*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Mininovan liikevaihto oli vuonna 2007 miljoona euroa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.3.2009 22:52 Kommentteja (7)

Mininovan liikevaihto oli vuonna 2007 miljoona euroa Kävijämäärissä mitattuna Mininova on maailman suosituin BitTorrent-sivusto, jonka sivuja ladataan päivittäin yli 17 miljoonaa kertaa. Tällaisen sivuston pyörittäminen ei kuitenkaan onnistu ilman taloudellisia voimavaroja, sillä pelkästään palvelimiin ja tiedonsiirrosta tuleviin kustannuksiin uppoaa huomattavasti rahaa.
Ars Technica -sivuston kaivamien tietojen mukaan rahan puute ei näytä olevan ongelma Mininovalle, sillä sivuston liikevaihto oli vuonna 2007 miljoona euroa. Suurin osa rahoista tulee sivustolla näkyvistä mainoksista, mutta Mininova tienaa rahaa myös sivustolta ladattavissa olevan selainlaajennoksen avulla, jonka avulla tehdyt haut tuovat yrityksen kassaan lisää kolikoita.

Vuonna 2006 sivuston liikevaihto oli 600 000 euroa, joten sivuston taloudellinen kasvuvauhti näyttää olevan sidoksissa sivuston jatkuvasti kasvaviin kävijämääriin.

Sivuston perustanut Niek van der Maas vahvisti Ars Technicalle näiden taloudellisten tietojen pitävän paikkaansa, mutta hän huomautti myös, ettei näistä summista ole vähennetty veroja tai liiketoiminnasta aiheutuvia kustannuksia, jonka takia luvut ovat suuria. Rahaa Mininovalla tuntuu kuitenkin olevan riittävästi, sillä vuoden 2007 taloudellisten lukujen valossa Mininovan käyttöpääoma oli noin 666 000 euroa.

Palvelinten ja internet-yhteyksien lisäksi Mininovan tuloja syövät myös oikeustaistelusta tulevat kulut. Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN haastoi nimittäin Mininovan viime vuonna oikeuteen, ja BREIN haluaisi sulkea sivuston tekijänoikeusrikosten nojalla. The Pirate Bayn (TPB) tapaan Mininovan ylläpitäjät ovat varautuneet pitkään oikeustaisteluun, joten myös Hollannissa asia viedään todennäköisesti korkeimpaan oikeusasteeseen saakka.

Teknisiltä yksityiskohdilta sivustojen oikeusjutut eroavat kuitenkin toisistaan. Mininovalla ei nimittäin ole lainkaan omaa trakkeria, joten kyseessä on pelkkä hakusivusto. Tämän lisäksi Mininova poistaa tekijänoikeusrikkomukset mahdollistavat torrent-tiedostot sivustoltaan, jos tekijänoikeuden haltijat näin pyytävät.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

113.3.2009 0:38

Ahaa, luin että 2007 miljoonaa :E
Also, 2007? Miksei 2008 tilastoja :G.

213.3.2009 8:44

Mistä maasta tuo räkkeri on?

313.3.2009 9:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti riekha01:
Mistä maasta tuo räkkeri on?
Lainaus:
Teknisiltä yksityiskohdilta sivustojen oikeusjutut eroavat kuitenkin toisistaan. Mininovalla ei nimittäin ole lainkaan omaa trakkeria, joten kyseessä on pelkkä hakusivusto.

413.3.2009 11:13

Luulisi että sivusto pyörii Hollannissa, kun siellä se on haastettu oikeuteen.
Vaikuttaa varsin kannattavalta liiketoiminnalta, joten pitää varmaan itsekkin laittaa sivut pystyyn.

513.3.2009 14:14

Miljoonan liikevaihto ei tarkoita miljoonan voittoa..

613.3.2009 14:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti itago:
Miljoonan liikevaihto ei tarkoita miljoonan voittoa..

Näinhän se on eivät nuo serverit yms härpäkkeet mitään aivan halpoja ole.

716.3.2009 23:30
Hybridi
Inactive

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti itago:
Miljoonan liikevaihto ei tarkoita miljoonan voittoa..

Näinhän se on eivät nuo serverit yms härpäkkeet mitään aivan halpoja ole.
..ja niiden ylläpito.

Minäkin katsoin ensin että 2007 miljoonaa euroa! ;DDD

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto