*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube poisti tuhansia videoita

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 24.3.2009 12:39 Kommentteja (11)

YouTube poisti tuhansia videoita YouTube on poistanut tuhansia yksittäisten käyttäjien lisäämiä videoita palvelustaan. Syynä on tekijänoikeustaistelu Warnerin kanssa, joka haluaa kaikki lisensoimattomat kappaleet pois videoista.
Tuhansien videoiden joukossa on amatöörivideoita, joiden taustalla soi Warnerin musiikkia sekä videoita, joilla coveroidaan levy-yhtiön musiikkia. Yksi poistetuista on viitomakieltä opettava video, jonka apuna käytetään musiikkia. Warner poistatti jo aiemmin YouTubesta kaikki artistiensa viralliset musiikkivideot.

Warner käy parhaillaan neuvotteluja YouTuben kanssa mainostulojen jakamisesta, jotka toimisivat lisensointimaksuna. Kunnes sopu syntyy YouTuben on määrä poistaa kaikki Warnerin ja sen artistien tekijänoikeuksia loukkaava materiaali.

Google on yrittänyt saada uusilla mainostempauksilla YouTubea tuottamaan enemmän rahaa. Vaikka sivusto kerää huiman määrän liikennettä, niin se ei ole osoittautunut rahasampoksi Googlelle. Tämä ei varmasti ainakaan löysennä kukkaron nyörejä.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

124.3.2009 13:00

Tästä varmaan opimme, että kannattaa siirtyä käyttämään toista videopalvelua.

224.3.2009 13:04

Kyllä Joutuupi kerää pitkään vielä eniten katsojia. Warner eliminoi parhaan mainoskanavansa, mikä oli vieläpä ilmainen! Toivottavasti firma tukehtuu omaan paskaansa.

324.3.2009 14:55

Mikä on kun ei ilmainen mainonta riitä? Haluavat rahaa jopa siitä.

424.3.2009 15:07

Milloin pällit ymmärtävät että on suuri joukko ihmisiä jotka eivät halua maksaa mediasta centtiäkään.Miksi kukaan maksaisi siitä että katsoo jotain saissea pienestä ruudusta?Googlen ja muiden media yhtiöiden kursseissa on ilmaa ihan s.....Ymärrän vielä jollain tasolla sen jos ostaa kaupasta elokuvia,pelejä musiikkia ym mutta että pelkkinä bitteinä,,doh.

524.3.2009 16:50

Ärysttää kyllä tämmöinen oikeasti. Itseltä poistettiin jokunen cover-video ja sitten muutama pelivideo, jotka on oikeasti minusta parasta mainosta kyseisille biiseille. Mikä on vikana, jos biisi käy loistavasti videoon, ja kaikki kyselevät kommenteissaan biisin nimeä. Hyvän videon avulla biisin tunnettavuutta voidaan parantaa ja muutenkin ihan älytöntä nämä p******** audion mykistykset. Aina menee hermot näitten kanssa ku puolen päivää uppinu monen viikon tuotosta ja sitten processing vaiheessa/2 päiväää myöhemmin poistaavat biisin. Monilla yhtiöillä on vielä paljon tajuttavaa näistä jutuista. Itsellä kokemuksia miten hyvän videon avulla ollaa nostettu undeground bändejä maan pinnalle ja varmasti ei mitään väärää olla tehty.

624.3.2009 16:59

Joo ittelläki oli video, jossa nytten transformersin soundtrack soi vähäsen taustalla ja heti ääni poistetiin.

724.3.2009 17:27

Eivät piraatit ole ainoat jotka kärsivät TO-mafiasta.

Mailma muuttuu, yhtiöiden tulisi muuttua myös :).

824.3.2009 17:35

Kaverilta ja itseltänikin on lähtenyt yhdet videot. Harmittaa vietävästi.


Hp Pavilion dv6
Samsung S5230 Star

924.3.2009 17:36

Lainaus:
taustalla soi Warnerin musiikkia sekä videoita, joilla coveroidaan levy-yhtiön musiikkia

ja pian leirinuotiolla kitaraa rämpyttelevä soittaja viedään gestapo-tyyliin pois kun valvontakamerat huomaavat että pari nuottia oli samat kun eräässä warnerin biisissä. Go, TO-mafia, go...

1024.3.2009 17:51

Viikon TV-muistutus: Ykkösdokumentti: Kenen tekijänoikeus? (TV1 Su 29.3 klo 21.15)

Edit: Ylläpitohan voisi laittaa ko. otsikolla uutisen loppuviikosta (vrt.eräs TPB uutisoiti).

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.3.2009 @ 18:01

1127.3.2009 22:20

Lainaus:
Warner poistatti jo aiemmin YouTubesta kaikki artistiensa viralliset musiikkivideot.
Tässä on suurin kusetus. Artisti tekee musiikin, mutta levy-yhtiöllä on oikeus käydä omiaan vastaan. Artistin tulisi saada määritellä, haluaako musiikkinsa tuubiin ja levy-yhtiön tulisi hoitaa levyttäminen. Kenellä sitten onkaan oikeudet musiikkiin - artistilla vai yhtiöllä?

Levy-yhtiöiden muuntautumiskyky nykypäivään on olematon, se aiheuttaa heille itselleen huonoa julkisuutta. TO-mafiat laskevat menettävänsä x-määrän rahaa y-määrästä katsojia, mikä ei pidä paikkaansa vaan voi olla jopa toisinpäin. Tätä vain ei haluta hyväksyä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto