*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekniikan museo osti The Pirate Bayn palvelimen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.4.2009 11:56 Kommentteja (3)

Tekniikan museo osti The Pirate Bayn palvelimen Tukholmassa toimiva tekniikan museo ilmoitti eilen hankkineensa museoon uuden näyttelyesineen. 2 000 kruunua eli noin 180 euroa maksanut uutukainen on The Pirate Bayn (TPB) vanha palvelin, jonka poliisit takavarikoivat vuonna 2006 tapahtuneessa ratsiassa.
Palvelin oli käytössä vuosien 2004-2006 välisenä aikana, joten palvelin on ollut mukana TPB:n alkutaipaleella. Museossa palvelin päätyi osaksi tekijäoikeuksia sekä aineetonta omaisuutta käsittelevään näyttelyyn. Samaisesta näyttelystä löytyy lisäksi mm. kasetteja, joille on aikanaan äänitetty musiikkia.

TPB:n ylläpitäjät kuulevat tänään oikeuden näkemyksen heidän syyllisyydestään mediajättien ja tekijänoikeusjärjestöjen esittämiin syytöksiin. Helmi-maaliskuussa käyty oikeudenkäynti sujui värikkäissä merkeissä, joten myös tänään odotettavissa on useita lausuntoja jutussa mukana olleilta tahoilta, kunhan tuomio julkistetaan.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

117.4.2009 12:23

e: ei mitää enää

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.4.2009 @ 12:36

217.4.2009 13:12

Tuo pitäs kyllä mennä kattomaan ihan livenä :)

318.4.2009 6:03

"Samaisesta näyttelystä löytyy lisäksi mm. kasetteja, joille on aikanaan äänitetty musiikkia."

Siis IHAN OIKEAA ANALOGISTA MUSIIKKIA - Ei voi olla totta - ihqu oikeesti onkohan nyt papalla vaiqqua korvissa? Pitäisköhän lahjoittaa Tukholmaan helmi piratismin alkuajoilta, ihan itse noin 1984 tehty C-kasettiKOPIO Hanoi Rocks'in parhaasta levystä koskaan "Two Steps from the Move". Siitä kopiosta on syyttäjien hyvä lähteä liikkeelle, kun eivät näemmä asiasta vieläkään paskaakaan tajua ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto