*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekniikan museo osti The Pirate Bayn palvelimen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.4.2009 11:56 Kommentteja (3)

Tekniikan museo osti The Pirate Bayn palvelimen Tukholmassa toimiva tekniikan museo ilmoitti eilen hankkineensa museoon uuden näyttelyesineen. 2 000 kruunua eli noin 180 euroa maksanut uutukainen on The Pirate Bayn (TPB) vanha palvelin, jonka poliisit takavarikoivat vuonna 2006 tapahtuneessa ratsiassa.
Palvelin oli käytössä vuosien 2004-2006 välisenä aikana, joten palvelin on ollut mukana TPB:n alkutaipaleella. Museossa palvelin päätyi osaksi tekijäoikeuksia sekä aineetonta omaisuutta käsittelevään näyttelyyn. Samaisesta näyttelystä löytyy lisäksi mm. kasetteja, joille on aikanaan äänitetty musiikkia.

TPB:n ylläpitäjät kuulevat tänään oikeuden näkemyksen heidän syyllisyydestään mediajättien ja tekijänoikeusjärjestöjen esittämiin syytöksiin. Helmi-maaliskuussa käyty oikeudenkäynti sujui värikkäissä merkeissä, joten myös tänään odotettavissa on useita lausuntoja jutussa mukana olleilta tahoilta, kunhan tuomio julkistetaan.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

117.4.2009 12:23

e: ei mitää enää

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.4.2009 @ 12:36

217.4.2009 13:12

Tuo pitäs kyllä mennä kattomaan ihan livenä :)

318.4.2009 6:03

"Samaisesta näyttelystä löytyy lisäksi mm. kasetteja, joille on aikanaan äänitetty musiikkia."

Siis IHAN OIKEAA ANALOGISTA MUSIIKKIA - Ei voi olla totta - ihqu oikeesti onkohan nyt papalla vaiqqua korvissa? Pitäisköhän lahjoittaa Tukholmaan helmi piratismin alkuajoilta, ihan itse noin 1984 tehty C-kasettiKOPIO Hanoi Rocks'in parhaasta levystä koskaan "Two Steps from the Move". Siitä kopiosta on syyttäjien hyvä lähteä liikkeelle, kun eivät näemmä asiasta vieläkään paskaakaan tajua ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto