*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Skypestä tulee itsenäinen pörssiyhtiö

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.4.2009 12:56 Kommentteja (10)

Skypestä tulee itsenäinen pörssiyhtiö Skypen vuonna 2005 ostanut eBay on päättänyt erottaa Skypen emoyhtiöstään erilliseksi pörssiyhtiöksi. eBayn eilen julkaiseman tiedotteen mukaan tämä ratkaisu on paras sekä Skypen että eBayn kannalta, koska Skypen on helpompi kasvaa erillisenä yrityksenä ja eBay voi puolestaan keskittyä tulevaisuudessa pelkästään verkkohuutokauppaansa ja erilaisiin maksupalveluihin.
Aiemmin huhuttiin, että Skypen perustaneet Janus Friis ja Niklas Zennström olisivat ostamassa Skypeä takaisin, mutta nykyisen tiedon valossa näin ei tule käymään.

Viime vuoden lopulla Skypellä oli yli 400 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja kasvua vuoteen 2007 verrattuna tuli 47 prosenttia. Lähes samassa suhteessa kasvoi myös Skypen liikevaihto, joka oli 551 miljoonaa dollaria vuonna 2008 (kasvua 44 prosenttia). Skypen liikevaihdon uskotaan kasvavan miljardiin dollariin vuoteen 2011 mennessä.

Listautumisanti käynnistyy ensi vuoden alkupuolella, mutta tarkempaa aikataulua sille ei ole vielä kerrottu.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

115.4.2009 15:14

400 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää! WAU! Kun käynnistät Skypen niin näet totuuden. 11-16 miljoonaa käyttäjää online joista yleensä kukaan ei ole sellainen jolle minä haluaisin soittaa. Eli tollainen harhaanjohtava bulli saisi loppua.

Itse saan soitettua Skypellä videopuheluni vasta kuin olen kännykällä eka pyytänyt toisen pään laittamaan Skypen päälle. Näin on kaikilla tutuillani. Skype siis ei korvaa puhelinta - pienen vaivannäön jälkeen se tuo vain parempilaatuisen videopuhelun.

215.4.2009 18:38

Skypestä pörssiyhtiö ja samalla tulee maksulliseksi ja ne "pienet" summat joita nyt on ovat silloin a`5 x suuremmat...

315.4.2009 19:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jhgrc:
400 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää! WAU! Kun käynnistät Skypen niin näet totuuden. 11-16 miljoonaa käyttäjää online joista yleensä kukaan ei ole sellainen jolle minä haluaisin soittaa. Eli tollainen harhaanjohtava bulli saisi loppua.

Itse saan soitettua Skypellä videopuheluni vasta kuin olen kännykällä eka pyytänyt toisen pään laittamaan Skypen päälle. Näin on kaikilla tutuillani. Skype siis ei korvaa puhelinta - pienen vaivannäön jälkeen se tuo vain parempilaatuisen videopuhelun.
Video puhelut kavereille - kuka normaali haluais katella toisten nykiviä naamoja puhuessa... Skype korvaa aika monessa paikassa kännykän, esim monessa maassa on skypellä helppo soitella kotimaahan noista paikallisista netti-kahviloista. Itsestähän se vaan on kiinni löytääkö käyttöä skype palvelulle. Normiasiat hoituu hyvin kännykällä - tuntikausien sessiot sujuu hyvin skypellä - eikä maksa maltaita.

415.4.2009 19:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Skypestä pörssiyhtiö ja samalla tulee maksulliseksi ja ne "pienet" summat joita nyt on ovat silloin a`5 x suuremmat...
Tarkoitat niinkuin mitä?

515.4.2009 20:26

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Skypestä pörssiyhtiö ja samalla tulee maksulliseksi ja ne "pienet" summat joita nyt on ovat silloin a`5 x suuremmat...
Tarkoitat niinkuin mitä?

hä? Siis joudut maksamaan pienensumman (nytkin) kun soitat esim: lankaliittymään taikka kännyyn. Ilmaisia siis ovat (nyt) ip-puhelut.

Skenaario: ip-puhelut maksullisiksi...jos käytät skype:ä.

615.4.2009 20:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jhgrc:

Itse saan soitettua Skypellä videopuheluni vasta kuin olen kännykällä eka pyytänyt toisen pään laittamaan Skypen päälle. Näin on kaikilla tutuillani. Skype siis ei korvaa puhelinta - pienen vaivannäön jälkeen se tuo vain parempilaatuisen videopuhelun.
Itse olen skypeen regannut, mutta ei sitä kauheasti tule käytettyä. Varmaan palvelee parhaiten sellaisia, kellä on paljon tuttuja ulkomailla eikä tahdo pikaviestimiä käyttää. Itse skypeä käytän lähinnä kun systerin kanssa juttelen, asuu toisella puolen suomea ja ihan sama juttu kuin sullakin, ensin pitää soittaa että laitappa skype päälle...

715.4.2009 22:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Skypestä pörssiyhtiö ja samalla tulee maksulliseksi ja ne "pienet" summat joita nyt on ovat silloin a`5 x suuremmat...
Tarkoitat niinkuin mitä?

hä? Siis joudut maksamaan pienensumman (nytkin) kun soitat esim: lankaliittymään taikka kännyyn. Ilmaisia siis ovat (nyt) ip-puhelut.

Skenaario: ip-puhelut maksullisiksi...jos käytät skype:ä.
Totta joutuu maksamaan pienen aloitus summan esim. lankapuhelimeen soittaessa se on kuin avausmaksu jonka jälkeen ei maksa mitään.(Jos on Skypeout palvelu). Skypeout maksaa kaiketi tällä hetkellä 2ekua kuussa ja soitot päälle.
Skypein ei mielestäni ole koskaan toiminut kunnolla, oli käytössä heti kun tuli markkinoille mutta hylkäsin kun mielestäni sen pitää toimia joka kerta ilman ongelmia. No känny viestit toimii ok mutta itse soittaminen on liian kallista, siihen kun saisi saman systeemin että avaus maksu ja loppu ilmasta tiettyyn minuutti määrään.No paras eli SkypeLive on loppunut joten ei voida juoppojen välillä turista enään niin helposti kuin ennen, paha moka firmalta. Mutta että pelkkä koneiden välinen soittaminen tulisi maksamaan on pelkkää harhaa, en sellaiseen skenaarioon voi oikein yhtyä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2009 @ 22:26

816.4.2009 13:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Skypestä pörssiyhtiö ja samalla tulee maksulliseksi ja ne "pienet" summat joita nyt on ovat silloin a`5 x suuremmat...
Niinno, nytkin Skype on pörssiyhtiön tytäryhtiö, joten loogiikkasi on vähän erikoinen :-)

Skypen suosio perustuu ilmaiseen Skype<->Skype -soittomahdollisuuteen, joten sitä tuskin tullaan koskaan tappamaan. Ja kilpailijoita maksullisen VoIP-liikenteen puolellakin riittää, joten hirveästi saumaa Skype->lankalinja -hintojen nostoonkaan ei taida löytyä. Ja kyllähän tuo jo nyt takoo yli puoli miljardia liikevaihtoa noilla matalillakin hinnoilla, joka on .. no.. "ihan jees" ;-)

Jostain periferiasta kun soittelee Suomeen, se vielä nykyisinkin maksaa helposti 2-3 euroa minuutilta kännykkää käyttäen, vaikka olisi paikallinen SIMmikin. Kyllä Skype ihan kivasti tiputtaa ulkomaanpuhelutaksoja.

916.4.2009 18:08

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Skypestä pörssiyhtiö ja samalla tulee maksulliseksi ja ne "pienet" summat joita nyt on ovat silloin a`5 x suuremmat...
Niinno, nytkin Skype on pörssiyhtiön tytäryhtiö, joten loogiikkasi on vähän erikoinen :-)

Skypen suosio perustuu ilmaiseen Skype<->Skype -soittomahdollisuuteen, joten sitä tuskin tullaan koskaan tappamaan. Ja kilpailijoita maksullisen VoIP-liikenteen puolellakin riittää, joten hirveästi saumaa Skype->lankalinja -hintojen nostoonkaan ei taida löytyä. Ja kyllähän tuo jo nyt takoo yli puoli miljardia liikevaihtoa noilla matalillakin hinnoilla, joka on .. no.. "ihan jees" ;-)

Jostain periferiasta kun soittelee Suomeen, se vielä nykyisinkin maksaa helposti 2-3 euroa minuutilta kännykkää käyttäen, vaikka olisi paikallinen SIMmikin. Kyllä Skype ihan kivasti tiputtaa ulkomaanpuhelutaksoja.

Niin nythän skype ei ole pörssiyhtiö....no ip puhelut ovat kyllä aikavaikeita hinnoitella, mutta kuten sanoin tuo skenario on olemassa tosin tuskin toteutuu ainakaan vähään aikaan :-p.

1016.4.2009 19:16

meneehän offtopiciksi, mutta pakko jauhaa vielä, apologies..

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Skypestä pörssiyhtiö ja samalla tulee maksulliseksi ja ne "pienet" summat joita nyt on ovat silloin a`5 x suuremmat...
Niinno, nytkin Skype on pörssiyhtiön tytäryhtiö, joten loogiikkasi on vähän erikoinen :-)
Niin nythän skype ei ole pörssiyhtiö....
Arf. Samalla logiikalla Nokian kännykkäfirma ei ole pörssiyhtiö, kun Nokia Phones on vain Nokian tytäryhtiö ja Nokiaan kuuluu muutakin (NSN, Naviteq, etc) :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan (26.4.2017 13:46)
Applen tekoälytiimissa työskentelevä ja Siri-puheavustajan perustajiin kuuluvan Tom Gruberin mukaan tekoälyn kehitys on vääjäämätöntä, mutta sitä pitäisi ensisijaisesti kehittämään helpottamaan ....
Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille (26.4.2017 11:18)
Euroopan parlamentti on äänestänyt lakialoitteesta, jonka tavoitteena on kieltää digitaalisiin palveluihin lisättyjen maarajoitusten käyttö. Äänestyksen pohjalta parlamentti alkaa nyt neuvotella ....
Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan (26.4.2017 09:02)
Kiina on ollut yhdysvaltalaisille teknologiayrityksille vaikea markkina valloittaa. Sen on saanut huomata esimerkiksi Netflix, joka on yrittänyt vuosien ajan neuvotella sisältösopimuksia maassa ....
Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? (26.4.2017 08:24)
Apple on iso asiakas eteläkorealaiselle puolijohdeteollisuudelle ja se tulee näkymään ensi syksynä julkaistavissa uusissa iPhoneissa, joiden näytöt valmistetaan suurilta osin Samsungin tehtailla. ....
Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla (25.4.2017 19:47)
Nintendo on päivittänyt yhtiön ensimmäisen älypuhelinpelin Super Mario Runin. Uusin versio on saapunut sekä iPhonelle, joka sai pelin jo viime vuonna, sekä Androidille, jolle Nintendo julkaisi ....
1 kommentti

Uutisarkisto