*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

GDC09: 3G-pelilatauksia tukeva Zeebo-pelikonsoli virallistettiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.3.2009 02:14 Kommentteja (3)

GDC09: 3G-pelilatauksia tukeva Zeebo-pelikonsoli virallistettiin Kerroimme viime marraskuussa teknologiayritys Tectoyn kehittämästä Zeebo-pelikonsolista. Eilen alkaneilla Game Developers Conference -messuilla laitteen olemassaolo vahvistettiin virallisesti ja samalla kerrottiin, että ensimmäiset Zeebot tulevat Brasiliassa myyntiin jo ensi kuussa.
Brasiliassa Zeebo kustantaa ihmisille noin 199 dollaria. Brasilian lisäksi konsolia on tarkoitus tuoda myyntiin myös Venäjälle, Kiinaan ja Intiaan. Näissä maissa konsolin hinnaksi on tulossa tänä vuonna 179 dollaria ja ensi vuonna hinnan on tarkoitus laskea 149 dollariin.

Vaikka konsoli ei olekaan mikään erityisen halpa, on kuluttajia tarkoitus houkutella sen omistajiksi edullisilla peleillä, joiden on tarkoitus maksaa vain 10-20 prosenttia enemmän kuin muille konsoleille myytävät piraattipelit.

Zeebon kaikki pelit siirretään konsoliin 3G-verkon kautta. Laitteessa on sisäänrakennettua flash-muistia gigatavun verran, jonne pelit tallennetaan. Yksittäisten pelien vaatima tallennustila pyörii 10-50 megatavun välillä, joten pelien lataamisessa menee aikaa parhaimmassa tapauksessa vain muutamia minuutteja.

Kuluttajille konsolin 3G-yhteyden ylitse tapahtuvat pelien ostamiset ovat ilmaisia, eikä kuluttajien tarvitse hankkia konsolia varten matkapuhelinliittymää. Konsolille on tarkoitus julkaista myöhemmin myös 3G-yhteyden WLAN-verkkoon jakava sovellus, jonka avulla kuluttajat pääsevät surffaamaan ilmaiseksi, kunhan taloudesta löytyy WLAN-verkkoja tukeva tietokone tai matkapuhelin.

Pelitaloista pelejä laitteelle kehittävät ainakin Capcom, Com2uS, Digital Chocolate, EA Mobile, Gameloft, Glu, Id Software, Machineworks Northwest LLC, Namco Networks ja THQ. Suurin osa laitteen peleistä on nähty aiemmin PC:llä, muilla pelikonsoleilla tai mobiililaitteilla, joten pelitarjonta koostuu pitkälti useista tutuista nimikkeistä.

Brasiliassa konsolin mukana seuraavat FIFA Soccer '09-, Need for Speed: Carbon-, Brain Challenge- ja Prey Evil -pelit. Näiden pelien lisäksi kuluttajat voivat ladata itselleen ilmaiseksi klassisen Quake-pelin. Muita laitteelle saatavia pelejä ovat mm. Crazy Taxi, Resident Evil 4, Tekken 2 ja Duke Nukem 3D.

Laitteen laskentatehosta huolehtii 528 MHz -kellotaajuudella toimiva ARM 11 -suoritin. Näytönohjaimen virkaa toimittaa puolestaan Qualcomm Adreno 130 -piiri, jonka avulla laitteesta saa ulos 640x480-resoluution grafiikkaa. Keskusmuistia laitteessa on yhteensä 160 megatavua. Konsoli on valmistajan mukaan todellinen virtapihi, sillä se kuluttaa sähköä ainoastaan watin verran.

Konsolin fyysiset mitat ovat 157x215,4x44 mm ja painoa laitteella on noin 900 grammaa. Videoulostulona toimii komposiittivideo ja audion puolelta ulostulona on 2xRCA. Muita liitäntöjä ovat kolme USB 2.0 -liitäntää esim. peliohjaimia varten sekä paikka SD-muistikortille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

124.3.2009 15:59

"Brasiliassa Zeebo kustantaa ihmisille noin 199 dollaria."
Olisikohan halvempaa jos mun kissa ostaisi sen ?

224.3.2009 16:24

kuvan ohjain on täysi kopio wiin classic ohjaimesta :\

Noh saapas nähdä mitä tästäkin tulee..

324.3.2009 21:48

Kaiken loisia sitä markkinoille suolletaankin. Tosin jos konsepti saadaan toimimaan, niin onhan tuo kiva kapine klassikoille pikkupeleille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto