*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Saksassa kirjojen julkaisijat hyökkäävät tiedostonjakajien kimppuun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.3.2009 14:53 Kommentteja (3)

Saksassa kirjojen julkaisijat hyökkäävät tiedostonjakajien kimppuun Luvattomaan lataukseen liittyvät oikeudenkäynnit ovat viime vuosina keskittyneet pitkälti pelkästään musiikki- ja elokuvateollisuuden ympärille. Saksasta tulleiden varoitusviestien mukaan asia on nyt kuitenkin muuttumassa, sillä maassa toimiva kirjojen kustantajia suojeleva järjestö on ilmoittanut aloittavan Saksassa tuhansia oikeusjuttuja kirjojen luvattomia nettilevittäjiä vastaan.
Börsenverein des Deutschen Buchhandels -järjestöä johtava Alexander Skipis kertoi Leipzigissä järjestettyjen kirjamessujen avajaistilaisuudessa, että järjestö aikoo pitää Saksan oikeusjärjestelmän kiireisenä tuhansien oikeusjuttujen avulla.

Skipisin mukaan P2P-ohjelmien avulla tapahtuvaa tiedostojenjakoa voi verrata järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja hän on huolissaan siitä, etteivät poliitikot näe luvattoman lataamisen aiheuttamia taloudellisia ongelmia.

Kirjojen julkaisijat eivät ole Saksassa vielä esittäneet arvioita luvattoman lataamisen aiheuttamista taloudellisista menetyksistä. Skipis uskoo kuitenkin summien pyörivän useissa miljoonissa euroissa.

Skipis haluaisi internet-operaattoreiden puuttuvan tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomaan lataamiseen, mutta vuoden alussa tulleiden tietojen mukaan Saksan lainsäädäntö ei anna tällaisiin toimiin mahdollisuuksia.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

116.3.2009 15:42

Suomessa kirjojen kohdalla ongelma lienee ennemminkin liian hyvä kirjastojärjestelmä, jonka takia ihmiset eivät viitsine ostella (tahi edes latailla) opuksia. Kukahan kumma edes jaksaa lukea jotain parisataa sivuista romania näytöltä.

Kirjastojärjestelmän takia myös suuresti ihmettelen Suomen teostomafiaa ja sen motiiveita, koska varsinkin isommilla paikkakunnilla suurimman osan vähänkin tunnetummasta materiaalista saa kirjastoista ilmaiseksi käyttöönsä, mikä on lähes verrattavissa suoraan tähän nettilatailuun ja -jakeluun (varsinkin, jos kopioi kirjastosta lainatut CD:t ja/tahi DVD:t koneellensa). Joskin netistä saa sitten vielä paljon tuntemattomampaa ja bisarrimpaakin kamaa.

E: Niin, kirjastot maksavat mafialle suojelumaksua lisenssien muodossa, mutta mafialle lienee oikeasti se ja sama rahallisesti, lainaako joku sen teoksen vahi wareeko se sen. Toki voi olla, että mafia rahastaa lainauskertojen määrää silmälläpitäen kirjastoja... tiedä häntä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.3.2009 @ 15:46

217.3.2009 22:22

Itsekkin olen miettinyt kuka oikeasti lataa kirjoja netistä ja lukee myös niitä.

317.3.2009 23:17

Saksassa kirjastot on maksullisia tai ainakin oli silloin kun siellä asuin 90-luvulla

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa (24.10.2017 10:31)
Uskomattomasta nousuhuumasta tänä vuonna nauttinut bitcoin jakaantuu pian uudelleen. Elokuussa virtuaalivaluutta kloonattiin ja sen rinnalle esiteltiin bitcoin cash -niminen uusi valuutta. Marraskuun ....
Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä (24.10.2017 09:53)
Facebook testaa parhaillaan uutta uutisvirtanäkymää, jossa käyttäjän tykkäämien sivujen julkaisemat viestit ohjautuvat toissijaiseen uutisvirtaan. Järjestelmää kokeillaan kuudessa eri maassa, ....
Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii (24.10.2017 09:33)
Applen laitteissa toimiva Apple Pay -mobiilimaksutoiminto on laajentunut Suomeen. IT-jätti tekee Suomessa yhteistyötä Nordean sekä polttoaineyhtiö St1:n kanssa. Toistaiseksi muut Suomessa ....
Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? (23.10.2017 11:40)
Googlen lokakuun alussa esittelemät toisen sukupolven Pixel-älypuhelimet eivät ole ehtineet kauaa olla markkinoilla, mutta siitä huolimatta laitteista on löydetty pahoja teknisiä ongelmia. Puhelimien ....
iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio (23.10.2017 11:15)
Jos mielesi tekee iPhone X:n näköistä puhelinta, mutta sinua ei kiinnosta polttaa rahaa elektroniikkaan etkä ole kiinnostunut Applen tarjoamista teknisistä ominaisuuksista, niin kloonimarkkinoilta ....

Uutisarkisto