*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

WorldXChange potkii lataajat linjoilta Uudessa-Seelannissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2009 11:13 Kommentteja (7)

WorldXChange potkii lataajat linjoilta Uudessa-Seelannissa Uudessa-Seelannissa on ollut pitkään työn alla Copyright Amendment Act 2008 -nimellä kulkeva laki, joka mahdollistaa mm. luvattomien lataajien internet-yhteyden katkaisemisen.
Lain piti alun perin astua voimaan kokonaisuudessaan viime kuussa, mutta tiettyjen ongelmien takia lain voimaantuloa siirrettiin, joten Uuden-Seelannin internet-operaattoreiden ei ole vielä pakko katkoa asiakkaidensa yhteyksiä.

Kaikki paikalliset internet-operaattorit eivät kuitenkaan jaksaneet odottaa uuden lain voimaantuloa, vaan internet-operaattori WorldXChange aloitti luvattomien lataajien kiusaamisen jo viime vuoden puolella. New Zealand Herald -lehden mukaan noin 20 000 kuluttajan ja tiettyjen yritysten internet-yhteyksistä huolehtiva WorldXChange otti viime vuonna käyttöönsä ns. kolmen hudin käytännön, jonka johdosta mediajäteiltä ja tekijänoikeusjärjestöiltä tulevat viestit voivat sulkea kuluttajan internet-yhteyden.

WorldXChangella tämä käytäntö koskee ainoastaan kuluttajien internet-yhteyksiä, joten yritysten luvattomasta lataamisesta saamat viestit eivät sulje näiden liittymiä. Kuluttajilta asia ei jää huomaamatta, koska jo ensimmäinen varoitus sulkee internet-yhteyden ja kuluttajan täytyy ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, jotta yhteys aukaistaan. Samalla kuluttajalle ilmoitetaan syy yhteyden sulkemiseen ja kerrotaan kuinka monta kertaa tämä voi vielä toistaa virheensä ennen kuin liittymä suljetaan kokonaan.

Uudessa-Seelannissa laajakaistayhteyksien käyttö on rajoitettu esim. tiedonsiirtorajoituksilla ja tiedonsiirtomaksuilla. WorldXChangen HSI Torrent -liittymässä päiväsaikaan siirretty gigatavu maksaa kuluttajalle 1,54 paikallista dollaria eli noin 0,77 euroa.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

119.3.2009 11:40

taas kiinnostais tietää miten ne erottaa luvallisen ja luvattoman lataamisen... Lataamalla itse saman tiedoston?

219.3.2009 12:27

Varman kaikki muualta kuin microsoft.com sivulta ladattu materiaali voidaan lukea ware-latauksiin.

Näin päästään helpolla ja voidaan vaan sulkea suurten datamäärien mukaan kaikki "warettajat". Mitä sitä turhaan arvuuttelemaan mitä ihmiset latailevat...
Miten ne arvuuttelee että mitä tiedostoja tulee salattuna p2p ohjelmilla?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.3.2009 @ 12:31

319.3.2009 13:33

Taitaa olla lottokone kovassa käynnissä nyt Uudessa Seelannissa. Ei voi muuta sanoa. Ikävä heille.

419.3.2009 13:42

Lainaus:
Uudessa-Seelannissa laajakaistayhteyksien käyttö on rajoitettu esim. tiedonsiirtorajoituksilla ja tiedonsiirtomaksuilla. WorldXChangen HSI Torrent -liittymässä päiväsaikaan siirretty gigatavu maksaa kuluttajalle 1,54 paikallista dollaria eli noin 0,77 euroa.
Ainakin luulis tuon data-maksun jonkin verran rajoittavan tuota warettamista tuolla päin. On kyllä melko kaalliita bittejä kun alkaa miettimään asiaa. Ja tuskin edistää laajakaista liittymien leviämistä hirveästi tuollainen laskutus tapa.

Näyttäisi olevan kaksi nopeudella olevaa liittymää, joissa on kuukausi maksu. FLS/128k $33.95 ja FLS/FLS $49.95. FLS - Full Line Speed or as fast as the physical line will allow based on ADSL1 technology, joka tarkoittanee korkeintaan 8Mb/s jos etäisyys keskuskseen on alle 3km.

519.3.2009 15:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubbana:
taas kiinnostais tietää miten ne erottaa luvallisen ja luvattoman lataamisen... Lataamalla itse saman tiedoston?

TO-mafian kätyrit väijyvät torrentmestoilla, lataavat torrenteja ja keräävät ip:t talteen, jotka myöhemmin lähettävät internet-operaattoreille sulkupyynnön kera.

621.3.2009 5:34

Voi jumalauta. Mä kun luulin Uuden-Seelannin olevan sivistysvaltio. Meininki ku Kiinan maalla.

722.3.2009 14:14

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:50

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto