*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Fujifilmiltä 3D-digikamera Japanin markkinoille

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 14.4.2009 18:09 Kommentteja (1)

Fujifilmiltä 3D-digikamera Japanin markkinoille Japanilainen Fujifilm on tuomassa kolmiulotteisia valokuvia laukovan digikameransa Japanin markkinoille vielä tänä vuonna. Kamerassa on kaksi linssiä ja eri kuvat eri silmille näyttävä erikoisvalmisteinen LCD-näyttö. Asiasta uutisoi muun muassa Register Hardware.
Yritys esitteli FinePix Real 3D -kameraansa Photokina-messuilla Saksassa ensimmäistä kertaa jo viime syksynä. Myyntihintaa 3D-kameralle ei kuitenkaan osata vielä kertoa.

FinePix Real 3D -kamera ottaa samanaikaisesti kaksi hieman toisistaan poikkeavaa kuvaa. Kahdella linssillä ja kennolla varustetun kameran tarkoituksena on tuottaa ihmisen omaa syvyysnäköä jäljittelevä katselukokemus. Tämän takia kameran oma näyttö näyttää molemmille silmille omat kuvansa.

Fujifilm on kehittänyt myös 8,4 tuuman digitaalisen valokuvakehyksen, jonka avulla 3D-kuvien katselu onnistuu vastaavalla tekniikalla kuin kameran omastakin näytöstä.


Lisätietoa FinePix Real 3D -kamerasta löytyy Fujifilmin sivuilta.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

116.4.2009 9:02

"Ominaisuus" jota on tullut harrastettua perinteisillä kameroilla pitkään. Itse seisoo paikallaan, ottaa kaksi kuvaa ja vähän photoshoppia. Tiedä sitten niin onko niin tarpeellinen ominaisuus, että ihan oma kamera sitä varten.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto