Pc pelien myynti toiseksi korkein, eihän se waretus nyt niin paljon vie tuloja pois kun kuitenkin noin paljon niitä ostettukkin :E

319.4.2009 14:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti shnigi:
Pc pelien myynti toiseksi korkein, eihän se waretus nyt niin paljon vie tuloja pois kun kuitenkin noin paljon niitä ostettukkin :E
Aivan! :)

419.4.2009 14:45

Tuosta puuttuu vielä ulkomailta tilatut pelit, mistä kaikki valveutuneet pelaajat pelinsä hankkii. En ole tainnut suomesta ostaa yli 5v yhtään peliä, kun ulkolaisista kaupoista saa puolet halvemmalla.

519.4.2009 15:40

En usko, että tämä laskee netistä tilaamista kuten Steamista tai muusta vastaavasta.Steamista ostetaan pelejä paljon.

619.4.2009 16:47

Kaikki pelit tulee hommattua käytettynä. Näin tekevät monet muutkin, varsinkin ne joilla rahaa ei ole tuhlattavaksi asti. Xbox 360-pelitkin irtoavat käytettynä yli puolta halvempina kun uusina (70e vs. 30e)

719.4.2009 17:42
MoiMi21
Inactive

eipä kannusta oikeen ostoksille suomalaisiin pelikauppoihin puolet kalliimpi hinta, verrattuna esim. englantiin. jengin pitäs vaa jättää tylyst ostamatta pelinsä ja tilata sielt mistä halvemmalla saa. pelikaupoissa käytettyjen pelien hinnatkin on aivan liian yläkanttiin.

820.4.2009 2:44

Luulisi, että piratismi söisi enemmän pelimyynnistä?

920.4.2009 5:57
AssWag
Inactive

Aikamoinen paradoksi..

Kummankin, sekä warettamisen että viihteen (musa, elokuvat, pelit..) laillisen kaupan trendi ollut koko ajan kasvava viimeiset vuodet. Kuitenkin asiakaskunta on käytännössä sama ja heiluntaa tapahtuu lähinnä sisältöjen sisällä, kun hitti peli tulee markkinoille se näkyy leffojen myynnissä ja päinvastoin. Talouden taantumakaan ei näytä hirveesti notkauttavan myyntiä, päin vastoin. Tulee väistämättä mieleen, että josko piratismi sittenkin tukee laillista myyntiä...toisin kuin eräät tahot antavat ymmärtää. Toisaalta näiden eräiden tahojen toimet ja loputon vittuilu voivat hyvinkin saada trendin jatkossa laskemaan..

Ja näistä tilastoista tosiaan puuttuu todennäköisesti ulkomainen postimyynti, itse ostan käytännössä kaiken ulkomailta, johtunee myös hyvin pitkäti siitä, että satun asumaan veroparatiisissa ;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.4.2009 @ 06:01

1020.4.2009 19:03

Eihän tuo mikään suuri luku ole verrattuna ostamattomien pelien määrään. 400 000 peliä alkuvuodesta, eli keskimäärin joka neljäs suomalainen ostaa yhden pelin vuoden aikana. Varmasti joka neljäs kuitenkin pelaa, enkä usko että pelimäärä on lähelläkään yhtä per vuosi.

1120.4.2009 20:11
AssWag
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti someguy22:
Eihän tuo mikään suuri luku ole verrattuna ostamattomien pelien määrään. 400 000 peliä alkuvuodesta, eli keskimäärin joka neljäs suomalainen ostaa yhden pelin vuoden aikana. Varmasti joka neljäs kuitenkin pelaa, enkä usko että pelimäärä on lähelläkään yhtä per vuosi.
Yli puolet ei varmastikkaan pelaa. Suomen ikärakenne on sellainen et reippaasti yli puolet suomalaisista on suurtaikäluokkaa 1950 tai aikesemmin syntyneitä, siitäkin nuoremmat pelailee lähinnä pasianssia, siitä kun lasketaa vielä imeväisikäiset pois niin jää käytännössä pelaajat jäljelle. Sit kun vielä huomioidaan käytteyjen pelien osajat ja ulkomaantuoti, niin kyllä tuo musta tosi kova luku on suomen kokoiselle markkinalle huom!! kolmelle ensimmäiselle kuukaudelle!!

"Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana PC- ja konsolipelejä myytiin yhteensä yli 443 000 kappaletta."

1226.4.2009 9:39
Hybridi
Inactive

Aikas paljon pelejä... :O

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman (25.7.2017 11:23)
Kiinan valtioneuvosto on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan maa olisi tekoälytutkimuksen johtava valtio vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on rakentaa tekoälyn ympärille kokonainen ....
Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta (25.7.2017 09:14)
Spotify on saamassa läpi haluamansa uudet lisenssiehdot levy-yhtiö Warnerin musiikkiin. Aiemmin tänä vuonna suoratoistopalvelu on solminut uudet ehdot Universalin ja Sonyn kanssa. Reutersille ....
4 kommenttia
32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä 32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä (25.7.2017 08:42)
Microsoft aikoo poistaa legendaarisen Paint-piirustusohjelman Windows 10:stä syksyllä julkaistavan Fall Creators Update -päivityksen myötä. Muutos on haikea, sillä Paint on ollut osa Windowsin ....
Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri (24.7.2017 20:18)
Star Trek: Discovery -sarjasta julkaistiin virallinen traileri. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle kymmenen vuotta ennen alkuperäistä sarjaa ja siinä seurataan USS Discoveryn miehistöä. ....
Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
5 kommenttia

Uutisarkisto